Ανάλυση: Λίγο πριν την επίθεση στο Ιράν – Στα άδυτα των Ισραήλ & ΗΠΑ

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ… ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Ειλικρινά έχω ακούσει και συζητήσει τα τελευταία 2 χρόνια σειρά επιλογών για την IAF στο να πλήξει από αέρος τις πυρηνικές βάσεις του ΙΡΑΝ. Υπάρχουν πολλά που δεν λέγονται και δεν γράφονται, γιατί όταν αποφασιστεί να προχωρήσει η επιχείρηση θα εκπλήξει πάρα πολλούς. Υπάρχουν σενάρια που δεν πάει το μυαλό του ανθρώπου. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. Από περίπου 17 που έχω κατά καιρούς ακούσει από στρατιωτικούς αναλυτές του ΙΣΡΑΗΛ και των ΗΠΑ, αυτά που έχουν αναφερθεί και γραφεί ως βασικά είναι τα εξής:

*ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΜΕΣΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ/ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ. ΑΠΟΣΤΑΣΗ 1600 χλμ./Ανεφοδιασμός στα όρια του ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ με τον ΚΟΛΠΟ. (Έχει συζητηθεί έντονα).

*ΙΣΡΑΗΛ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ-ΙΡΑΚ-ΙΡΑΝ/2 χώρες/1650 χλμ/ανεφοδιασμό στον Ιρακινό εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με το ΙΡΑΝ/Προφανώς οι ΗΠΑ θα πρέπει να δώσουν το πράσινο φως για την διέλευση μέσα από το ΙΡΑΚ.(μάλλον δύσκολο να υιοθετηθεί, ειδικά τώρα που αποσύρουν και τις τελευταίες επιχειρησιακές τους δυνάμεις από την ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ)

*ΙΣΡΑΗΛ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ-Σ.ΑΡΑΒΙΑ-ΙΡΑΝ/2 χώρες/1400 χλμ/ανεφοδιασμός στον αέρα κοντά στα σύνορα ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ-ΚΟΥΒΕΪΤ.(δεν είναι απίθανο να υιοθετηθεί)

*ΙΣΡΑΗΛ-ΣΥΡΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΙΡΑΝ(ανεφοδιασμός στη ΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑ)/Φαίνεται να έχει αποκλειστεί όχι λόγω της απόστασης των 1850 χλμ, αλλά λόγω της στάσης ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ απέναντι στο ΙΣΡΑΗΛ/αν και έχει μετατοπιστεί τελευταία υποστηρίζοντας τις θέσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ απέναντι στο Ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.(όπως έκανε και σε ΛΙΒΥΗ-ΣΥΡΙΑ)

*ΙΣΡΑΗΛ-ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΚ-ΙΡΑΝ/1550 χλμ/ανεφοδιασμό σε σημείο του Ιρακινού Κουρδιστάν σε ΙΡΜΠΙΛ-ΣΟΥΛΑΜΑΝΙΓΙΑ/Επικίνδυνο υπερβολικά και με πολλά στοιχεία αβεβαιότητας.

Τώρα για πολλά άλλα σενάρια ο καθένας καλείται να ακονίσει την φαντασία του…. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗ(πολιτικοί-μετεωρολογικοί-αποστασιακοί-πιθανοθεωρητικοί-ηλεκτρονικού πολέμου-Αμερικανικές θέσεις-παραπλάνηση-τοποθέτηση ομάδων ΕΡΕΥΝΑΣ-ΔΙΑΣΩΣΗΣ κλπ).

Προσωπικά θα έλεγα να ληφθεί υπόψη

ΠΟΣΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΑΝ ΟΙ ΖΩΝΕΣ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟ ΙΡΑΚ(1991-2003) ΑΠΟ ΗΠΑ-Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙ LESSONS LEARNED ΥΠΗΡΞΑΝ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΙΡΑΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΛΕΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ και ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ…/ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ (που για προφανείς λόγους δεν αναφέρω εδώ).

ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ(ΚΑΤΑΡ-ΚΟΥΒΕΪΤ-ΟΜΑΝ-ΗΑΕ-ΜΠΑΧΡΕΙΝ-Σ.ΑΡΑΒΙΑ-ΥΕΜΕΝΗ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ-ΙΡΑΚ-ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ-ΓΕΩΡΓΙΑ-και τεράστιες TASK FORCES στον ΚΟΛΠΟ-ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΤΕΝ-ΒΔ ΙΝΔΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ κλπ.

ΚΡΙΣΙΜΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

*Σε SPECIAL NATIONAL INTELLIGENCE ESTIMATE των ΗΠΑ το 1960 γίνεται για πρώτη φορά αναφορά στο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ./ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΠΛΟΥΤΩΝΙΟΥ/ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΙΜΟΝ ΠΕΡΕΣ.

*ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ BOMB IN THE BASEMENT(αν και ποτέ το ΙΣΡΑΗΛ δεν το έχει παραδεχθεί επίσημα) ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟΣΟΒΗΘΕΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.(ΑΠΟ ΙΡΑΚ-ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ-ΧΑΜΑΣ)

*ΤΟ 1991 ο τότε Υπαρχηγός των Ισραηλινών ΕΔ και τώρα Υπουργός Άμυνας ΕΧΟΥΝΤ ΜΠΑΡΑΚ είχε πει του Βασιλιά της Ιορδανίας ΧΟΥΣΕΙΝ να μεταφέρει στον ΣΑΝΤΑΜ το μήνυμα ότι «αν τολμήσει να ρίξει ΧΗΜΙΚΑ Ή ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ στο ΙΣΡΑΗΛ, θα εξαφανιστούν από το χάρτη κάποιες Ιρακινές πόλεις!!». Ο ΣΑΝΤΑΜ έριξε μόνο ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ SCUD με ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ.

*Σαν θέμα το Ισραηλινό πυρηνικό πρόγραμμα το έφερε στο προσκήνιο η ΑΙΓΥΠΤΟΣ(στις ΓΣ/ΟΗΕ). TO KAΙΡΟ ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ.

*Το 2007 οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν και καταστρέψανε από αέρος πυρηνική βάση στο ΑΛ ΚΙΜΠΑΡ/ΝΤΕΡ ΕΛ ΖΟΡ της ΣΥΡΙΑΣ, που είχε στηριχθεί στην δεκάχρονη μυστική συνεργασία ΣΥΡΙΑΣ-Β. ΚΟΡΕΑΣ .Η συγκεκριμένη βάση ήταν ουσιαστικά ένας κλώνος του πυρηνικού αντιδραστήρα της ΓΙΟΝΓΚ ΠΙΟΝΓΚ στη Β.ΚΟΡΕΑ./ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ(ΕΓΙΝΕ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΜΕΣΩ ΛΙΒΑΝΟΥ)

*Οι Ισραηλινοί επί χρόνια-λόγω των απειλών για την ασφάλεια τους- έχουν το μονοπώλιο στην πυρηνική ενέργεια στη Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ. Τώρα απειλούνται ΜΌΝΟ από το ΙΡΑΝ. Με τη μόνη χώρα που το Ισραήλ(προφανώς για πολλούς λόγους ) δεν ενήργησε εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων ήταν στο ΠΑΚΙΣΤΑΝ.

*Οι Ισραηλινοί στα πλαίσια του «κυνηγιού» των ΟΜΚ(ΟΠΛΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ) στο ΙΡΑΚ ήθελαν το 2002-2003 να εισέλθουν στο δυτικό ΙΡΑΚ/ΑΝ ΑΜΠΑΡ και να καταστρέψουν με κοινή καταδρομική-αεροπορική ενέργεια τους πυραύλους SCUD. Ο τότε πρόεδρος ΜΠΟΥΣ δεν τους έδωσε το πράσινο φως. ΑΛΛΑ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΗΠΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ενήργησαν στο δυτικό ΙΡΑΚ και καταστρέψανε τις πλείστες πυραυλικές συστοιχίες.

*Και το 1981 όταν οι Ισραηλινοί καταστρέψανε τον Ιρακινό πυρηνικό αντιδραστήρα ΟΣΙΡΑΚ/ΤΑΜΟΥΖ/ΤΟΥΒΑΙΘΑ (επιχείρηση BABYLON/OPERA), δεν είχαν λάβει ΤΗΝ ΈΓΚΡΙΣΗ από τους Αμερικανούς. Το παραδέχθηκε στα απομνημονεύματα του ο αείμνηστος πρόεδρος ΡΟΝΑΛΝΤ ΡΕΗΓΚΑΝ

*Τα ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ του ΙΡΑΝ και του ΠΑΚΙΣΤΑΝ είναι διεσπαρμένα σε πολλές περιοχές ώστε ενδεχόμενη επίθεση να μην τα καταστρέφει συνολικά(ΕΚΤΌΣ ΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΣΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ). ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ(το οποίο επί ΣΑΝΤΑΜ συγκέντρωσε το πρόγραμμα του σε μία περιοχή). Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ(από 14 μελέτες που έχουν κυκλοφορήσει) γίνεται από τον αείμνηστο ΑΜΟΣ ΠΕΡΛΜΟΥΤΕΡ στο βιβλίο ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΓΔΑΤΗ.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.

*ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΙΡΑΝ-ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ-ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ.

*ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΕΔΡΑΜΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ 48ΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.

*ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΑΜΑΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ 7 ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.

*ΕΝΤΟΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ.

*ΡΩΣΟΙ-ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΥΝΕΔΡΑΜΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.

*Η ΜΟΣΧΑ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ.

*ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΣΕ ΝΑΤΟ-ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

*ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.

*ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ, ΜΕΣΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.

*ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ.

*ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΥΡΩΣΕΩΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.

*Ο ΡΩΣΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΒΙΑΤΣΙΣΛΑΒ ΝΤΑΝΙΛΕΝΚΟ ΈΠΑΙΞΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΙΡΑΝΙΚΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ή του ΙΣΡΑΗΛ.

Σε περίπτωση Αμερικανικής επίθεσης στο ΙΡΑΝ κάνουμε λόγο για αεροπορική ενέργεια ή από πλευράς πλοίων του 5ου Στόλου στο ΜΠΑΧΡΕΙΝ ή επιπρόσθετων πλοίων με πυραυλικές επιθέσεις. Αποκλείεται η οποιαδήποτε ενέργεια τύπου OPERATION ENDURING FREEDOM /OPERATION IRAQI FREEDOM(διευρυμένη χερσαία επιχείρηση στο Ιρανικό έδαφος). ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ «ΨΑΛΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ» , δηλαδή βάσεις ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ-ΕΠΑΚΤΙΑΣ ΑΜΥΝΑΣ-ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ κλπ.(στα σχέδια τους οι ΗΠΑ λένε ότι έχουν πακέτα στόχων από 1000 ως 4000/ανάλογα με την εξέλιξη).

Από την πλευρά τους οι ΙΡΑΝΟΙ δεν μπορούν να απαντήσουν συμμετρικά στους Αμερικανούς. Έχουν εκπαιδευτεί κυρίως για ασύμμετρο πόλεμο και μη-γραμμικές ενέργειες.

*ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ-ΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ , ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ-Κ.ΑΣΙΑ-ΥΠΕΡΚΑΥΚΑΣΙΑ. ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ.

*ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ(ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ, από πληροφορίες που έχω).

*ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΙΡΑΚ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ/του ΝΑΤΟ σε επαρχία ΧΕΡΑΤ.(τρομοκρατικές-πυραυλικές).

*ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΜΕ ΤΑΧΕΑ ΣΚΑΦΗ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΛΟΙΑ των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στον ΚΟΛΠΟ.

*ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΕ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕ ΗΑΕ-ΜΠΑΧΡΕΙΝ-ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ.(πχ ΡΑΣ ΤΑΡΟΥΝΑ).

*ΠΥΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΑΧΑΜΠ-3 ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

*ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ.

*ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΛΙΜΠΑΝ-ΧΕΚΜΑΤΙΑΡ-ΔΙΚΤΥΟΥ ΧΑΚΑΝΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.

*ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΜΑΣ-ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΩΠΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

*ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΑΝΤΡ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΝΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

*ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

*ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ-ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΣΕ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΗΠΑ-ΜΕΞΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ.

*ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ.

*ΣΥΛΛΗΨΗ ΞΕΝΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ/ΟΜΗΡΙΑ.

*ΚΑΜΙΚΑΖΙ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΤΑΝΚΕΡ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.

*ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ(όμως κάτι τέτοιο θα σημάνει και το τέλος του καθεστώτος ΑΣΣΑΝΤ).

Η χρήση ταχέων σκαφών με πυραύλους επιφανείας-επιφανείας προβάλλεται πολύ από τους Ιρανούς, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχουν αποτελέσματα. Απόρρητη μελέτη των ΗΠΑ ,αλλά και αντίστοιχη γνωστού Κέντρου στην Κ.ΕΥΡΩΠΗ δεν δίνει υπολογίσιμες πιθανότητες για επιτυχή έκβαση τέτοιων επιχειρήσεων, πλην βέβαια μεμονωμένων περιπτώσεων.

http://www.analystsforchange.org/

7 Σχόλια to “Ανάλυση: Λίγο πριν την επίθεση στο Ιράν – Στα άδυτα των Ισραήλ & ΗΠΑ”

 1. Eponymos Says:

  Η Δύση επιτέλους πρέπει να σταματήσει την Μόσχα* απο το να ανάγει κράτη παρίες σε πυρηνικές δυνάμεις, όπως η Β. Κορέα, το Πακιστάν, το Ιράν και τώρα την Τουρκία.
  *Εμπρακτα με διπλωματική απομόνωση, και απειλές όπως του οτι δεν θα μπεί ποτέ στο Π.Ο.Ε.και άλλα που μπορούν να την ταρακουνήσουν, επειδή ΜΠΟΡΕΙ να ταρακουνηθεί!!
  Φτάνει πιά!! Έχει κάνει μάγκα τον κάθε πικραμένο!!!

 2. Eponymos Says:

  Και επειδή οι σχέσεις της Ρωσίας με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι απο πελατειακές ως μητρικές, και επειδή δεν είναι αυτή που απειλέιται αλλά το Ισραήλ, και σε λίγα χρόνια η Ελλάδα (απο την Τουρκία), ΛΙΓΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ, οι ανησυχίες και οι προειδοποιήσεις της.
  Υπερασπίζεται τον πελάτη της, είναι ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ!!!

 3. Eponymos Says:

  ΝΟΙΩΘΩ ΤΡΟΜΕΡΗ ΜΟΝΑΞΙΑ που είμαι ο μόνος που κράζω την Ρωσία για την πολιτική της στο θέμα των πυρηνικών.
  Κανένας blogger δεν βγάζει τσιμουδιά αν και σε λίγο (αν όχι ήδη) θα μας αφορά άμεσα λόγω της προθυμίας της Ρωσίας να δώσει τεχνογνωσία στην Τουρκία.
  Δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου άρθρο Έλληνα ή ξένου δημοσιογράφου που να καταδικνύει τον βρωμικο ρόλο της κατά τα άλλα νηφάλιας και ειρηνικής Ρωσίας που δεν επιθυμεί στρατιωτικές εμπλοκές της Δύσης με τους πελάτες της και τις καταψηφίζει.

  • Ορέστης Says:

   Δυστυχώς δύσκολα θα καταφερθεί κάποιο Ελληνικό blog εναντίον της (από ότι φαίνεται) αναξιόπιστης Ρωσίας….Τους λόγους τους αντιλαμβάνεσαι υποθέτω..!

 4. Κυπριος Says:

  Και εγω με τη σειρα μου φιλε Επωνυμε θα σου απαντησω με το εξης ερωτημα.
  Τι διαφερει αμερικανοεβραιους και Ε.Ε τα πυρινηκα προγραματα του Ιραν κλπ?
  Οντως αυτο τους ενδιαφερει ή μηπως ο πλουτος του Ιραν?
  Οτι κανουν και στην Ελλαδα τωρα οι ευρωπαιοι…αντι συμβατικο πολεμο, οικονομικο.
  Διοτι ο πλουτος της Ελλαδας ειναι τεραστιος.

  Υ.Σ. Για σκεψου λιγο και εξω απο το κυκλο!
  2 Υ.Σ. Αν πραγματικα ενδιεφεραν τις μεγαλες δυναμεις τα πυρηνικα προγραματα του Ιραν κλπ, αυτοι πρωτοι συμπεριλαμβανομενων ολων των μεγαλων δυναμεων θα τα καταστεφαν.

  Φιλικα,
  Κυπριος

 5. Eponymos Says:

  Αδερφέ Κύπριε
  Πρώτον πρέπει να συμπληρώσω στα παραπάνω σχόλια μου οτι δεν είναι μόνο η Ρωσία που συνδράμει με τεχνολογία αλλά και Ευρωπαϊκές χώρες όπως ή Γερμανία.
  ——————————–
  Το τελευταίο πράγμα που νοιάζει την Δύση είναι ο πλούτος του Ιράν,
  Να τον έχει να τον χαίρεται!
  Την Δύση την νοιάζει:
  1. Πρώτα η ασφάλεια του Ισραήλ μιάς και το Ιράν έιχει δηλώσει σε όλους τους τόνους οτι θέλει την καταστροφή του, και το καλοκαίρι του 2006 δήλωσε οτι ένα προληπτικό χτύπημα δεν έιναι μοναδικό προνόμιο της Δύσης, και δευτερευόντως/επομένως και η ασφάλεια της Δύσης εξού και η ασπίδα.
  2.Κανένας στην Δύση δεν εμπιστεύεται μία χώρα με πυρηνικά όπλα που κυβερνιέται απο Αγιατολάχ, δηλαδή θεοκρατικό καθεστώς με πυρηνικά.
  Έχουν αργήσει να τα καταστρέψουν για διάφορους λόγους όπως:
  Η εμπλοκή των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν με απίστευτη οικονομική αιμοραγία, και η ανάπτυξη απο πλευράς Ισραήλ της Α/Α ομπρέλας.
  Τώρα ανέπτυξε το Iron Dome και το David’s Slink, τα έχει εντάξει σε υπηρεσία και είναι πιο προστατευμένο απο πρίν απο τους πυραύλους του Ιράν, και βλέπει οτι έφτασε η ώρα, δηλαδή το παραπέντε (κατ εμέ το παραένα).
  Και παρόλα αυτα το σκέφτεται επειδή αν γίνει κάτι, θα γίνει το έλα να δείς.
  Ίσως και να γίνει ο Γ’ΠΠ (δεν θέλει και πολυ……..)
  2012 θα είναι πολύ «θερμό» έτος!

 6. Ανώνυμος Says:

  Το ΙΖΡΑΗΛ το μεγαλύτερο όπλο είναι ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ …ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ κι αν περικυκλωμένος απο εχθρούς αμυνόμουν εις το όνομά του του… ΩΝ… που αληθηνά υπάρχει τον ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΕΟ…αν επιστρέψει..πιστέψει κι εναποθέσει την ελπίδα του σε αυτόν δεν πρέπει να φοβάται τίποτα, οι υποσχέσεις δεν εξέπεσαν ο ζήλος του ΘΕΟΥ θα επανέρθει και θα δοξάσει το όνομά του(οι εχθροί του θα καταστραφούν)._ Οι Ρώσοι απο τη στιγμή που θα προκληθούν χωρίς αιτία και θα έχουν δίκιο θα είναι ανίκητοι για όσο κάνουν το σωστό και πράτουν δίκαια.Εμείς οι Ελληνες να περιέλθουμε σε συστολή , να ζητήσουμε έλαιος και μεταστροφή στα καλά έργα ,γιατί γίναμε διαστραμένοι κι ο ΘΕΟΣ δεν είναι προσωπολήπτης, ώστε να αποφύγουμε τη δίκαια τιμωρία που έρχεται για όλο τον κόσμο… επι της ΓΗΣ._ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΑΙ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΦΚΤΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ.!!!???._


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: