Στου …Όθωνα τα χρόνια! – Υφυπουργό …Ελλάδος όρισε η Μέρκελ

Μετά τον Χορστ Ράιχενμπαχ, άλλος ένα Γερμανός αξιωματούχος αναλαμβάνει καίριο ρόλο στα οικονομικά πράγματα της Ελλάδος.

Με στόχο να αναζωογονήσει την ελληνογερμανική φιλία και συνεργασία στη βάση συγκεκριμένων προοπτικών, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ όρισε τον υφυπουργό Εργασίας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ ως «εντεταλμένο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης».

Πρακτικά δηλαδή τον όρισε υφυπουργό της κυβέρνησης της για Ελλάδα.

Ο κ. Φούχτελ, άνθρωπος εμπιστοσύνης της Μέρκελ και με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά, αναλαμβάνει να προωθήσει και να παρακολουθεί τα προγράμματα που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της ΕΕ που δεν έχει εκταμιεύσει η Ελλάδα.

Το κέντρο βάρους από ελληνικής πλευράς θα είναι η Θεσσαλονίκη και συντονιστικό ρόλο θα παίζει το εκεί γερμανικό προξενείο. Στην Θεσσαλονίκη είχε συγκληθεί για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια η Ελληνογερμανική Συνέλευση, με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 δημάρχων και εκπροσώπων από κρατικούς και δημοτικούς φορείς από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Ιδιαίτερο βάρος από τη γερμανική πλευρά θα δοθεί στην παροχή τεχνογνωσίας για την απορρόφηση των κονδυλίων από την ΕΕ.

Ποιος είναι ο νέος «υπερυφυπουργος» της Ελλάδος

Άνθρωπος με ιδιαίτερο χιούμορ , ιδιαίτερα εργατικός προ μηνών εξέπληξε τους πάντες στην Ελλάδα όταν μιλώντας στο συνέδριο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Polis 2011» στην Θεσσαλονίκη είπε στους διοργανωτές : «Έφερα μαζί μου και το μαγνητοφωνάκι μου για να καταγράψω όλες τις καλές ιδέες που θα ακούσω αυτές τις ημέρες, γιατί ό,τι δεν υλοποιείται δεν αξίζει τίποτε», είπε

Επιπρόσθετα από το βήμα του ιδίου συνεδρίου είχε γνωστοποιήσει ότι αυτή την στιγμή η Γερμανία (ειδικά η περιφέρεια) έχει μεγάλη ανάγκη από γιατρούς και νοσηλευτές. Σύμφωνα με τον ίδιο οι ελλείψεις σε διάφορες ιατρικές
ειδικότητες οφείλονται κυρίως στην επιλογή πολλών Γερμανών να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας στην Ελβετία, αλλά και στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί νέοι της Γερμανίας επιλέγουν να μη σπουδάσουν.

Ανάμεσα στις ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε γερμανικά νοσοκομεία και κλινικές είναι η Ψυχιατρική, η Νευρολογία, η Ψυχοθεραπεία, αλλά και η Χειρουργική, η Παθολογία, η Καρδιολογία και η Παιδιατρική.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=162943

Αναρτήθηκε στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ετικέτες: , . 1 Comment »

Ένα Σχόλιο to “Στου …Όθωνα τα χρόνια! – Υφυπουργό …Ελλάδος όρισε η Μέρκελ”

  1. Christos Voulgaris Says:

    Πάλι καλά που δεν τον έχρισε και Gauleiter (όχι ότι έχει καμία διαφορά)…
    Τον 19ο αιώνα έλεγαν ότι ο πρεσβευτής της Μ. Βρετανίας ήταν ο «δεύτερος πρωθυπούργος» της Ελλάδας τώρα αυτόν τον ρολο τον παίζει Γερμανός…Προτιμώ να βάλω τα γέλια για να μην βάλω τα κλάματα…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: