(Ανανέωση) L’Echo: «Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα το βγάλουν Μέρκελ – Σαρκοζί»

Επιβεβαίωσαν πριν λίγο και οι FINANCIAL TIMES πως Μέρκελ, Σαρκοζί και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αποφάσισαν ήδη για εμάς χωρίς εμάς, όσον αφορά το ποιο θα είναι το ερώτημα που θα μας τεθεί στο δημοψήφισμα που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, στην περίπτωση πάντα που δεν πέσει μέχρι τότε από την κυβέρνηση! 

Σύμφωνα με πάντα με τα διεθνή δημοσιεύματα, σύμφωνος με το συγκεκριμένο ερώτημα δηλώνει και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Ναι» ή «όχι» στο ευρώ. Αυτό θα είναι το ερώτημα που πρόκειται να τεθεί στο δημοψήφισμα, με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να θέσει στην κρίση των πολιτών τη νέα δανειακή σύμβαση που συμφωνήθηκε με τους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Les Echos, Μέρκελ και Σαρκοζί κατά την αυριανή συνάντησή τους στις Κάννες με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, θα του θέσουν ως όρο πως θα δεχτούν την απόφασή του να πάει σε δημοψήφισμα, στη περίπτωση μόνο που το ερώτημα θα είναι ένα και μοναδικό: 

«Μέσα ή έξω από την ευρωζώνη;»

Στη περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου συμφωνήσει ώστε το ερώτημα του δημοψηφίσματος να είναι το πιο πάνω, τότε μέχρι να ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα δεν θα εκταμιευτεί η 6η δόση ώστε να επιταχύνει τις διαδικασίες και να μην μεταδοθεί η κρίση περαιτέρω στις χώρες υψηλού κινδύνου, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Στην περίπτωση που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός καθυστερεί την ημερομηνία δημοψηφίσματος, τότε η λήξη προθεσμίας θα είναι μέσα στο Δεκέμβριο.

Στην περίπτωση πάλι, που ο Έλληνας Πρωθυπουργός αρνηθεί να συμφωνήσει με τις δεσμεύσεις που θα απαιτήσουν Μέρκελ και Σαρκοζί, τότε δεν θα εγκρίνουν την όποια οικονομική βοήθεια ώστε να κηρύξει η Ελλάδα άμεσα πτώχευση και να αποχωρήσει από το ευρώ.

«Ασφαλώς και δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στους Έλληνες να αυτοκτονήσουν» αναφέρει η Le Monde σε άλλο δημοσίευμα επικαλούμενη δηλώσεις Γάλλου αξιωματούχου που ωστόσο δεν κατονομάζεται.

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: