Washington Post: Ο πόλεμος στο Ιράν έχει ξεκινήσει!

H έκρηξη σε ιρανική βάση πυραύλων πριν από δύο εβδομάδες ήταν το τελευταίο μιας σειράς από μυστηριώδη περιστατικά που αφορούν εκρήξεις σε εγκαταστάσεις μεταφοράς φυσικού αερίου, διυλιστήρια πετρελαίου και στρατιωτικές βάσεις – εκρήξεις που προκάλεσαν δεκάδες θανάτους και ζημιές βασικών υποδομών τα τελευταία δύο χρόνια.

Ιρανοί αξιωματούχοι, είπαν ότι έκρηξη στη βάση πυραύλων ήταν ένα «ατύχημα», και απέκλεισαν το ενδεχόμενο σαμποτάζ από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους. Η έκρηξη στη βάση Shahid Modarres κοντά στην πόλη της Malard ήταν τόσο ισχυρή που συγκλόνισε την πρωτεύουσα, Τεχεράνη, περίπου 30 μίλια ανατολικά. Παρά την επίσημη διάψευση για σαμποτάζ πληροφορίες κάνουν λόγο για πενταπλασιασμό των εκρήξεων σε διυλιστήρια και αγωγούς φυσικού αερίου από το 2010!

Η ιρανική ηγεσία δεν θέλει να εμφανιστεί ευάλωτη την ίδια στιγμή που Ισραηλινοί συζητούν στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Ιράν για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα.

Εργάτες έχουν κατηγορηθεί για τις περισσότερες εκρήξεις, λέγοντας ότι προκλήθηκαν από λάθη, όπως «κακή συγκόλληση» ή “ελαττωματικά υλικά κατασκευής.» 

Λόγω των κυρώσεων υποστηρίζουν δυτικές εταιρείες δεν μπορούν συμμετέχουν σε έργα στο Ιράν “με αποτέλεσμα πολλές από τις κρίσιμες εγκαταστάσεις του Ιράν να έχουν κατασκευαστεί από εγχώριες εταιρείες που όμως δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας”,υποστηρίζει στην Wasington Post ο Ρεζά Ζαντί,δημοσιογράφος που ειδικεύεται σε θέματα ενέργειας.

Παρόλα αυτά οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί:

Τουλάχιστον 17 εκρήξεις σε αγωγούς φυσικού αερίου έχουν αναφερθεί από το περασμένο έτος, σε σύγκριση με τρεις το 2008 και το 2009. Την ίδια στιγμή, σχεδόν 12 μεγάλες εκρήξεις έχουν πλήξει τα διυλιστήρια από το 2010, αλλά οι ειδικοί λένε ότι είναι περίπλοκο να προσδιοριστεί η αιτία αυτών των συμβάντων.

Οι υποψίες ότι η στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν μπορεί να είναι ήδη σε εξέλιξη εντάθηκαν όταν τέσσερις βασικοί αγωγοί μεταφοράς αερίου εξερράγησαν ταυτόχρονα σε διαφορετικές τοποθεσίες στην πόλη Κουμ τον Απρίλιο. 

Και τον Μάιο, ο υπουργός Πληροφοριών Heidar Moslehi ανακοίνωσε τη σύλληψη 30 «κατασκόπων της CIA», που όπως είπε είχαν προσληφθεί για να χαρτογραφήσουν τις ενεργειακές υποδομές του Ιράν.

«Ένας από τους κύριους στόχους τους ήταν εκτέλεση σαμποτάζ,» είπε ο Moslehi στο ημιεπίσημο Πρακτορείο Ειδήσεων Fars.

Κοινοβούλιο του Ιράν ξεκίνησε έρευνα για την έκρηξη στις εγκαταστάσεις πυραύλων. 

«Δεν αποκλείεται σαμποτάζ στη βάση πυραύλων Malard», δήλωσε μια πηγή των Φρουρών της Επανάστασης, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος. 

Το Ιράν έχει κατηγορήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ για τη δολοφονία τριών πυρηνικών επιστημόνων στην Τεχεράνη από το 2010 αλλά και για τον ιό «Stuxnet”,που “εισέβαλε” σε ηλεκτρονικά συστήματα του Ιράν.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=10143

Advertisements
Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: , , , . 4 Σχόλια »

4 Σχόλια to “Washington Post: Ο πόλεμος στο Ιράν έχει ξεκινήσει!”

 1. Eponymos Says:

  Η ηχηρότερη επίθεση ήταν στην MYΣΤΙΚΗ βάση εκτοξευτών Sahab.
  —————————————————
  (Χαίρε Poursa! so long to «see» you!)

 2. Poursas Says:

  Χεχε που σαι Επωνυμε αλανι? 😉 Ολα καλα?

 3. Mεχμέτ ΙΜΑΜ Says:

  Η ΑΛΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!…
  Στις Άνω Θέρμες του Ν. Ξανθης (Πομακοχώρι) υπάρχει μια Αλάνα (Χώρος της πάλης ή για τις δεξιώσεις) που χρησιμοποιείτε. Όταν δύο φίλοι ή δύο συγχωριανή δέν τα βρίσκουν και για να αποτρέψουμε το χειρότερο, ώς πρόσληψη τους δείχνουμε την αλάνα. Επίσης, ένα φτωχό ζευγάρι όταν θέλει να παντρευτεί για να μην κάνει έξοδα περιτά ή να συμβιβαστει με όσα έχει, η πλατεία (αλάνα) αυτή χρησιμοποιείται ως αποτρεπτικος όρος.
  Φυσικά, ενας ξένος που θα ακούσει την συζήτησει αυτή, τι να καταλάβει; Το μόνο που θα καταλάβεναι ο φιλοξενούμενος ήταν «οι χωριάτες θέλουν να δούν τους συγχωριανούς τους να ξυλοκοπούνται,..ή δεν θέλουν να συμμεριστούν την χαρά του φτοχού,…», ενώ στην ουσία δεν είναι έτσι καθόλου. Οταν λέμε: «Η ΑΛΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ» σημαίνει, μόνο οι ηλίθιοι, οι χαζοί, οι τρελοί, οι αμόρφωτοι και οι βλάκες,….κα. πάνε εκεί. Δηλαδή, εχει μεταφορική έννοια η φραση αυτή.
  Μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου οι Η.Π.Α. κατέλαβαν την οικονομική, την πολιτική, την στρατιωτική υπεροχή, την παγκόσμια ηγεμονία και θα ήθελε να συνεχιστεί για πάντα εκμέρους τους. Εάν και η κύρια διαδρομή είναι πάντα η ίδια, αλλά από καιρό σε καιρό την εθνική στρατηγική πολιτική της, για να επιτευχθεί ο κύριος στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών το αναθεωρει.
  Η Αμερική δεν θέλει κανένα στοιχείο, αλλά καμία χώρα στον κόσμο να αντισταθεί απέναντι της. Σκοπός των Η.Π.Α. και πρώτο θέλημα της είναι, σε κάθε περιοχή κρατών ανα των κόσμο να τα βάλει πρώτα μεταξύ τους να φαγωθούνε και ως αποτέλεσμα να έχει, την εισαγωγή της πολιτικής ισορροπίας σε ισχύει και για τον ανταγωνισμό ή να καταναλώνουν τους πόρους τους. Αυτή η προσέγγιση είναι ένα προϊόν του πολέμου του Ιράκ με το Ιράν στο παρελθόν.
  Στις αρχές Ιανουαρίου ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Ομπάμα έκανε καποιές προσεγγίσεις για την Εθνική στρατηγική, αποκάλυψε κάποια σχέδια για τις αλλαγές που θα κάνουν. Το κύριο βάρους δεν είναι πλέον η Μέση Ανατολή, αλλά θα επεκταθούν προς την Άπω Ανατολή, ότι οι ΗΠΑ θέλουν να κινηθούν στον Ειρηνικό Οκεανό. Επειδή ένα μεγάλο μέρος τόσο του Ατλαντικού, όσο και στην Ευρώπη στο τέλος του ψυχρού πολέμου, το κέντρο της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας έχει πάρει στροφή προς τα νότια και ανατολικά, δηλαδή η Κίνα. Για να μπορέσει να σταματήσει αυτή την κατάσταση και να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή και κυρίως την Κίνα, θα πρέπει να την πολιορκήσει απ’ όλες τις πλευρές με ηθικό-ανήθικο τρόπο και να πάρει τον έλεγχο η Αμερική στην Άπω Ανατολή.
  Η Αμερική θέλει να μειώσει το προϋπολογισμό της άμυνας, μάλιστα απενεργοποιώντας ορισμένες βάσεις, καταργόντας εγκαταστάσεις και ακόμα μειώνοντας το στρατό στις Βάσεις που υπάρχουν. Όμως, στην ιμπεριαλιστική στρατηγική των ΗΠΑ το πιο ισχυρό όπλο της, που είναι το Πολεμικό Ναυτικό μετα αερπλανοφόρα ποτέ δεν σκέφτηκε και ούτε τίθεται τέτοιο θέμα.
  Τα σχέδια και η πολιτική των ΗΠΑ, ειναι η αντικατάσταση των αρχηγών κρατών, ακόμη και εν μέρει εάν είναι να αντισταθούν στις επιλογές της, με συνεργάτες που έχει σε όλες της χώρες του κόσμου. Σε περίπτωση που αποτύχουν οι παρεμβάσεις αυτές για την αλλγή της ηγεσίας στις χώρες που αντιστέκονται, τότες δεν θα το επιτρέψει και θα προχωρήσει σε άλλα μέσα, που σ’ αυτά τα μέσα είναι και ο πόλεμος, προκειμένου να επιβάλλει το σύστημα της χώρας της και μετά το μυστικό πόλεμο είναι η πιο ολοκληρωμένη παρέμβαση για το αποτέλεσμα..
  Ο Ομπάμα είπε: «ότι θα δοθεί σημασία στους μυστικούς πολέμους», δηλαδή τους πολέμους για τη Μεγάλη Μέση Ανατολή. Όμως για την υλοποίησει του έργου και την επιτάχυνση του, οτι θα χρησιμοποιήσει υπεργολάβους δεν το εκφράζει με σαφήνεια. Αλλά λέμε, ο Ομπάμα για τη εθνική στρατηγική και της δράσεις των ΗΠΑ, μέχρι σήμερα η Αμερική οτι έχει πράξει και μετά από αυτά τα αποτελέσματα και την αξιολόγησεις, κάνουμε την προσέγγιση μας.
  Οι κύριες αιτίες για την αλλαγή της εθνικής στρατηγικής των ΗΠΑ είναι: Η οικονομία της βρίσκεται ή αναμένεται να αφιχθεί στο στάδιο της πτώχευσης και αυτό την οδηγεί να μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες. Καθώς και την ανάγκη για στροφή προς την Άπω Ανατολή, το Αφγανιστάν και κυρίως προς την Κίνα, με επιδρομές και κατοχές, όπως στο Ιράκ είναι τώρα η αδυναμία και δύσκολα να πάρει άδεια από τα Ηνωμένα Έθνη, για να στείλει άλλες κατοχικές δυνάμεις ανα των κόσμο.
  Οι Ηνωμένες Πολιτείες με την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν και την εισβολή τους στο Ιράκ, στη Μέση Ανατολή έχει αλλάξει την ισορροπία υπέρ του Ιράν. Τώρα, το Ιράν δεν είναι υπερασπιστής μόνο τον σιίτων, είναι υπερασπιστής στην παλαιστινιακή υπόθεση και η εμφάνιση των αντι-Ισραήλ πολιτικές στον αραβικό Λαών έχει πόλο έλξης. Εάν είναι επιτυχής το Ιράν με την Αμερική ή το ιμπεριαλιστικό-σιωνιστικό μπλόκ, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει, όλες οι χώρες του Κόλπου και η Σαουδική Αραβία ακόμα, που είναι χώρες συνεργασίας με την Αμερική με τα ξεπερασμένα συστήματα που κυβερνάναι τους λαούς τους, πολύ σύντομα οι κυβερνήσεις αυτές θα πέσουν και είναι θέμα χρόνου.
  Σήμερα, εάν υπάρχει ένας εφιάλτης για το Ισραήλ, είναι οτι εξακολουθεί να αντιστέκεται όρθια η Συρία, η Χεζμπολάχ στο Λίβανο και η Χαμάς στην Παλαιστίνη, αυτό οφείλεται στο Ιράν. Το Σιίτικό Ιρανικό σύστημα περιοχή που θέλει τώρα να κερδίσει είναι στο Ιράκ και έχει εμπλακεί στη διαχείριση του βάρους. Το Ιράν είναι εμπόδιο στην υλοποίηση της ύπαρξης «Μεγάλη Μέση Ανατολή» για τους Αμερικάνους και το Ισραήλ. Το Ιράν ότι επιδιώκει πυρηνικά όπλα, η Αμερική προσπαθεί να έχει ένα πρόσχημα. Όπως και η δικαιλογία για τον πόλεμο στο Ιράκ, παρόμοια ψέματα που είχαν πει στον υπόλοιπο κόσμο.
  Σήμερα υπάρχει μεγάλος μυστικός πόλεμος σε εκτέλεσει κατά του Ιράν. Για τη στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν Χρειάζετε την έγγριση και την αρχή των Ηνωμένων Εθνών, αλλά το βέτο που άσκησε η Κίνα και η Ρωσία μπλόκαρε τους σταυροφόρους της εποχής μας. Για το λόγο αυτό, μια κίνηση που μπορεί να είναι μια δικαιολογία για να ξεκινήσει το πόλεμο να προκαλέσει το Ιράν, προκειμένου να ξεκινήσει. Το Εμπάργκο, οι πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις, εξυπηρετεί αυτό το σκοπό πολύ των ΗΠΑ και το Ισραήλ.
  Τα περισσότερα αμερικανικά στρατεύματα που αποσύρθηκαν από το Ιράκ είναι στις χώρες του Κόλπου. Στο Ανατολικό Ιράν μέσω του Αφγανιστάν, η Σαουδική Αραβία και τα Κράτη του Κόλπου, είναι από τα νότια πλευρά του Ιράν, η Τουρκία μαζί με το Ν. Κουρδιστάν ή Β. Ιράκ της κουρδικής κυβέρνησης περικυκλώνεται από τα δυτικά το Ιράν. Μόνο στο Κουβέιτ υπάρχουν 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες. Στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία είναι έτοιμα τα βομβαρδιστικά να επιτεθούν από το νότο ανα πάσα στγμή. Στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποκαλύπτουν οτι είναι το δεύτερο Γκουαντάναμο, δηλαδή υπάρχουν φυλακές. Επιπλέον, το αεροπλανοφόρο Καρλ Vinson μαζί με την ομάδα και την αρμάδα του είναι στα νερά του Κόλπου του Ομάν, δηλαδή στο νότο και το αεροπλανοφόρο Αβραάμ Λίνκολν με την ομάδα αερομεταφορέα βρίσκεται στον κόλπο της Βασόρας. Αυτός είναι ένας πραγματικός πόλεμος.
  Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ που είχαν προγραμματίσει να διεξαχθεί τον Απρίλιο άσκηση αντιπυραυλικής άμυνας, με την ονομασία Austere Chalange-12 και θα καθυστερήσει για τεχνικούς και οργανωτικούς λόγους, πιθανότατα μετά τον Ιούνιο να υλοποιηθεί.
  Ένας από τους στόχους που έχουν αυτές οι ασκήσεις και βασίζεται στην κατασταση έντασης, με το πρόσχημα του πολέμου είναι και να περάσει γρήγορα. Αυτό οφείλεται στην άσκηση του στρατού των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Με αποτέλεσμα να μεταφέρθουν 9000 οπλίτες και ειδική στο Ισραήλ απο τις Η.Π.Α..
  Εν ώρα κρίσεις οι ασκήσεις που γίνονται και τα σχέδια πολέμου, σκοπό εχει κάτω απο το όνομα της εκπαίδευσεις και άσκησεις να δώσει ένα μήνυμα σον εχθρό. Η σκληρή πρόσκληση 12 (Austere Chalange 12) σημαίνει οτι η ΑΛΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ και θέλει να πολεμήσει.
  Ο Θεός, με ιδιαίτερα το Ιράν, εμάς και όλων των ανθρώπων της περιοχής να δώσει κουράγιο, δύναμη και να τους βοηθήσει!!!… Ώστε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΛΑΝΑ (ΠΛΑΤΕΙΑ) να είναι μέσα στη λογική και σκέψη των κατοίκων Άνω Θερμών του Ν. Ξάνθης και να μην ποτιστεί με αίμα.
  Αθήνα, 26.01.2012
  Μεχμέτ Ιμάμ
  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, «Ηφιλότητα»
  m.imam61@yahoo.gr


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: