Ο ηγετικός ρόλος για την ανατροπή του Μπασάρ αλ Ασαντ έχει δοθεί στην Τουρκία

By Mehmet Ali Birand

Όταν βλέπεις τις τελευταίες δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, την κριτική του πρωθυπουργού Ερντογάν προς τις δυνάμεις της Δύσης ότι δεν παρέχουν επαρκή στήριξη στο θέμα της Συρίας και όταν διαβάζεις τις ειδήσεις και τα σχόλια στο διεθνή Τύπο, αντιμετωπίζεις μια τελείως διαφορετική εικόνα.

Ο ηγετικός ρόλος για την ανατροπή του Μπασάρ αλ Ασαντ έχει δοθεί στην Τουρκία. Μπορεί να επιχειρούμε να εκφέρουμε αντιρρήσεις στο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά, ωστόσο, εμπίπτουμε σε αυτή την κατηγορία και πράττουμε ό,τι είναι αναγκαίο. Να μην οδηγούμαστε σε παρεξηγήσεις: Στην Τουρκία δεν έχει δοθεί ένας ρόλος που δεν τον θέλει. Και η Αγκυρα θέλει να φύγει ο Ασαντ. Πέραν τούτου, όσο περισσότερο παραμένει στην εξουσία, ο χρόνος δουλεύει εναντίον της Τουρκίας. Οσο το χρονικό διάστημα επιμηκύνεται, οι κίνδυνοι και οι πιθανότητες ενός εμφυλίου πολέμου αυξάνουν. Αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες για την Τουρκία.

Είναι, λοιπόν, τόσο εύκολο να ανατραπεί ο Ασαντ; Μπορεί μια κυβέρνηση του Μπάαθ να εκθρονιστεί με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν; Οχι, δεν είναι αρκετό. Η Τουρκία έχει κάποια στοιχεία για κυρώσεις, όμως τα περισσότερα από αυτά εμπεριέχουν ρίσκα. Για το λόγο αυτόν, ανάγκη τεράστια υφίσταται για ένα μηχανισμό διεθνούς πίεσης.

HURRIYET – ENET.GR

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: , , . 1 Comment »

Ένα Σχόλιο to “Ο ηγετικός ρόλος για την ανατροπή του Μπασάρ αλ Ασαντ έχει δοθεί στην Τουρκία”

 1. MEHMET IMAM Says:

  Η ΣΙΟΝΙΣΤΙΚΗ-ΙΜΠΕΡΛΙΑΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΊΑΣ!!!
  Η πρώτη είδηση της ημέρας στη Δύση, στα ειδησεογραφικά πρακτορεία πάει μέσω της Συρίας. Αυτό χρησιμεύει για την προπαγάνδα που κανουν εναντιον του Εσάδ και είναι οι πολεμικές μηχανές των Σταυροφόρων σε μια Χώρα της Μέσης Ανατολής.
  Οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου που επισκέφτηκαν την Συρία, όταν την πρώτη φορά γύρισαν δεν είχαν βρει τίποτα αξιόλογο να καταθέσουν σε βάρους του καθεστώς Ασσάδ. Μετά που στριμώχτηκαν, διότι τα είχαν πάρει χοντρά απο τους Σταυροφόρους και τους πωλημένος Αράβες θέλοντας και μή άρχισαν να κελαιδάνε. Αμέσως βγήκαν στη φόρα παρατηρήσεις, εκθέσεις, ομιλίες και καταμέτρηση κάτω απο τον ελεγχόμενο υπόστεγο.
  Κάθε ημέρα, στα νέα των ειδήσεων ανακοινώνεται οτι γύρω στα 100 – 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δίπλα σ’ αυτά δεν ξεχνούν να μπλέξουν και την σύζυγο του κου Εσαδ. Στην πραγματικότητα, κατά την έξοδο απο την χώρα η σύζυγός του Assad, δέχτηκε επίθεση απο την αντιπολίτευση ή των διαφονούντων σύμφωνα μετα ΜΜΕ της Δύσης. Αυτοί που έκαναν την επίθεση στην κα Ασσαδ, στην Δύση εάν ήταν θα τους χαρακτήριζαν τρομοκράτες, όμως εδώ περνάει ότι ειναι διαφονούντες ή αντιπολίτευση. Τώρα αυτό που ακούμε πέρι επίθεση, είναι το μέγα ψέμα λένε τα ΜΜΕ της Δυσης.
  Αφού η Αμερική έβαλε στόχο την Συρία, οι ειδήσεις, οι εικόνες και τα σχόλια στα ΜΜΕ οργανώνονται σύμφωνα με τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.
  Ο Αραβικός Σύνδεσμος, κατέθεσαι ένα σχέδιο ψηφίσματος σχετικά με τη Συρία στο Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Το σχέδιο αφορούσε την απομάκρυνση από τα καθήκοντά το Άσαντ και ακόμα ξένες επεμβάσεις εάν χρειασθεί, καθώς και με την κύρωση όλων των ειδών. Ευτυχώς, το νομοσχέδιο αυτό απορρίφθηκε από τη Ρωσία την ίδια χρονική στιγμή.
  Στην αίθουσα συνεδριάσεων για την ασφαλείας του συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών, για την υποστήριξη του σχεδίου που καταρτήθηκε απο τους μουνάφικ των Αραβικών κρατων και κατατέθηκε απο τους πωλημένους Αραπάδες, ακόμα και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η κα Clington καθόταν στα έδρανα.
  Η κα Κλίντον, πριν την έναρξη της συζήτησεις είχε πεί: «Στο θέμα της Συρίας, οσοι δεν πάρουν την θέση υπέρ των ΗΠΑ, είναι εταίροι των τρομοκρατών.». Που αυτό μας δείχνει στην Αμερικάνικη πολιτική οτι υπάρχει μια συνεχεια και συνέπια, είτε ειναι ρεμπουμπλικανική και είτε είναι δημοκρατική κυβέρνηση, στην ουσία είναι ίδιοι. Το ίδιο περίπου δεν είχε πει και ο Μιστερ Μπούς στο πόλεμο κατά του Ιράκ;
  Μέχρι εδώ αφορά τους Σταυροφόρους της Δύσης και τους μασόνους στις Αραβικές χώρες. Αλλά, αυτές τις μέρες στα πρακτορεία ειδήσεων έσκασε σαν μία βόμβα η είδηση πέρι ρουσφετιών. Ο Αν/γος σύμβουλος του Yahya Rahim Αλί Χαμενεΐ, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία έλαβε τη διαχείριση των δισεκατομμυρίων δολαρίων απο το Κατάρ, για να ρίξη το καθεστώς του Άσσαδ.
  Τώρα αρχίζει και ξεσκεπάζεται το στοιχείο στα Καθαρά σφάλματα και παραλείψεις του προϋπολογισμού της γείτονας χώρας, το συνεχής πλεόνασμα των 13 έως 15.000.000.000 $, μας το είχε πεί ήδη ότι υπάρχει εισροές χρημάτων από το εξωτερικό. Αυτά τα μετρητά χρήματα απο το εξωτερικό, δώθηκαν σε αντάλλαγμα για την παρέμβασή του στις χώρες του Κόλπου, όπως στη Συρία, στο Ιράν, στην Λυβύη, …κα. Η είδηση αυτή έλαβε χώρα και στον Αμερικανικό Τύπο.
  Επειδή, αυτοί που έδωσαν τα χρήματα, «….., τι περιμένεις», λένε στον κον Ερδογάν και την παρέα του. Στα ΜΜΕ της Αγγλικής γλώσσας και στις Αραβικές εφημερίδες βλέπουμε τέτοιου είδους σχόλια.
  Οι σχέσεις Τουρκίας με τη Συρία, έχει φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο που η Τουρκία ήθελε δεν ήθελε, θα παρέμβει στην περίπτωση της Συρίας και έτσι θα ανοίξει τους ασκούς του αιόλου.
  Η Αμερική ξεκίνησε τον πόλεμο κατά των λαών του κόσμου, Η κυβέρνηση του ΑΚΡ είναι πάντοτε δίπλα και μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες σ’ αυτά τα εγκλήματα.
  Οπως ήταν οι προκατοχή του ΑΚΡ στην Κορέα, στη Σομαλία, στη Γιουγκοσλαβία και τώρα στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λυβύη … κα.
  Άς σημειωθεί ότι αυτή η διαδικασία άρχισε στην Κορέα το 1952, εξήντα χρόνια συνεχίζεται και δεν ξέρουμε μ’ αυτά τα τσιτσέκια και μαρινέττες που μας κυβερνουν που θα φτασουμε;
  Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του ΑΚΡ στη Τουρκία, πέραν την Αγγλία η Αμερική τέτοια εξαιρετική αποτελεσματικότητα και ηγεμονία σε καμία χώρα του κόσμου δεν έχει. Στην ουσία και στην πραγματικότητα η Αμερική, ακόμα και στην Αγγλία δεν βρίσκει φτηνότερη και ευκολότερη χειραγόγησει και γιατί να μην την αξιόποιησει προς όφελος της.
  Μπορείτε να φανταστείτε και να σκεφτείται; Μία χώρα, όπως είναι η Τουρκία και που θέλει να παίξει ηγεμονικό στύλ στην ευρύτερη περιοχή της Μ.Ανατολής. Απο την άλλη πλευρά σαν και δεν ντρέπονται μιλάνε για νεοθωμανισμό κλπ. Αυτοι η Κυβέρνηση της Τουρκίας είναι του σατανά και τίποτα άλλο. Δεν έχει δικαίωμα να λερώνει το όνομα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Διότι, αυτοί οι κύριοι δεν είναι η καταγωγή τους απο τους Οθωμανούς, αλλά ούτε εμπνέουν κάτι απο αυτούς και τους προτείνο να ψάξουν κάπου αλλού για τις ρίζες τους. Γι ‘αυτό και ήρθε σε μια θέση, για τα χρήματα μπορούν να σκοτώσουν χιλιάδες ανθρώπους στη Συρία και οπου αλλού επι της γής, προκειμένου να αλλάξει το καθεστώς υπέρ το σεριφη και μπορούμε ώς ανθρωποι να είμαστε μνηστήρας σε όλα αυτά;
  Μετά απ’ όλα αυτά που βλέπουμε και είδαν το φώς της δημοσιότητας για τη παρέμβαση στη Συρία, είναι εκτός ελέγχου. Κατά την γνώμη μου η επέμβαση στην Συρία θα ξεκίνηση απο μια επιτακτική ανάγκη και σαν ένα τετελέσμενο γεγονός απο τους εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας.
  Η Παρέμβαση στη Συρία δεν θα είναι όπως και στη Λιβύη. Σύμφωνα με τους ειδικούς σύμβουλους για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν για την επέμβαση αυτή και η άποψη τους ειναι οτι θα χυθεί αίμα αρκετό.
  Διότι, το πρόσημο απο πολλές πλευρές είναι εμφανής, ότι η Ρωσία δεν θα παραμείνει ήσυχη, όπως ήταν με τη Λυβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν….. το πιο σημαντικό απ’ όλα που το σηματοδοτεί αυτό ειναι, ακόμα και αυτή την στιγμή η Ρωσία συνεχίζει να πωλάει βαρέων όπλων στη Συρία.
  Προσοχή (!) κύριοι, τα λεφτά τα πήραν στην Άγκυρα και δεν θα τους αφήσουν, αλλά ούτε θα τους περιμένουν πια για να αποφασήσουν. Το Μεγαλο Σχέδιο για την Μεση Ανατολή υλοποιειται και ο χάρτης του 2006 που έλαβε χώρα απο τους Αμερικάνους για τη Μ. Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, σε λίγο καιρό θα ειναι γεγονός πια!
  Αθήνα, 02-02-2012,
  Μεχμέτ ΙΜΑΜ,
  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Μουσούλμάνων στην Ελλάδα, «Η Φιλότητα»
  m.imam61@yahoo.gr


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: