Στη Μέση Ανατολή υπάρχει χώρος μόνο για έναν Σάχη ή έναν Σουλτάνο

Σε άρθρο του στη τουρκική HURRIYET τον Οκτώβριο, ο έγκριτος δημοσιογράφος και αναλυτής SONER ÇAĞAPTAY, επισημαίνει πως τα επόμενα χρόνια αυτό που θα σηματοδοτήσει τις εξελίσεις στη Μέση Ανατολή δεν θα είναι μία Αραβο-Ισραηλινή σύγκρουση αλλά η κλιμακούμενη ένταση ανάμεσα στο Ιράν και τη Τουρκία. Οι δύο χώρες παρότι έχουν κάνει κάποιες προσπάθειες προσέγγισης στο βάθος παραμένουν δύο ανταγωνίστριες χώρες. Το Ιράν αντιπροσωπεύει την αμιγώς ριζοσπαστική πλευρά του Ισλάμ σε αντίθεση με τη Τουρκία που εκπροσωπεί το μετριοπαθές Ισλάμ βασισμένο σε μία φιλοδυτική στάση.

Η απόφαση της Τουρκίας να φιλοξενήσει τα ΝΑΤΟϊκά ραντάρ της αντιπυραυλικής ασπίδας στο έδαφός της αποτελεί σημείο τριβής στις σχέσεις των δύο χωρών. Η Τουρκία αντιπροσωπεύει στην περιοχή της Μέσης Ανατολής τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ που ωστόσο έχει ξεκάθαρη θέση εναντίον του Ιράν. Παρά το γεγονός ότι και η Τουρκία αλλά και το Ιράν αντιτέθηκαν στην προ ετών απόφαση των ΗΠΑ σχετικά με τις επιχειρήσεις στο Ιράκ, ανέκαθεν οι δύο χώρες αλληλοκοιτάζονταν με επιφυλάξεις.

Το μοναδικό σημείο που το Ιράν και η Τουρκία ακολούθησαν κοινή γραμμή ήταν πρόσφατα στο πόλεμο ενάντια στους Κούρδους του PJKK και PKK αντίστοιχα, αν και το Ιράν έχει προχωρήσει σε ειρηνευτικές διαδικασίες με το PJKK.

Σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις κατά των Κούρδων που οι δύο χώρες υιοθέτησαν κοινή στρατηγική, τηρούν ακριβώς αντίθετη στάση στο θέμα της Συρίας. Η μεν Τουρκία καταδικάζει και απειλεί το καθεστώς Μπάσαρ αλ Άσσαντ, ενώ το δε Ιράν το υποστηρίζει χρηματοδοτώντας το κιόλας.

Η διπλωματική (τουλάχιστον) αναμέτρησή τους είναι μονόδρομος!

GEOPOLITICS & DAILY NEWS 

Ένα Σχόλιο to “Στη Μέση Ανατολή υπάρχει χώρος μόνο για έναν Σάχη ή έναν Σουλτάνο”

 1. MEHMET IMAM Says:

  ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΩΝ !

  Κυριες, -οι,

  Ναι, σήμερα είναι η ημέρα να ασχοληθούμε με την κυβέρνηση ΑΚΡ της γείτονας χώρας την Τουρκία. Μία Τουρκία, με δήθεν Ισλαμιστή πρωθυπουργό και το συνάφι του, όπως και Ισλαμιστή πρόεδρο που προσπαθεί να το παίξει μοντέρνα, δημοκρατική, με δυτικό πολιτισμό, διαμεσολαβητής μεταξύ του Μουσουλμανικού Κόσμου και της Δύσης.

  Φυσικά, για να πετύχει το σκοπό αυτό το ΑΚΡ του κου Ερδογάν, ενεργοποιησε τις ιδέες μας, όπως το διαπολιτισμικό διαθρησκευτικο διάλογο μεταξύ του ισλάμ και του Χριστιανισμού.
  Όμως, αυτο ισχύει για εμάς εδώ που ζούμε ως Μουσουλμάνοι σε μια Χριστιανική χώρα και είχε σκοπό να γνωριστουμε και να μας γνωρίσουν, προκειμένου να παυσει ο φόβος μεταξύ μας. Αυτός και η παρέα του, δεν ήταν καλύτερα να ασχοληθούν με το εσωτερικό τους διαθρησκευτικό και διαπολιτισμικό διάλογο, που όντος έχει πρόβλημα στην χώρα του και αντί εμάς; Εμείς, όταν είδαμε οτι άρχισαν να μας δουλευουν και να γινώμαστε πεδίο απασχόλησεις φύγαμε απο όλα αυτά, αυτοι γιατί το συνεχίζουν; Είναι σαν να βάζουμε το μπαρούτι διπλα στη φωτιά. Είναι δυνατον κάτι τετοιο να είναι μαζί; Παρόλο αυτό το συνεχίζουν οι κύριοι, μέχρι που εφτασαν να γιορτάσουν και το Αι βασίλη και παραλίγο να γίνει αιτία για Ε.Δ.Ε. για έναν Μουφτή που έδρασα ο άνθρωπος σύμφωνα με το πιστευω του. Το Ισλάμ της κυβέρνησης του ΑΚΡ είναι κάτι τέτοιο.

  Μία γείτονα χώρα, που κυβερνάται εδώ και μία δεκαετία περίπου απο μία Ισλαμική κυβέρνηση και το μόνο που κάνει είναι να διαιρεί τους Μουσουλμάνους και να τους θάβει ζωντανούς, όπως και να τους καταστρέφει στο βωμό των ΗΠΑ και της Δύσης. Ηδη το έχει πετύχει μέσα στην Τουρκία και τώρα ψάχνει να το εξάγει και στην ευρύτερη περιοχή.

  Μία Ισλαμική Κυβέρνηση του κου Ερδογάν και της παρέας του, που θέλει να παιξει ρόλο ηγεμονισμου στην ευρυτερη περιοχή, αλλά , οπως λέμε: «Ρίζατα μουε κράπκα» εμείς οι Πομάκοι. Δηλαδή, το εσωρουχο του ειναι κοντό και το κορμί του παιδιου είναι έξω. Κάτι τέτοιο συμβαίνει με την κυνέρνηση της γείτονας χώρας.

  Μία Ισλαμική Κυβέρνηση της γείτονας χώρας, που πιστεύει στην Ευρώπη, στην Αμερική, στη Δύση, στη λεγόμενη δημοκρατία της Δύσης και τα δήθεν ανθρώπινα δικαιώματα της Δύσης,…κ.λ.π.. Που αυτό την αντικαθιστά, μεταξύ των κατεργασμένων. Λόγια, αλλά η έκφραση του ενοικιασμένου δολοφόνου των Σταυροφόρων στην Μ. Ανατολή και γενικότερα, το πρόσωπο αυτό είναι σίγουρα αρκετά σκληρό, αλλά έτσι είναι.

  Αλλά τι να κάνουμε; Την Τουρκία και πιο συγκεκριμένα, σήμερα είναι εκείνοι που μας κυβερνάνε και μας καθοδηγούν, απέναντι στο μάτι των λαών του κόσμου αυτή είναι η εμφάνιση τους. Στην πραγματικότητα, όταν είναι κεκλεισμένων των θυρών με τους Δυτικούς συνεργάτες δολοφόνους, το ίδιο σκεφτόμαστε και τίς ίδιες αξίες μοιραζόμαστε θα λένε.

  Πέραν απο τα μη Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση το ΑΚΡ της Τουρκίας, όσο και να παίξει την τρομπέτα των σταυροφόρων και όσο και να φουσκώνει τα ΜΜΕ, με λόγια ότι στην Συρία δεν υπάρχει δημοκρατία, η πραγματική κατάσταση είναι αυτή.

  Μια κυβέρνηση της Τουρκίας, που οδηγίες παίρνει από την Αμερική, η χρηματοδότηση της γίνεται απο την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, το Ντουμπάι και η εκπαίδευση των δολοφόνων όταν ειναι στην Τουρκία και απο την Τουρκία, τότε η πολεμική γεύση και όρεξη για επιχειρήσεις απο τους σταυροφόρους αυξάνεται και έχει έρθει η ώρα για δράση και υπάρχει συνοχή.

  Τώρα υπάρχει ένα ζήτημα και αναρωτιόμουν. Το Θέμα αυτό έλαβε χώρα και στα ΜΜΕ, εάν και στα ΜΜΕ της γείτονας χώρας το κουκούλωσαν, αλλά είδε το φώς της δημοσιότητας. Η Τουρκική Κυβέρνηση, έστειλε στην Συρία πράκτορες της ΜΙΤ, προκειμένου να λάβουν θέση στο εμφύλιο πόλεμο υπέρ της αντιπολίτευσης. Μόλις μπήκαν μέσα τα μέλη της μυστικής υπηρεσίας της Τουρκίας στην Συρία, συνελήφθησαν απο το καθεστώς της Συρίας και είναι στη Φυλακή εδώ και μήνες. Μήπως και αυτό είναι μέσα στο ισλάμ και σύμφωνα με το Ισλάμ κύριοι; Να αφήνουμε τις γυναίκες χωρίς τον συζυγο τους και τα παιδιά χωρίς τον μπαμπά τους.

  Οι αποτυχημένοι πράκτορες του κου Ερδογάν και των εντολοδόχων του, τώρα εδώ και μήνες που είναι θαμώνες στις φυλακές της Συρίας ποιός ήταν ο σκοπός τους; Η κυβερνηση ΑΚΡ δεν έστειλε αυτούς τους πολίτες για βοήθεια και υποκίνηση υπέρ των Σταυροφόρων; Δεν τίθεται θέμα Τουρκικών συμφερόντων, αλλά ούτε για λογαριασμό της γείτονας χώρας έπραξαν αυτοί οι πράκτορες και είναι το μόνο σίγουρο. Μην τα πολυλογούμε αυτα, οι αποτυχημένοι πράκτορες βρίσκονται στις φυλακές της Συρίας και είναι για λογαριασμό του αρχηγού των σταυροφόρων που είναι η Αμερική και τίποτα άλλο.

  Απ΄ ότι καταλαβαίνουμε και ζούμε, στο βωμό των συμφερόντον της Αμερικής εδώ και ένα χρόνο οι αιματηρές συγκρούσεις στην Συρία για την αλλαγή της εξουσίας, θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα.

  Στα Πομακικά υπάρχει μια φράση ή παροιμία μας που λέει: «Βέτσεραν ντράτ ή κοντράτ, πριζ βούτηραν ζδράτ γου νάιδε», δηλαδή το βραδινό κοντράτο βρέθηκε το πρωί σκισμένο, το οποίο δεν ισχύει. Σ’ αυτη την θέση βρέθηκαν οι σταυροφόροι της Δύσης, απέναντι στους άλλους σταυροφόρους της Ανατολής που είναι η Κίνα και η Ρωσία.

  Αυτά που διοργανώνονται από τους Σταυροφόρους της Δύσης, με άλφα ή βήτα τρόπο η κυβέρνηση του κου Ερτογάν οδηγήθηκε σε μια περιπέτεια, που θα οδηγήσει στην καταστροφή μία Ισλαμική χώρα και σε μεγάλη περιπέτεια μπαινει στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής υπέρ των ιμπερλιαστών και του σιωνισμού, που απαιτεί άμεση αποχώρηση απο αυτές τις εγκληματικές ενέργειες σε βάρους των Μουσουλμάνων.

  Σ’ αυτή την περιπέτεια που έχει εμπλακεί το σιωνιστικό-ιμπερλιαστικό κόμμα του κου Ερδογάν και κάτω απο την μάσκα του πιστεύω μας, που είναι το Ισλάμ, είναι ενάντια και στο πιστεύω του τουρκικού λαού. Όμως, απ’ ότι βλέπουμε και στην Τουρκία δεν υπάρχει αντιπολίτευση ή να βρεθει κάποιος αρχηγός που να συσπειρώσει τον κόσμο, προκειμένου να διαμοφώσουν την κοινή γνώμη και να σχηματήσουν αντιπολεμική ατμόσφαιρα. Αυτό κατά μεγάλο μέρος οφείλεται στα ΜΜΕ, διότι συμβάλλουν στην αφομίωση των λαικών προσωπικοτήτων και μας δείχνει την ελευθερία του λόγου στην γείτονα χώρα.

  Την κυβέρνηση αυτη της Τουρκίας, όσο και εάν μας φαίνεται περίεργο, υπάρχει μια δύναμη να την αποτρέψει απο αυτά τα εγκλήματα και είναι πολική αρκούδα που λέμε, προκειμένου να δοθεί τέλος σ’ αυτό το επεισόδιο και σε βάρος του Συριακού Λαού. Ας μην ξεχνάμε, ιστορικά η Ρωσία είναι αιτία που ανασυστήθηκε το Τουρκικό κράτος, όταν οι τότε σταυροφόροι είχαν ζητήσει την παύση και το διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

  Η Εκστρατεία των Σταυροφόρων στη Συρία δεν θα σταματήσει και είναι σίγουρο οτι οι αποστολές των σταυροφόρων στο Ιράν, προκειμένου να υλοποιηθεί το Μεγάλο Σχέδιο της Μέσης Ανατολής και το μεγάλο Ισραήλ έπονται. Αυτό είναι το σχέδιο και είναι εμφανές πιά!
  Στην περίπτωση της Συρίας, με τους Σταυροφόρους που πήρε θέση το ΑΚΡ του Ερδογάν και η παρέα του, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αναπτύξη τετελεσμένα γεγονότα πίσω στο θέμα του Ιράν, που θα είναι η επόμενη κίνηση των σταυροφόρων.

  Ήδη ήταν φαινόμενο, οτι αυτή η περιπέτεια θα οδηγήσει σε μια μάχη της Αμερικανικής σταυροφορίας απέναντι στους λαούς της Μ. Ανατολής και βήμα προς βήμα κάνει την προσέγγιση εκεί.

  Αυτη η κατάσταση μπορούμε να πούμε οτι είναι επανάληψη της ιστορίας, μας θυμίζει την περίοδο το 1096-1270, είναι επίσης πολύ παρόμοιο με το πώς οι επιθέσεις των σταυροφόρων, κατά το Βυζάντειο το 1204 που κατέστρεψαν την Πόλη και επι της εποχής του Σαλαχατντίν Ελ-Αγιούμπι το Σουλτάνο της Αιγύπτου, διώχτηκαν οι σταυροφόροι απο την Συρίας και γενικά της Μέσης Ανατολής και της Νότιανατολικής Τουρκίας. Επίσης, επι του Μουσταφά Κεμάλ για άλλη μια φορά νίκησε τους Σταυροφόρους που είναι η περίοδος του 1920-1923. Αλλά, δυστυχώς, χάρη στους συνεργάτες και τους προδότες της Δύσης, για πολλοστη φορά πάλι, οι Σταυροφόροι με τους προδότες των λαών τους ειναι έξω απο τη Συρία.

  Όλα είναι τζάμι και τα πάντα δεν είναι σαφή; Συνεργάτες, προδότες και μουνάφικ αναζητούν δημοκρατία στη Συρία. Πόσο χάρηκα σ’αυτην την περίπτωση, γιατί εδώ γελάμε! Όταν μια δημοκρατία επιβάλλεται απο μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας, τον εμίρη του Κατάρ, τον σουλτάνο του Μπαχρέίν, τον σείχη του Ντουμπαι και με διαμεσολαβιτή το κόμμα το ΑΚΡ του κου Ερδογάν.

  Αφού έφεραν την δημοκρατία τους στο Ιράκ και το αποτέλεσμα απο το 1991 μεχρι σήμερα αγγίζει γύρω στα τρισήμιση εκατομύρια ζωές αθώων ανθρώπων, που έχουν χάσει την ζωή τους, αυτό δεν είναι γενοκτονία; Αλλά κανείς δεν μιλάει στην Ανατολή, όπως και στη Δύση γι’ αυτό το θέμα. Το ίδιο και στο Αφγανιστάν δεν υλοποιειται;

  Επίσης, ο Καντάφι ήταν δικτάτορας και ας συμφωνήσουμε σ’ αυτό. Αλλά και το σύστημα που θεσπίσανε ως πολίτευμα της Λιβύης τι είναι; Τουλάχιστον! επι εποχής του Καντάφι εγώ τόσα χρόνια σ’ αυτη την θέση που βρίσκομαι, δεν είδα κανένα πολίτη της Λιβύης μετανάστη ή πρόσφυγα να ζητάει ελεημοσύνη. Μετά την δημοκρατία που έφεραν οι σταυροφόροι της Δύσης, με συνεργασία των πουλημένων στις Ισλαμικές χώρες, σήμερα αυτό το ζούμε και το βλέπουμε. Τέτοια δημοκρατία εάν ειναι να φέρεται στους Συριους δεν την χρειάζονται και να τους λυπει.

  Στην εποχή μας, οι επιθέσεις των σταυροφόρων της Δύσης, ονομάζεται δημοκρατία και όλα γινονται για την δημοκρατια. Που οι ιδιοι πασχουν απο δημοκρατια και το θεσμο της δημοκρατίας.

  Με το Ιμπεριαλισμό να κάνεις πόλεμο, πρώτα ξεκινάει ο πόλεμος με τους εσωτερικούς συνεργάτες και μετά με τους εξωθεσμικούς. Σε μία χώρα εάν δεν υπάρχουν συνεργάτες και προδότες του ιμπεριαλισμού, τότε η χώρα αυτη τίποτα δεν έχει.

  Το τελευταίο καιρό παρατηρούμε, οτι σκοπος σας κ. Ερδογάν είναι να δημιουργήσετε γενιές απο θεόφοβους και ευσεβείς, πιθανώς αυτό σημαίνει οτι προετοιμάζετε το εργατικό δυναμικό για τους σταυροφόρους.

  Σήμερα ειναι η Συρία, μεθαύριο το Ιράν και στη συνέχεια…., αλλά, ευτυχώς ήδη είναι εμφανής ότι είναι στην τελευταία περιπέτεια τους.

  Φιλικά,

  Αθήνα, 19 Φεβρουαριου 2012
  Μεχμέτ ΙΜΑΜ
  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Μουσουλμάνων στην Ελλάδα.
  «Η Φιλότητα»
  m.imam61@yahoo.gr


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: