Η Τριμερής Επιτροπή, η λέσχη Bilderberg, όργανα της παγκόσμιας εξωπολιτικής εξουσίας

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η ανθρωπότητα έχει περάσει πολλές κρίσεις στη μακραίωνη διαδρομή της. Κρίσεις περιορισμού της ελευθερίας, αμφισβήτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατάργησης του δικαίου και της νομιμότητας, αλλά και πολιτικές μεταμορφώσεις που όμως κατάφερε να ξεπεράσει. Σήμερα όμως, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε, ότι είμαστε μάρτυρες μιας παγκόσμιας δημιουργημένης κρίσης, η οποία είναι πρωτοφανής στην ιστορία της ανθρωπότητας και για πρώτη φορά η πολιτική του πλανήτη είναι υπόδουλη και καθορίζεται εξ ολοκλήρου από μια αυθαίρετη και παγκόσμιας εμβέλειας εξωπολιτική εξουσία δυνάμεων του κεφαλαίου και της κερδοσκοπίας.

Το 1973 ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ,  γερμανοεβραϊκής καταγωγής, αναθέτει στον Πολωνοεβραίο καθηγητή Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι να διοργανώσει ένα κλαμπ κορυφαίων πολιτικών και επιχειρηματιών από την ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των τριών αυτών πόλων. Έτσι, δημιουργήθηκε η Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission), της οποίας τα 300 και πλέον μέλη και οι προσκεκλημένοι τους συναντώνται εναλλάξ μια φορά τον χρόνο στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία και την Ευρώπη. Η συνάντηση στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 1999 στην Αθήνα.

Μέλη της από την Ελλάδα είναι ο Στέλιος Αργυρός (ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ), ο Παναγής Βουρλούμης (πρώην στέλεχος της AlphaBank και νυν ιδιοκτήτης εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών), ο Αλέξης Παπαχελάς (δημοσιογράφος), ο Λουκάς Παπαδήμος (νυν Πρωθυπουργός) και πολλοί άλλοι. Από τον διεθνή χώρο εξέχουσα θέση κατέχουν οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους (προσωπικός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη) και Μπιλ Κλίντον, ο Χένρυ Κίσινγκερ κ.α.

Επίσης, το 1973, ο Χένρυ Κίσινγκερ αναθέτει στον ίδιο άνθρωπο, τον Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, να υλοποιήσει επί χάρτου την εξάπλωση της παγκοσμιοποιήσεως. Το Σεπτέμβριο του 1994, ο Χένρυ Κίσινγκερ σε ομιλία κατά την βράβευσή του από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, μεταξύ των άλλων είπε για την Ελλάδα: «Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι΄ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε, ίσως να συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε την γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

Ρόλο αντίστοιχο με την τριμερή επιτροπή στο διεθνές στερέωμα παίζει η λέσχη Bilderberg. Η συγκεκριμένη λέσχη είναι ένα ανεπίσημο, ετήσιο, μυστικό, αμαρτωλό, διατλαντικό club που συνεδριάζει μια φορά τον χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα στην Ευρώπη και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις Η.Π.Α ή τον Καναδά. Μετέχουν περί τα 120 με 140 άτομα και οι συμμετέχοντες είναι η παγκόσμια επίκαιρη ελίτ πολιτικών (μεταξύ άλλων όλοι οι Γενικοί Γραμματείς του ΝΑΤΟ), επιχειρηματιών (μεταξύ άλλων εκπρόσωποι εταιρειών πετρελαίου και παραγωγής όπλων), τραπεζιτών και δημοσιογράφων. Έτσι, η συμμετοχή όλων των παραπάνω γίνεται με αυστηρά προσωπική πρόσκληση. Εκεί, καθορίζεται η παγκόσμια κοινωνικο-οικονομική πολιτική υπέρ των συμφερόντων των τοκογλυφικών και κερδοσκοπικών οργανισμών της διεθνούς αγοράς και εις βάρος των λαών του κόσμου με ταυτόχρονη ποδηγέτηση της Δημοκρατίας.

Γίνεται, δηλαδή, εξαγορά συνειδήσεων προς όφελος της παγκόσμιας εξωπολιτικής εξουσίας με αντάλλαγμα την προσωπική ανέλιξη των συμμετεχόντων και ταυτόχρονα την μελλοντική εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Κυβέρνησης που θα εφαρμόσει την Παγκόσμια Δικτατορία του κεφαλαίου. Εξαθλιώνοντας έτσι τους λαούς της γης και επαναφέροντας τις κοινωνίες στην ευημερία των πολύ ολίγων και την πενία των πολλών. Οι συμμετέχοντες απαγορεύεται να μιλήσουν σε ΜΜΕ ή σε ιδιώτες και αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά σε ό,τι έχει σχέση με τις συνεδριάσεις. Ακόμα, «αρνούνται» έστω και την συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις. Επιπρόσθετα, απαγορεύεται να ενημερώσουν τα Κοινοβούλια των χωρών τους, εάν είναι πολιτικοί. Δηλαδή, συνωμοτούν πολλές φορές και εναντίον των συμφερόντων της πατρίδος τους μπρος στην πιστή εφαρμογή των αποφάσεων της κάθε διασκέψεως της λέσχης. Παράλληλα, κανένας ρεπόρτερ δεν προσκαλείται εντός των συνεδριάσεων της λέσχης και παρόλο που καταγράφονται πρακτικά δεν σημειώνονται ονόματα και δεν δημοσιοποιείται απολύτως τίποτε. Αποφασίζουν δηλαδή για το μέλλον του κόσμου, χωρίς να μας ενημερώνουν. Όλοι οι συμμετέχοντες πολιτικοί σ΄αυτές τις συνεδρίες αναρριχήθηκαν ακολούθως στα ύψιστα αξιώματα στις χώρες τους (βλέπε Παπαδήμος). Τακτικά μέλη όλων αυτών των συνεδρίων κατά καιρούς οι «περίεργοι», Κίσσιγκερ, Κλίντον, Ντ΄ Εστέν, Πρόντι, Χόλμπρουκ, Πέρλ, Γούλφοβιτς, Ροκφέλερ. Επιπροσθέτως, ο «φίλος» και τακτικός συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου, ο διεθνιστής Σόρος κ.α. Αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε κάποιες τακτικές Ελληνικές πολιτικές συμμετοχές της λέσχης Bilderberg και φρεσκάροντας τη μνήμη μας να αναλογισθούμε ποια αξιώματα είχαν μετέπειτα στην Ελληνική πολιτική σκηνή και τι ακριβώς διαχειρίστηκαν από τις θέσεις τους, επιβάλλοντας το αποτέλεσμα στον Ελληνικό λαό. Γιώργος Παπανδρέου (4), Θεόδωρος Πάγκαλος (3), Άννα Διαμαντοπούλου (3), Γιώργος Αλογοσκούφης (3), Κώστας Καραμανλής, Ντόρα Μπακογιάννη, Ευάγγελος Βενιζέλος, Θάνος Βερέμης, Ευθύμιος Χριστοδούλου, Γεράσιμος Αρσένης, Στέφανος Μάνος, Ανδρέας Ανδριανόπουλος κ.α. Επίσης, αξιοπρόσεκτη η συμμετοχή του μόνου ‘Έλληνα δημοσιογράφου, Αλέξη Παπαχελά, σε συνεδριάσεις της Λέσχης το 2002 και το 2008.

Έτσι, όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις των πέντε Ηπείρων, υπηρετούν τις πολιτικές που χαράζει η τριμερής επιτροπή και η λέσχη Bilderberg που είναι συνωμοτικές οργανώσεις επιβολής της παγκόσμιας νέας τάξης..

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, λοιπόν, για τον τόπο μας και μετά τον φυσιολογικό πολιτικό θάνατο του Γιώργου Παπανδρέου, έπρεπε να ηγηθεί της κυβέρνησης ένας άνθρωπος των αγορών και των δανειστών μας, προκειμένου να εγγυηθεί την είσπραξη των χρεών μας από τους τοκογλύφους κερδοσκόπους με την περεταίρω εξαθλίωση του λαού μας και την ολοκληρωτική απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Ο κ. Παπαδήμος εξαγόρασε από την παγκόσμια ελίτ, την πρωθυπουργία της χώρας λόγω της προσφοράς του στο διεθνές σύστημα, ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ από το 1980, ως οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος (1985 – 1993) και ως υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1993. Από τον επόμενο χρόνο, διοικητής της Τράπεζας παραμένοντας μέχρι το 2002, ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τυχαίος. Δεν είχε καταλάβει τίποτε, ως διοικητής τηςΤράπεζας της Ελλάδος, την περίοδο 1999-2001, για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο όλων των αιώνων που συντελέσθηκε στο χρηματιστήριο; Δεν συνέβαλεστην παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδος από την Goldman Sachs, για να καλυφθεί μέρος του χρέους της Ελλάδας, ούτως ώστε να μπορέσει έτσι με ψεύτικα στοιχεία (δημιουργική λογιστική) να μπει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη (όπως αναφέρει σε προχθεσινό της φύλο η γαλλική εφημερίδα Le Monde);

Εν όψει, λοιπόν, της ψήφου εμπιστοσύνης που ζητά η Κυβέρνηση Παπαδήμου από την Ελληνική Βουλή, όλοι εμείς θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε, πως στις ημέρες μας είναι σε εξέλιξη μια παγκόσμιας εμβέλειας πειρατεία που την ακολουθούν πιστά όλοι οι συμμετέχοντες στις διεργασίες των συνεδρίων αυτών των λεσχών. Προσπαθούν να μας πείσουν, πως η διεθνής κρίση είναι οικονομική και χρηματοπιστωτική, ενώ όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η κρίση είναι κοινωνικο-πολιτική και οι ίδιοι την προκαλούν σκόπιμα. Η πλήρης κατάργηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του εργατικού δικαίου του κοινωνικού κράτους μέσω μιας μορφής αχαλίνωτου καπιταλισμού, ο πλήρης εξευτελισμός των θεσμών, η εξαφάνιση του πολιτισμού και της Ιστορίας των κρατών, η προβληματική παιδεία, η ανύπαρκτη πρόνοια, η άκρως υποβαθμισμένη υγεία, είναι το σχέδιό τους. Σχέδιο που όταν υλοποιηθεί θα εγκαθιδρύσει την παγκόσμια Κυβέρνηση του τρόμου.

Στην Ελλάδα, ο Ελληνικός λαός πλέον γνωρίζει πολύ καλά τους υπευθύνους της βίαιης κατακρεούργησης των κατακτημένων με την εργασία δικαιωμάτων τους και τους βιαστές της διατάραξης της ζωής τους με την ταυτόχρονη αφαίρεση οραμάτων από την νεολαία της πατρίδος μας. Η ημέρα που όλοι αυτοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, καρτέλ της αγοράς και γενικά όλοι οι βολεμένοι από αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα, θα απολογηθούν και θα λογοδοτήσουν στον Ελληνικό λαό, είναι πολύ κοντά.

Μέχρι τότε, μέλημα δικό μας μέσα από αγώνες είναι η προσπάθεια διάλυσης του σάπιου πολιτικού κατεστημένου της πατρίδος μας που επέφερε όλα τα παραπάνω και η δημιουργία νέων δεδομένων με βάση τις αρχές αξιών και δομών μιας σωστής και υγιούς δημοκρατίας.

Απαίτηση όλου του Ελληνικού λαού, όταν επιτέλους γίνουν εκλογές, θα πρέπει να είναι η δημιουργία νέου Συντάγματος από Συντακτική Εθνοσυνέλευση και όχι από την Βουλή, αλλά και Συνταγματικού δικαστηρίου εκλεγμένο από το λαό, για να δημιουργήσει θωράκιση των θεσμών, ώστε να μην παραβιάζονται από τα όποια λαμόγια της πολιτικής σκηνής του παραλόγου.

Παναγιώτης Αποστόλου – Οικονομολόγος (egerssi@otenet.gr)

Αναρτήθηκε στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ετικέτες: . 8 Σχόλια »

8 Σχόλια to “Η Τριμερής Επιτροπή, η λέσχη Bilderberg, όργανα της παγκόσμιας εξωπολιτικής εξουσίας”

 1. Απο Πλατεια Βαθης Says:

  Αξιοτιμε συντακτα, εισαγωγικα θελω να υπογραμμισω οτι :
  ΚΡΙΣΗ η… ορος Ελληνικος, εχει διττη εννοια.
  1) Της εκτροπης απο τα ορθα, τα δικαια και συμφεροντα
  2) Της ασκησης κριτικης.
  Πραγματι, οταν συμβαινει καποια ΕΚΤΡΟΠΗ, τοτε λυσιτελως και νομοτελως ιφισταμεθα ΚΡΙΤΙΚΗ … απο αλλους αλλα και απο τον εαυτο μας.
  Επιτρεψατε μου να επιχειρησω μια «αυτοκριτικη» της κοινωνιας μας, της οποιας προσπαθω να ειμαι επαρκες μελος, μεταφεροντας και συζητωντας την φραση σας :

  «…βίαιης κατακρεούργησης των κατακτημένων με την εργασία δικαιωμάτων τους και τους βιαστές της διατάραξης της ζωής τους με την ταυτόχρονη αφαίρεση οραμάτων από την νεολαία της πατρίδος μας »

  1) Αμφισβητω την «αριστεριστικη» εκφραση περι «κατακτησης των δικαιωματων με αιμα, ιδρωτα ή ακομα και απλη εργασια».
  Με τα 50+ χρονια ηλικιας μου, με ανωτατα τεχνικα πτυχια, ξενες γλωσσες και λοιπα «προσοντα», με 25 χρονια στην Βιομηχανια και νυν ουσιαστικα ΑΝΕΡΓΟΣ, και μετα βασσανιστικη σκεψη και συζητησεις ετων, επεισθηκα οτι :
  α) Τα «εργασιακα μας δικαιωματα» που σημερα κατακρεουργουνται
  β) Το «επιπεδο ζωης μας» που σημερα διαταραχθηκε
  γ) Το ειδος των «νεανικων οραματων» που αφαιρεθηκαν

  μας ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ απο ΔΟΛΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ, αφου πρωτα ΞΕΓΥΜΝΩΘΗΚΑΝ απο την πατροπαραδοτη ΗΘΙΚΗ, το ΔΙΚΑΙΟ που εμεις πρωτοι διδαξαμε, και απο τα ΟΡΑΜΑΤΑ ΜΑΣ που ξεκινουν απο το αρχαιο παρελθον μας, διασχιζουν το παρον μας και εκτεινονται στο μελλον μας.
  Και αυτο συντελεσθηκε -επαναλαμβανω- ΔΟΛΙΑ, στο ΒΑΘΡΟ της ΕΥΜΑΡΙΑΣ ΔΙΑ ΧΡΕΟΥΣ και μαλιστα ΣΠΑΤΑΛΗΘΕΝΤΟΣ και οχι διοτι ΠΡΟΟΔΕΥΣΑΜΕ ΔΙΑ ΚΟΠΟΥ. Τουναντιων ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ (δια των πολιτικων μας) !!
  Λαμπρες αποδειξεις των τελευταιων ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30 ετων:
  — Τζοβολα δωστα ολα !!
  — Η η Ελλαδα θα φαει το χρεος ή το χρεος θα φαει την Ελλαδα
  — Mea culpa
  Ποσες αναθεωρησεις Συνταγματος;
  Ποσες αναμορφωσεις Παιδειας;
  Ποσες «Αγορες του Αιωνα»;
  Ποσα «Νεα τζακια»
  Ποσες «Αγροτικοι Συνεταιρισμοι»; …και ποσοστωσεις; …και χωματερες;
  Χρηματιστηριο;
  «Επιχειρηματικη διεισδυση στα Βαλκανια» (βλ. μεταφορα παραγωγης σε μερη χαμηλου εργατικου).
  Η παγκοσμια πρωτοτυπια των «Πανεπιστημιακων ασυλων» και της εν γενει Παιδειας της ΗΣΣΟΝΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ !!
  .. τελος… δεν εχει !! .. Δεν τεκμηριωνεται ΔΟΛΙΟΤΗΣ ;;

  Και εμεις οι πολιτες τι πραξαμε ;; με γεματη τσεπη και «Ωχ-αδελφισμο» γλεντουσαμε και σφυριζαμε αδιαφορα … Αρτον και Θεαμα ενω «εμπαιναν στην Πολη οι Οχτροι».
  Εν κατακλειδη…
  ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ, ΠΕΛΑΤΟ-ΠΟΙΗΣΗ, ΚΡΑΤΟΣ ΑΔΙΚΟΥ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΟΔΟΤΩΝ !
  Καθολου αιμα, ιδρωτα και εργασια !!
  Το Δογμα Κισσινγκερ σε πληρη εφαρμογη, φροντιζοντας να μας εχουν τις τσεπες γεματες. Τωρα, που τα βαθρα ΜΑΣ υπονομευτικαν απαρκως, μας παιρνουν πισω «τα λεφτα που υπηρχαν» … και με ΠΑΝΟΤΟΚΙΑ !!!

  Ευγνωμων για το ερεθισμα που μου δωσατε. Στην διαθεση σας για οποια διευκρινιση και εκτενεστερη συζητηση. Αν και θεωρω οτι παρηλθε ο χρονος των ΄συζητησεων». Ολα πλεον ειναι προφανη και χρηζουν ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ !!

  • Φράπις Says:

   Γιατί ακούω συνέχεια αυτό το πρώτο πληθυντικό; «Μας» «Εμάς» «Εμείς» κλπ λες και μέσα στο τσουβάλι της παρανομίας και της πελατειακής σχέσης βρισκόμασταν όλοι.
   Λες ότι αυτά τα δικαιώματα «μας ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ» . Δε μας χαρίστηκαν. Μας επιβλήθηκαν, αποκομμένα από κάθε ελληνικότητα (συμφωνώ σε αυτό). Όμως και αν βγήκαμε ωφελημένοι από κάποια πράγματα, πολλά από αυτά ήταν δίκαια. Πχ, ας πω ένα χαρακτηριστικό, η ένταξη των κομμωτριών στο επάγγελμα των βαρέων και ανθυγιεινών δεν ήταν καθόλου παράλογη, αφού όλες οι κομμώτριες γύρω στα 50 τους αναγκάζονται να σταματήσουν τη δουλειά επειδή παθαίνουν ζημιά στα χέρια.

   Επίσης λένε όλοι «πρέπει να κάνουμε κάτι». Τι να κάνουμε; Δεν έχουμε και πολλές επιλογές:
   1. Να βγούμε στους δρόμους. Βγήκαν οι αγανακτισμένοι. Και τι έγινε; Τίποτα.
   2. Να μη δώσουμε φόρους. Αυτό θα σημάνει στάση πληρωμών. Δηλαδή, ο συνταξιούχος πατέρας μας δε θα πάρει σύνταξη, ο συγγενής μας που δουλεύει στο δημόσιο δε θα πάρει μισθό. Πώς θα ζήσουν αυτοί;
   3. Να πάρουμε τα όπλα. Να τα κάνουμε τι; Να τα γυαλίζουμε; Ή να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλο; Ή να πάμε έξω από το σύνταγμα και να πυροβολούμε στον αέρα; Εξάλλου η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει τόσο πολύ που να χρήζει τέτοιου μεγέθους αντίστασης.
   4. Να μην τους ξαναψηφίσουμε. Αναποτελεσματικό. Θα περιμένουμε άλλα δύο χρόνια. Άσε που εμείς που τα λέμε όλα αυτά δεν τους είχαμε ψηφίσει.

   Καμία άλλη ιδέα;

 2. Σκεπτόμενος Πολίτης Says:

  ΕΛΛΗΝΕΙΑΔΑ 2ο ΜΕΡΟΣ

  ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟΣ!

  Σε μια βόλτα μου σε διάφορα σαιτ και μπλογκ, σε ειδήσεις και εφημερίδες,να
  δω αντιδράσεις για το κούρεμα του χρέους και την συνάντηση στην Ευρώπη.

  Είναι διάχυτες οι πατριωτικές κορώνες με αφορμή και την επέτειο του ΟΧΙ.

  Οι λέξεις που ακούς είναι ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ- ΠΡΟΔΟΤΗΣ- ΤΡΟΙΚΑ- ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ.
  Όλοι αυτοί οι πατριδολαγνοι λοιπόν , για ακόμα μια φορά, διαλέγουν τον εύκολο δρόμο: ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
  Προδότης ο πρωθυπουργός, κακοί οι ευρωπαίοι ,άσχημο το ΔΝΤ.
  Έτσι δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά! Ότι τραβάμε είναι και δίκαιο και σωστό, γιατί φταίμε και εάν δεν το καταλάβουμε δεν πρόκειται να σωθούμε, γιατί για να διορθώσεις ένα λάθος πρέπει πρώτα να το βρεις. Εμείς όσο εθελοτυφλούμε, τόσο παρατείνετε το μαρτύριο μας!

  Αλήθεια που ήταν όλοι αυτοί οι πατριδοκάπηλοι , που σήμερα έχουν σηκώσει το σταυρό της επανάστασης τα τελευταία 20 χρόνια;

  Γιατί να μην πληρώσουμε τα σπασμένα τώρα; Όταν συμμετείχαμε στην ασυδοσία ήταν καλά;
  Τώρα αλήθεια έπιασε τους έλληνες ο πόνος περί εθνικής κυριαρχίας ;;
  Όταν βάζανε λυτούς και δεμένους το παιδί να μην πάει στα σύνορα;;;
  Αφού από τότε λοιπόν δεν ήθελες τόσο μακριά τα σύνορα, τώρα που θα στα φέρουν πιο κοντά γιατί γκρινιάζεις;;
  Όταν δεν αγόραζες ελληνικά προϊόντα , πως περίμενες να έχει η Ελλάδα παραγωγή;
  Όταν πήγαινες και λάδωνες δημ. Υπαλλήλους πως περίμενες να μην γίνει διεφθαρμένο το Δημόσιο;
  Όταν ήθελες χαρές από το βουλευτή σου πως περίμενες να μπορείς να τον κρίνεις μετά αφού του χρωστάς;
  Όταν δεν μπορούσες να ψηφίσεις κάτι άλλο, εκτός από αυτό που σε είχαν προγραμματίσει από την κούνια.

  Προδοσία λέει το κούρεμα , προδοσία η κυβέρνηση, προδοσία το ΔΝΤ.
  Τρίχες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Για την προδοσία του λαού στον εαυτό του καλύτερα να μιλήσουμε!
  Ένας λαός που πούλησε την ψυχή του τα ιδανικά του τα πιστεύω του
  Για χάρη του εικονικού νεοπλουτισμού.
  Ένας λαός που διέλυσε το θεμέλιο λίθο της φυλής μας:την οικογένεια.
  Γιατί ο κάθε λιγούρης επειδή έπιασε 5 φράγκα και του την έπεσαν κάθε λογής γύναια, νόμισε ο κακομοίρης ότι έγινε ,ο εραστής!!!
  Μάλιστα είχαμε φτάσει στο σημείο να είσαι εκτός μόδας εάν δεν είχες γκόμενο η γκόμενα!
  Τα παιδία φτάσαμε να έχουν εκφυλιστεί τελείως ΙΜΟ,ΤΡΕΝΤΥ,να μην ξέρουν ιστορία , γιατί αυτοί οι τυχάρπαστοι νεόπλουτοι γονείς νόμισαν ότι άμα δώσουν μεγάλο χαρτζιλίκι στο παιδί αυτό είναι διαπαιδαγώγηση…… μιας και δεν είχαν χρόνο, λόγο των παραπάνω να ασχοληθούν με τα παιδία!

  Τώρα όμως η κάνουλα στέρεψε και τώρα που γκρεμίσθηκαν όλα τώρα θυμηθήκαμε ότι είμαστε έλληνες….λίγο αργά .
  Ακούω για τους μετανάστες, να φύγουν ……μπα;
  Όταν επί 20 χρόνια τους εκμεταλλευόσουν και ήθελες και άλλους;;
  Όταν νοίκιαζες την κάθε ποντικότρυπα –αχούρι -κοτέτσι κεφαλιάτικα,
  και το θεωρούσες και ωραίο ήταν καλά;
  Όταν σου δούλευαν τσάμπα; Και δεν έδινες δουλεία σε έλληνα;
  Τώρα όμως που μας ληστεύουν βιάζουν σκοτώνουν τώρα φοβήθηκες;
  Όταν όμως από το 90 κάποιοι διαμαρτυρόντουσαν για την έλευση των μεταναστών, τους είπε εθνικιστές! Ρατσιστές! Οπισθοδρομικούς!
  Που δεν ήθελαν την ανάπτυξη.Εαν σαν κοινωνία δεν τους ειχαμε δεχτει(οχι δουλειες οχι στεγη)
  σημερα δεν θα ειχαμε προβλημα!
  Αλλά αυτο το εύκολο κέρδος, αχ!

  Ήρθε λοιπόν η ώρα να περάσουμε ταμείο τώρα!
  Το έχω ξαναπεί,
  1) το μαζί τα φάγαμε ήταν η μεγαλύτερη πολιτική κουβέντα των τελευταίων 30 ετών!!!
  2) Η τρόικα ήταν ότι καλύτερο μας συνέβη τα τελευταία 30 χρόνια!
  Μακάρι και τα υπουργεία και την κυβέρνηση να την αναλάβουν ξένοι , μπας και επιτέλους βάλουν μια τάξη σε αυτό το Μπουδ@@λο.
  Ούτε ο πρωθυπουργός είναι προδότης ούτε κανένας.

  Εμείς είμαστε οι προδότες του τόπου μας, εμείς που με την αφροσύνη
  υποθηκεύσαμε κάτι που δεν μας άνηκε….τις επόμενες γενιές.
  Άρα πρέπει να πληρώσουμε, και πρέπει να πονέσουμε, γιατί εμείς είμαστε υπεύθυνοι και μπας και βάλουμε μυαλό ποτέ και για να είμαστε παράδειγμα για τους μελλοντικές γενιές ,ως το που μπορεί να φτάσει η ξεφτίλα ενός λαού!
  http://senatus-ermionidas.blogspot.com/2011/10/2.html
  Σκ.Π.

 3. Απο Πλατεια Βαθης Says:

  Σκεπτομενε Πολιτη, καλημερα…
  Πραγματι, ουδεις αμοιρος ευθυνων, αλλα και ΚΑΘΕΙΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ. Συνεχιζω να θεωρω οτι δεν εχω -προσωπικα- την ιδια αναλογια ευθυνης με τον κ. Παγκαλο και λοιπους «παχυλους ηγετες» μας !
  Ενας επιτυχης παραλληλισμος :
  Η ευθυνη του εργατη/υπαλληλου επιχειρησης και η ευθυνη του ιδιοκτητη της.
  Εν συνεχεια και κατα συνεπεια :
  1) Αν συνεχισουμε να συγχεωμε την «ατομικη ευθυνη» με την «συλλογικη ευθυνη», απλα, νομιζω οτι, ανοιγουμε (ή κραταμε ανοικτη) την πορτα του τρελλοκομειου. Διοτι, μπορει εγω -πραγματι και προσωπικα- να μην ενεδοσα στους ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ , αλλα συλλογικα και «μαζικα» χειραγωγηθηκαμε σαν ΠΡΟΒΑΤΑ φοροντας μας τις παροπιδες που μας επετρεπαν να δουμε ΜΟΝΟ το «τυρακι» και ελαχιστα την «φακα» !! Θυμαμαι, απο το ’90, να γραφεται στον τυπο «…ποτε θα μας φερουν τον λογαριασμο; … και ποσος θα ειναι αυτος;»

  2) Η «πληρωμη της ζημειας» ειναι αναποφευκτη και νομοτελειακη. Συζητουμε αποκλειστικα αν θα πληρωσουμε το «ακριβες αντιτιμο» (βλ. πτωχευση) ή το οποιο αντιτιμο μας ζητησουν οι τραπεζιτες (βλ. στιμενη λεμονοκουπα.. και σκουπιδια… εξαφανιση).

  Και επειδη τοσο η «δεδηλωμενη» καταγωγη σου (Κρανιδι ;), οσο και η ακραιφνης συνηγορεια σου προς την «Παγκαλειο» αποψη των πραγματων με ξαφνιασε, διαβασα τους τιτλους και τις εισαγωγες του ιστολογιου σου. Ξαφνιαστηκα και παλι :

  Περαν των «Ελληνειαδων» κατα του πατριωτικου Ελληνισμου, σχολιαζετε και ενα αρθρο του ιστοτοπου της γειτονικης Ερμιονης. Αντιγραφω :

  <>

  Και εδω γελαμε !!
  Η Ερμιονιδα αποτελει ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ για ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ OFF-SHORE, αγνωστο υπο ποιο νομικο καθεστως… μαλλον υπο «καθεστως ΟΙΚΟΥ ΑΝΟΧΗΣ». Ποια «αυτια» παρακαλειτε να κανουν «ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ» στον «Κρανιου τοπο» ; Εκει οπου -οποιος εχει παει καταλαβε οτι- μονο η ελια φυτρωνει, διδοντας ενα ομολογουμενως ΕΞΑΙΣΙΟ λαδι ξερικης ελιας !!
  Αν ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΩΘΕΙΤΕ, και με λιγο κεφαλαιο, μπορειτε να συσκευασετε το λαδι σας εν ειδη «ΦΑΡΜΑΚΟΥ» και να το πουλατε σαν τετοιο, κυριως στο εξωτερικο. Δεν το ξερατε;
  Απο αρχιλαμογια μην ψαχνετε τετοιες «λυσεις» και «επενδυσεις», που «ανοιγουν ματια» !
  Σκεπτομενε Πολιτη και λοιποι συμπολιτες, βγαλτε την «σκεψη» απο την τσεπη, και τοποθετησε την ψηλα στο κρανιο, οπου η φυσικη της θεση !!
  Δημοσιογραφικο ενδιαφερον -οχι απο εμενα- παρουσιαζουν τα ονοματα των «κοτζαμπασιδων» της Ερμιονιδας. Υποθετω οτι ειναι μεταξυ των «διαχειριστων των τοπικων off-shore».
  Με θερμες ευχαριστεις για το εναυσμα

 4. Απο Πλατεια Βαθης Says:

  … η αντιγραφη ξεφυγε… την επαναφερω.
  <>

 5. Απο Πλατεια Βαθης Says:

  ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ( http://senatus-ermionidas.blogspot.com/2011/09/blog-post_27.html )

  … παρακαλάμε τους πλούσιους που έχουν εγκατασταθεί στην Ερμιονίδα να κάνουν παραγωγικές επενδύσεις στο τόπο μας, να βρει πραγματική δουλειά ο κόσμος.
  Δεν παρακαλάμε τους πλούσιους να μας ταΐσουνε. Παρακαλάμε να επενδύσουνε στον τόπο μας.
  Οι κύριοι Καμιζής, Σφυρής, Κούστας, Λεμπέσης με τη συνδρομή του Μητροπολίτη μας είναι μια επιτροπή που μπορεί να φέρει αποτελέσματα

 6. Poursas Says:

  Απο Πλατεια Βαθης αν και εχω καιρο να γραψω λογο ελλειψης χρονου ενεδωσα στον πειρασμο. Να σε ρωτησω λιγο καποια απλα πραγματα:

  Το » όλα τα λεφτά, για όλα τα κιλά» το θυμασαι?
  Το «μηδέν συν μηδέν ίσον δεκατέσσερα % » ?

  Mαλλον φταιει τοσα χρονια το κακο Πασοκ και κανεις αλλος ε?Οχι τιποτα γιατι εισαι σχεδον στην ηλικια του πατερα μου και οταν ακουω οριομενους 50αριδες, που εν κατακλειδι ΕΣΕΙΣ ειστε αυτοι που μας φερατε στην κατασταση αυτη , θλιβομαι και βλεπω τελικα οτι πρεπει να φυγω και εγω να γλυτωσω, εχουμε και πτυχια στον ιδιο τομεα . Οι Αριανοι τους φερανε και μας τους φορτωσανε οχι εμεις προς Θεου, εμεις δεν τους ψηφισαμε!! Και κατι τελευταιο για το τσιτατο που γραψατε: «Διοτι, μπορει εγω -πραγματι και προσωπικα- να μην ενεδοσα στους ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ , αλλα συλλογικα και “μαζικα” χειραγωγηθηκαμε σαν ΠΡΟΒΑΤΑ φοροντας μας τις παροπιδες που μας επετρεπαν να δουμε ΜΟΝΟ το “τυρακι” και ελαχιστα την “φακα” !!» Εν μεσως πλην σαφως ενεδωσατε? Και στον χερι σου ειναι στην τελικη να μην χειρωγωγηθεις, γιατι υπαρχει κατι κρυφο που λεγεται γνωση και βιβλια. Εαν ανοιγαμε κανενα τετοιο που και που θα ειμασταν ποιο κοντα στην αιωνια σοφια που μας παρεδωσαν οι προγονοι μας.

  Υ.Γ Σκεπτόμενος Πολίτης εισαι και ο πρωτος μαγκας. Ετσι ειναι και ας φορανε ολοι τις παρωπιδες τους. Μια ζωη ο γειτονας θα φταει 😉

  • Απο Πλατεια Βαθης Says:

   Αγαπητε Πουρσας ειμαι κολακευμενος που στο σχολιο μου δεν μπορεσες να αντισταθεις.
   Αλλα, απ’ οσα εγραψα, καταλαβες οτι θεωρω οτι ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΤΑΙΕΙ;
   Ή οτι «αρνουμαι τις ευθυνες μου»;
   Μολονοτι ειμαι τωρα πια ταξιτζης μετα υπερ-5ετη ανεργια (δεν θεωρουμαι ανεργος), με γιο συναδελφο που ηδη εφυγε στο εξωτερικο για να δουλεψει..
   αρα…θεωρητικα και πρακτικα ΔΕΝ ΕΝΕΔΟΣΑ και αρα ΔΕΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΘΗΚΑ !!
   … δεν διαχωριζω την θεση μου απο αυτη της «Ελληνικης κοινωνιας» και χρησιμοποιω το «ΕΜΕΙΣ» !!

   Σε καλω λοιπον να ψαξεις, να διαβασεις, οπως εγω, και να αντιληφθεις πως στιθηκε η «φακα» και ποιο ηταν και ειναι το «τυρακι». Ευχομαι, παιδι μου, να γινετε ΟΛΑ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ» ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΣΑΣ , και να οδηγησετε την Ελλαδα σε λυση, ανακαμψη και δοξα, οπως της αξιζει. !!
   Αν καποιος σε επεισε (΄;;) να ντρεπεσαι που εισαι Ελληνας, πηγαινε στο εξωτερικο (οπου εζησα αρκετα χρονια) να διαπιστωσεις οτι το «οι αλλοι φταινε» ειναι «γενικη ανθρωπινη αμυνα».
   Δυστυχως, στον ΠΑΡΑΔΟΠΙΣΤΟ κοσμο που ζουμε κανενας γειτονας -ή μη- δεν θελει το καλο του αλλου !
   Το «παιγνιο» ειναι μονο win-lose n life-death … αν σου λεει κατι.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: