Σχετικά με το βίντεο: Πρόκειται για αποσπάσματα ταινίας διάρκειας 60 λεπτών που βασίζεται στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν το οποίο σύμφωνα με τους Αμερικανούς συνιστά απειλή για τη διεθνή σταθερότητα.
Ερωτήματα που προκύπτουν στο βίντεο είναι όπως: Πόσο επικίνδυνο στην ουσία είναι ένα πυρηνικό Ιράν; Ποιες είναι οι κατευθυντήριες αρχές της Ιρανικής ηγεσίας; Σε τι βαθμό η ηγεσία του Ιράν μπορεί να συνεργαστεί με τρομοκρατικές οργανώσεις; Γιατί οι ΗΠΑ τα τελευταία 30 χρόνια απέτυχαν να έχουν το «πάνω χέρι» στις σχέσεις τους με τους Ιρανούς ηγέτες;
Στα περίπου 60 λεπτά της ταινίας, IRANIUM, υπάρχουν στιγμιότυπα από συνεντεύξεις με Ιρανούς ηγέτες, ντοκουμέντα μέσα από το Ιρανικό πυρηνικό εργοστάσιο, ενώ γίνεται και αναφορά στις διαφορετικές πτυχές κινδύνου όσον αφορά την εσωτερική ασφάλεια των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ανάπτυξη της πυρηνικής προοπτικής του Ιράν έχει ξεκινήσει από την εποχή της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979 από τον Ανώτατο τότε Ηγέτη Αγιατολάχ Χομεϊνί.
16 Νοεμβρίου, 2011 στο 17:41
Να θυμίσω στους αναγνώστες οτι ο Χαταμί ειχε τείνει χείρα φιλίας προς τον Μπούς τον νεότερο, και να κάτσουν να συζητήσουν όλες τις διαφορές τους*, αλλα Μπούς την απέρριψε !!
*που σίγουρα κάτι το θετικό θα είχε προκύψει…
10 Ιανουαρίου, 2012 στο 04:49
ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΙΟΣ
Κυριες, -οι,
Το τελευταίο καιρό παρακολοθούμε ένα σενάριο το ίδιο με το Ιράκ. Πρώτα δήθεν το διάλογο, για να αποδείξουμε ότι είναι αδίστακτοι, βάρβαροι και όχι συνεργάσιμοι, μετά τα μέτρα ασφαλείας, για να αποδείξουμε οτι είναι επικύνδυνοι και συνεργάτες των τρομοκρατών, μετά τις πιέσεις προς τις Ηγεσίες των Χωρών, για να δεί ο κόσμος ότι δεν είναι συνεργάσημοι, δεν θέλουν το καλό του κοσμάκη τους ή την απαξιωσή των ηγετών τους, μετά αποκλισμός της χώρας απο τις συναλλαγες της Διεθνής Κοινότητας, σε μία παγκόσμια οικονομία, για να επαναστατήσει ο λαός και να τα πληρώσει το αποτέλεσμα πάλι ο ίδιος, και μετά ο στραγγαλιασμός της Χώρας στο όνομα της ελευθερίας και της δημοκρατίας, δηλαδή η κατοχή.
Άσχετα εάν στο Ιράκ χημικά δεν βρέθηκαν, αλλά ο απολογισμός μετά το πόλεμο του Κόλπου και πρίν απο το πόλεμο το 2003 ήταν γύρω στο ένα εκατομύριο παιδιά να χάσουν τη ζωή τους, επειδή δεν υπήρχε φάρμακα ή για να δοθούν φάρμακα έπρεπε να πάρουν και την κοκακόλα μαζί ή χοιρινά είδη. Απο το 2003 μέχρι σήμερα 1.500.000 εκτ. περίπου άνρωποι έχασαν την ζωή τους, γύρω στο ένα εκατομύριο ανθρωποι ξεριζώθηκαν απο τις εστίες τους και γύρω στις οκτακόσιες χιλιάδες ειναι ανάπυροι και ακόμα δεν έχει τελειώσει η ιστρία αυτή με το Ιράκ. Με λίγα λόγια, ο λαός του Ιράκ τα πλήρωσε όλα και στην ουσία φαντασία ήταν απο τα χημικά μέχρι και την δημοκρατία που τους πήγαμε.
Σήμερα το ίδιο σενάριο βλέπουμε με το Ιράν, αλλά είναι πολύ νωρίς να υπολογήσουμε τις ψυχές των ανθρώπων που θα χαθούν και τι θα ακολοθήσει μετά απο αυτό το μακελειό. Διότι το Ιράν δεν είναι Ιράκ. Αφγανιστάν, αλλά ούτε Λυβύη. Είναι μία Χώρα με ιστορία, πολιτισμό και γνώστης στο πόλεμο κατά της Δύσης. Ο πόλεμος Ιράκ-Ιράν επι εννιά χρόνια ήταν μία εμπειρία και το κέρδισε το Ιράν, απέναντι στην ποιό σύγχρονη τεχνολογία της Μέσης Ανατολής. Αν συμφωνούμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, τότες είναι όλα πιθανά.
Ώστε, για το Ιρανικό Πυρυνικό Πρόγραμμα το ξέρουμε οτι δεν θα είναι σαν το Σατδάμ, αλλά ούτε τις Συρίας. Αυτό το Πυρυνικό πρόγραμα θα υπάρχει και πρέπει να υπάρχει. Αλλιός ούτε η Τουρκία, ούτε η Σαουδική Αραβία,…. θα ενεργοποιόταν για μία τέτοια τρέλα. Εάν αποκτήσει η γείτονα χάρα, εμείς τι θα κάνουμε; Παρόλο την οικονομική μας ύφεση, θα μπούμε στο χορό του Ζαλόγγου.
Η μέν Χώρες της Δύσης τα φτιάχνουν και αφού τα φτιάξουν και πληρωθουν, η δέν Χώρες της Δύσης με όποιο κόστος πάνε και τα καταστρέφουν. Τώρα, εάν έχουν δίκιο οι χώρες να έχουν πυρυνικές ενέργειες και πυρυνικά όπλα, είναι ένα θέμα υπο συζήτηση και το αφήνουμε για το μέλον.
Μεχμέτ Ιμάμ
Πρόεδρος του Πανλληνίου Συνδεσμου Μουσουλμάνων Ελλάδας,
«Η Φιλότητα»
m.imam61@yahoo.gr