Deutsche Bank: Η μπλόφα στην Ελλάδα έπιασε – Θα πιάσει και στην Ιταλία;

Το μεγάλο πρόβλημα σήμερα είναι η Ιταλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως χρησιμοποιήσει την εμπειρία που απέκτησε από την περίπτωση της Ελλάδας την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να πιέσει τον Μπερλουσκόνι, αναφέρει η Deutsche Bank σε σημερινό της σημείωμα. Μία σκληρή απάντηση όπως αυτή στην Ελλάδα ίσως είναι η τακτική που πείσει την Ιταλία, κάνοντας τη να φοβηθεί πως θα εγκαταλειφθεί από τους εταίρους της, κάτι το οποίο πέτυχε με τους Έλληνες πολιτικούς.

Πρόκειται για μεγάλο ρίσκο, αναφέρει Deutsche Bank αλλά προς το παρόν οι πιο ασθενείς χώρες φαίνεται να θέλουν ακόμη το ευρώ αρκετά ώστε να αφήνουν το περιθώριο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τη Γερμανία να παίξουν σκληρό παιχνιδι και να πάρουν ό,τι θέλουν αν είναι έτοιμες να αναλάβουν το ρίσκο. Πράγματι, αναφέρει η Deutsche Bank, ήδη η ΕΚΤ δήλωσε ότι είναι πιθανό να σταματήσει τις αγορές ιταλικών ομολόγων αν η χώρα δεν υιοθετήσει τα μέτρα που υποσχέθηκε.

Αν βέβαια η μπλόφα δεν πιάσει και η Ιταλία δεν υιοθετήσει τα μέτρα και παράλληλα βρεθεί και εκτός αγορών, τότε η ΕΚΤ θα πρέπει να παρέμβει με πολύ μεγαλύτερη δύναμη στη συνέχεια για να αποτρέψει την καταστροφή.

Είναι θέμα στρατηγικής, απ’ την οποία, ωστόσο, εξαρτάται το μέλλον της Ευρωζώνη

XrimaNews.gr

Αναρτήθηκε στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ετικέτες: , , . 1 Comment »

Ένα Σχόλιο to “Deutsche Bank: Η μπλόφα στην Ελλάδα έπιασε – Θα πιάσει και στην Ιταλία;”

 1. Ελλήνων Ειλικρίνεια Says:

  Αν θέλετε να μας βρείτε ψάξτε στην Ελλάδα. Είμαστε Έλληνες εργαζόμενοι, είμαστε Έλληνες φορολογούμενοι, είμαστε Έλληνες οικογενειάρχες, είμαστε Έλληνες Χριστιανοί ορθόδοξοι και πάνω από όλα να σας θυμίσουμε ότι είμαστε οι Έλληνες που σας εκλέξαμε.

  Μέσω της πολύχρονης πρόσβασης που έχουμε στα συστήματα ασφάλειας και τηλεπικοινωνιών, έχουμε συνθέσει μία πλήρη εικόνα της διαφθοράς και του παρακράτους. Πρόσβαση με σκοπό τη βαθύτερη γνώση και την προστασία των συστημάτων αυτών.Στόχος μας λοιπόν είναι να κατανοηθούν οι προθέσεις μας και ότι αυτό το κείμενο δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτε άλλο εκτός από την τοποθέτησή μας, ως κοινότητα, προς τους πολιτικούς παράγοντες της χώρας μας. Δεν θα κρίνουμε κανέναν γιατί δεν είμαστε οι υπεύθυνοι και εξάλλου δεν υπάρχει λόγος εδώ που φθάσαμε.

  Αν δεν μπορείτε να είστε Έλληνες μπορούμε εμείς. Αν εσείς δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα της πατρίδας μας και του λαού μας, τότε δεν έχετε παρά να παρατηθείτε (ΟΛΟΙ) σε μια τελευταία προσπάθεια διάσωσης της αξιοπρέπειάς σας. Να αναλάβουν την χώρα αυτοί που γνωρίζουν τις επερχόμενες δυσκολίες και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν την αξιοπρέπεια και τη ζωή τους σε μία δύσκολη επιχείρηση. Την «διάσωση της Ελλάδας» όχι μέσω αφαίμαξης των πολιτών της, αλλά μέσω οικονομικής ανάπτυξης και εθνικής ενότητας. Οι Έλληνες θέλουν να ζήσουν στην πατρίδα τους με σεβασμό προς την κοινωνία και την δημοκρατία και απαιτούν «ηγέτες » που θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Βάσει των συγκεκριμένων προϋποθέσεων και αναγκών και μόνο, πρέπει να σκέφτονται αυτοί που θα αποφασίσουν να διοικήσουν την χώρα και όχι την καρέκλα.

  Χωρίς βία και ψέματα καλούμε όλους όσους έχουν την δύναμη και την γνώση, να μας αντιπροσωπεύσουν σε αυτή την δύσκολη στιγμή. Ήρθε η εποχή που έχει ανοίξει το βιβλίο της Ελληνικής ιστορίας. Έχει ανοίξει το βιβλίο του λαού που γνωρίζει την αλήθεια και την καταγράφει στην καθημερινότητα του. Σας δίνετε η δυνατότητα να γραφτείτε με χρυσά γράμματα στις σελίδες του βιβλίου αυτού. Είναι εποχή για ήρωες. Ήρωες που θα ηγηθούν της χώρας που έχει γίνει στόχος ολόκληρού του πλανήτη.

  Καλούμε ανοικτά την εκκλησία να πάρει μέρος σε αυτή την υπόθεση. Να διαθέσει τις εκτάσεις που έχει και θα έχει, στους Έλληνες με σκοπό την άμεση εκμετάλλευσή τους και την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης. Δίνοντας έτσι ακόμα ένα κίνητρο για την αποκέντρωση 5.000.000 ανθρώπων που ασφυκτιούν.

  Δὲν ἀκοῦτε, ἐσεῖς εἰκόνες
  τοῦ Θεοῦ, τέτοια φωνή;
  Τώρα ἐπέρασαν αἰῶνες
  καὶ δὲν ἔπαυσε στιγμή.

  Καλούμε ανοικτά την Ελληνική ναυτιλία να απορροφήσει τους Έλληνες ναυτικούς και να τους προσφέρει τους μισθούς που τους αναλογούν. Οι Ναυτικοί μας και οι Εφοπλιστές της Ελλάδος έχουν μια πολύ βαριά σελίδα στην ιστορία μας. Ας ξαναγράψουμε ιστορία «επαναπατρίζοντας» τον Ελληνικό εμπορικό στόλο και ας ζωντανέψουμε την Ελληνική οικονομία μέσα από το γαλάζιο της θάλασσας.

  Καλούμε ανοικτά όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες, που έχουν την δυνατότητα, να επενδύσουν άμεσα στην Ελλάδα. Να οργανωθούν σωστά με άμεσο στόχο την ανάπτυξη εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση της ανεργίας.

  Δυστυχώς εξαντλήσατε όλον τον χρόνο της προθεσμίας σας και αναγκαστικά ή θα κάνετε κάτι για την χώρα μας και τον τόπο μας και πάνω απ’ όλα για τα παιδιά μας και τα παιδιά σας ή θα επιλέξετε τον δρόμο της φυγής, γιατί ο Έλληνας δεν αντέχει άλλο την εξαθλίωση και την μιζέρια που έχετε σπείρει τα τελευταία χρόνια χωρίς να βλέπει μέλλον.

  ΥΣ: Αυτό το κείμενο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως απειλή, παρά μόνο διατύπωση της πραγματικότητας και υπενθύμιση ότι δεν πρέπει να παίρνετε μόνοι σας τις αποφάσεις για το μέλλον αυτής της χώρας.

  Τί θὰ κάμετε; Θ’ ἀφῆστε
  νὰ ἀποκτήσωμεν ἐμεῖς
  λευθεριάν, ἢ θὰ τὴν λύστε
  ἐξ αἰτίας πολιτικῆς;


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: