Jean Claude Juncker: Είναι το μόνο πράγμα που στη Γερμανία δεν θέλουμε να ξέρουμε

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Jean-Claude Juncker στη γερμανική εφημερίδα Bonner General-Anzeiger, τόνισε πως το χρέος της Γερμανίας είναι κατά πολύ υψηλότερο από εκείνο της Ισπανίας. «Είναι το μόνο πράγμα που εδώ (Γερμανία) δεν θέλουμε να ξέρουμε», επισήμανε.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη πρόλαβε ωστόσο να συστήσει στην Ελλάδα να κάνει όλα όσα της επιβαλλονται ώστε να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Στην αντίθετη περίπτωση, η έξοδός μας από το «ευρώ» θα ήταν η απόλυτη καταστροφή, προειδοποίησε.

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Advertisements

4 Σχόλια to “Jean Claude Juncker: Είναι το μόνο πράγμα που στη Γερμανία δεν θέλουμε να ξέρουμε”

 1. Leuteris Says:

  αμάν πια! αφού θα ήταν καταστροφική, γιατί το λέει; κουβέντα να γίνεται κάθε μέρα λες και σήμερα ή αύριο έρχεται η καταστροφή. Άμα είναι να έρθει καλώς να έρθει η δραχμή, αλλιώς να παρέλθει η συζήτηση της εξόδου από το ευρώ. Δεν φτάνει ο Παπαδήμος για να ηρεμήσουν οι εταίροι και οι Αγορές; Τι δηλ., και Παπαδήμος και δραχμή;

 2. Θωμάς Ακριτίδης Says:

  Και που είμαστε στην Ευρώπη τι καταλάβαμε, πέρα από το ότι βρισκόμαστε ήδη μπροστά στην πτώχευση; Πριν να μπούμε στην ΕΕ δεν κάναμε εισαγωγή πατάτες από την Τουρκία ή από την Αίγυπτο ή κρεμμύδια από τις Ινδίες ή ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΙΑ!…
  Πριν να μπούμε στην ΕΕ δεν μας είχε επιβάλλει κανείς ποσοστώσεις στην παραγωγή των εθνικών μας προϊόντων, ούτε μας υπέδειξε να ξεχαρβαλώσουμε τ’ αμπέλια, τα εσπεριδοειδή και τις ελιές μας, ενώ η πατρίδα μας ήταν αυτάρκης σε όλα τα προϊόντα…
  Η Ευρώπη δεν μας παρέσχε ποτέ κοινή άμυνα για τα υποτίθεται κοινά μας σύνορα. Απλά ενεθάρρυνε τη γείτονα εξ’ ανατολών, αλλά και τους γείτονες από Βορρά να μας απειλούν την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας, ενώ ταυτόχρονα πουλούσαν σε μας τα όπλα τους, έναντι αδρής αμοιβής…
  Υποτίθεται πως μπήκαμε στην ΕΕ για να μπορούμε να πουλούμε στη μεγάλη αυτή αγορά των 320 εκατομυρίων κατοίκων της τα εθνικά μας προϊόντα.

  Τι τη θέλουμε την Ευρώπη αφού αυτή είναι η κύρια αιτία της καταστροφής μας;

 3. Leuteris Says:

  μας έδωσε η ΕΕ πολλές επιδοτήσεις αυτά τα χρόνια, πλούτισαν οι αγρότες, έγιναν έργα υποδομής, έγιναν και μεγάλα σκάνδαλα.

  • Θωμάς Ακριτίδης Says:

   Συμφωνώ σχετικά με το ότι η ΕΕ έδωσε πολλές επιδοτήσεις στους αγρότες, οπότε αυτοί πλούτισαν. Όμως οι επιδοτήσεις υποτίθεται πως δόθηκαν για τον εξορθολογισμό της καλλιέργειας και της παραγωγής αγροτικών προϊόντων, για την επίτευξη του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους, με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση του αντίστοιχου κόστους.

   Οι ποσοστώσεις που επιβλήθηκαν όμως στην παραγωγή των εθνικών μας προϊόντων, όπως εκείνες των αμπελιών, των εσπεριδοειδών, της ελιάς και της ελαιοπαραγωγής γενικά, του γάλακτος και των κτηνοτροφικών προϊόντων κλπ, αντιφάσκουν τις επιδοτήσεις που δόθηκαν, αφού αυτές δόθηκαν όχι για να καταστρέψουμε την γεωργική παραγωγή μας, αλλά να τη βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο.

   Αυτό που κατάφεραν οι επιδοτήσεις, πίσω από τις οποίες κρύβεται μεγάλη υποκρισία, ήταν να γίνουν οι γεωργοί τεμπέληδες, να σταματήσουν την παραγωγή και με τα λεφτά που τους δόθηκαν ν’ αγοράζουν διαμερίσματα στις πόλεις ή αυτοκίνητα 4Χ4, χωρίς να προβαίνουν σε βελτίωση των αγρών και της παραγωγής τους. Αυτό το τελευταίο οδήγησε στο να καταστραφεί σχεδόν εντελώς ολόκληρη η γεωργική παραγωγή μας, έτσι ώστε να εισάγουμε βασικά αγαθά, με τα οποία θα μπορούσαμε να κατακλίσουμε όλες τις αγορές της Ευρώπης και του κόσμου με ελληνικά προϊόντα, από τρίτες χώρες (όπως γράφω παραπάνω), πράγμα αδιανόητο για τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας, σχετικά με την παραγωγή των υπόψη προϊόντων.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: