Η διείσδυση του Ισραήλ στην Ανατολική Αφρική

Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΑΙΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΝΟΤΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ.. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΉΔΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.

ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΥΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΓΚΑΝΤΑ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΣΟΥΔΑΝ, ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

ΚΑΙ ΣΤΙΣ 3 ΧΩΡΕΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Η ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΚΑΙ Η ΚΕΝΥΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΗ ΑΛ ΣΑΜΠΑΑΜΠ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ Β.ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΡΟΗ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ , ΜΕΣΩ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΘΙΟΠΙΑ, Η ΟΥΓΚΑΝΤΑ, Η ΚΕΝΥΑ, ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ ΚΑΙ Η ΤΑΝΖΑΝΙΑ. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ , ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ. ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΟΝ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΆΝΟΙΞΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΉΠΕΙΡΟ. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΈΔΩΣΕ ΗΔΗ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΟΠΛΩΝ ΣΕ ΦΙΛΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ.

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ, ΤΗ ΓΚΑΝΑ, ΤΗ ΣΕΝΕΓΑΛΗ , ΤΗ ΤΑΝΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ. ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΡΑΤΗ. ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑ. ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Ο ΥΠΕΞ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ 5 ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ.

http://www.analystsforchange.org/2011/11/blog-post_7783.html

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: