Μπαμίρ Τόπι: «Γέφυρα φιλίας» η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία

«Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αποτελεί σημαντική γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως και οι Αλβανοί μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν ενισχύσει τις γέφυρες επικοινωνίας, καθιστώντας πιο σταθερή αυτή τη φιλία», δήλωσε ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην κοινότητα Βρυσερά, στην Άνω Δρόπολη Αργυροκάστρου.

«Έχουμε κοινές προκλήσεις, που αποτελούν σημαντικές στιγμές του πολιτισμού και των παραδόσεών μας, καθώς και της κοινής κουλτούρας της ευρωπαϊκής ‘οικογένειας’», σημείωσε ο πρόεδρος της Αλβανίας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αλβανικής Προεδρίας, ο κ. Τόπι διαβεβαίωσε, επίσης, πως «η μειονότητα στην Αλβανία θα βρει το κατάλληλο κλίμα για να ζήσει σύμφωνα με τα στάνταρτ και να συμμετάσχει στη λήψη αποφάσεων για όλα τα έργα που αφορούν τις κοινότητες ή περιοχές, όπου διαβιεί».

Ο πρόεδρος της Αλβανίας τάχθηκε, επίσης, υπέρ της προώθησης διασυνοριακών έργων μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα Σχόλιο to “Μπαμίρ Τόπι: «Γέφυρα φιλίας» η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία”

  1. Λεωνίδας Π.Τζεφεράκος Says:

    H Δήλωση του κ. Προέδρου της Αλβανίας συνιστά μία καλή ένδειξη λογικής της Αλβανικής ηγεσίας. Όμως χρειάζεται και τουλάχιστον έναρξη εφαρμογής της.
    Η διατύπωση αυτής της γνώμης της Αλβανικής ηγεσίας συνιστά μία απλή ένδειξη, ότι αυτή χώρα ενδεχομένως να αρχίσει να εντοπίζει σωστά τα εθνικά της συμφέροντα, απαλλαγμένη από ανόητες φιλοδοξίες αρρωστημένου εθνικισμού και ξενοφοβίας. Ας ελπίσουμε ότι η χώρα αυτή θα αντιλήφθη την αξία της Ελλάδος για την Αλβανία και σε αυτό καλό είναι η Ελλάδα να το υπενθυμίζει σε αυτή διαρκώς.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: