Μπαγίς: Εχουμε εναλλακτικά σχέδια αν δεν βρεθεί λύση στο Κυπριακό

Βασικός στόχος είναι η εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό πριν τον Ιούνιο και η δημιουργία ενός κοινού κράτους βασιζόμενο στην πολιτική ισότητα των δύο πλευρών, το οποίο θα ασκήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, αρμόδιος για θέματα ΕΕ και αρχιδιαπραγματευτής, Εγκεμέν Μπαγίς. Αν δεν υπάρξει λύση όμως, σημείωσε ο κ. Μπαγίς ότι «η Τουρκία έχει έτοιμο και σχέδιο Α, και σχέδιο Β, και σχέδιο Γ και σχέδιο Δ».

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και ερωτηθείς πώς θα επηρεάσει η προεδρία της Κύπρου την διαδικασία της Τουρκίας προς την ΕΕ, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «πρακτικά δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, επειδή υπάρχουν δύο Σύνοδοι όπου οι υποψήφιες χώρες συνομιλούν με τις Προεδρίες και αυτά είναι το Συμβούλιο σύνδεσης και το άνοιγμα και κλείσιμο κεφαλαίων».

Εδώ και ένα χρόνο, εξάλλου, συμπλήρωσε, δεν έχει ανοίξει κανένα νέο κεφάλαιο. «Κοιτώντας τις σχέσεις 52 χρόνων της Τουρκίας με την ΕΕ, το διάστημα των έξι μηνών της κυπριακής προεδρίας είναι μια πολύ σύντομη περίοδος … Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να του δίνουμε μεγάλη σημασία. Και αυτό έρχεται και αυτό θα φύγει. Αλλά από αυτή τη δουλειά, αυτή που θα χάσουν είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά και οι χώρες της ΕΕ», υποστήριξε ο κ. Μπαγίς.

Λέγοντας ότι δεν θέλει να υπεισέλθει στο ενδεχόμενη μη λύσης στο νήσο, διαβεβαίωσε πως «η Τουρκία έχει έτοιμο και σχέδιο Α, και σχέδιο Β, και σχέδιο Γ και σχέδιο Δ και να μην υπάρχει ανησυχία γι’ αυτό».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63566421

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: