Ο Ερντογάν και 10 Τούρκοι αξιωματούχοι κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου!

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, Νετζντέτ Οζέλ, σύμφωνα με τους Γερμανούς νομικούς, έχει συμμετέχει σε επίθεση εναντίον των ανταρτών με χρήση χημικών όπλων

Γερμανοί νομικοί καταγγέλουν τον Ερντογάν και 10 αρχούς ΓΕΕΘΑ και υπουργούς αμύνης για εγκλήματα πολέμου και ζητούν από τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα να συλλάβει τον Ερντογάν ή όποιον άλλον από τους καταγγελλομένους επισκεφθεί τη Γερμανία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ANF, που υπογράφει ο δημοσιογράφος Aygül Yıldız, οι νομικοί Britta Eder και Dr. Heinz-Jürgen Schneider, κατέθεσαν φάεκλο με αποδεικτικά στοιχεία και αίτηση στον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα της Καρσλρούης να συλληφθούν ο Ερντογάν και οι 10 αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΥΕΘΑ της Τουρκίας, ως συνεργοί και συμμέτοχοι σε εγκλήματα πολέμου. Οι Γερμανοί νομικοί θα δώσουν συνέντευξη τύπου σήμερα, ζητώντας την σύλληψη του Ερντογάν, ο οποίος αναμένεται να φθάσει εντός της ημέρας για επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο.

Οι Γερμανοί νομικοί ζητούν τη σύλληψη επίσης των İsmet Yılmaz, Sabahattin Çakmakoğlu και Mehmet Vecdi Gönül, που διετέλεσαν υπουργοί εθνικής αμύνης καθώς και των στρατηγών Hilmi Özkök, Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ, Işık Koşaner και Nejdet Özel, που διετέλεσαν αρχηγοί ΓΕΕΘΑ.

Στην αίτηση που κατέθεσαν οι εν λόγω νομικοί αναφέρεται ότι τα ανωτέρω άτομα “έδωσαν διαταγές για άσκηση κρατικής τρομοκρατίας εναντίον μιας εθνικής ομάδας, χρησιμοποίηση χημικών όπλων και άλλα εγκλήματα πολέμου“.

Στην αίτηση, που υπογράφουν επίσης και άλλες προσωπικότητες της Γερμανίας, γίνεται αναφορά σε δέκα ξεχωριστά περιστατικά όπου τελέσθηκαν εγκλήματα πολέμου., από το 2002 που ανέλαβε την εξουσία το ΑΚΡ.

Να σημειωθεί ότι οι καταγγέλοντες παρέδωσαν στον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα και σχετικό φάκελο με ντοκουμέντα των εγκλημάτων πολέμου που τελέσθηκαν από το τουρκικό κράτος.

Πηγή: ANF NEWS AGENCY – http://www.anixneuseis.gr/?p=18962

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: . 1 Comment »

Ένα Σχόλιο to “Ο Ερντογάν και 10 Τούρκοι αξιωματούχοι κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου!”

  1. Eponymos Says:

    Γιατί οι Γερμανοί νομικοί δεν διαβιβάζουν τον φάκελο στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης?


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: