ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αν είναι μια φορά πρόβλημα που τελικά μπήκαμε στο «βαρέλι», είναι εκατό φορές πρόβλημα που δεν λέει να πιάσουμε το…πάτο.

ΤΙΤΛΟΣ: «Στο Λάκη τα πνευματικά δικαιώματα του β’ τμήματος της συνέντευξης Στρος Καν!»

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του XrimaNews.gr αναφέρουν πως ο Λάκης Λαζόπουλος αγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα του β’ τμήματος της συνέντευξης Στρος Καν και πως έχει δείξει μόνο ένα μικρό τμήμα αυτής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στα αποσπάσματα που δεν έχουν μεταδοθεί ο Στρος Καν αναφέρεται στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού με εκφράσεις που μπορεί να θεωρηθούν προσβλητικές.

http://www.xrimanews.gr/politiki-gegonota/7066-07-05-2011-19-28-12

Αναρτήθηκε στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Επιμήκυνση ελληνικών δανείων με γερμανικό επιτόκιο η μυστική πρόταση Μέρκελ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του XrimaNews.gr στη μυστική σύσκεψη των Βρυξελλών η γερμανική πλευρά κατέθεσε μία πρόταση που σε πρώτη εξέταση κρίνεται θετική για την Ελλάδα: επιμήκυνση του συνόλου των ελληνικών ομολόγων με τη συμμετοχή των ιδιωτών και με επιτόκιο 0,5% πάνω από αυτό της Γερμανίας.

Παραμένει ανεπιβεβαίωτο το χρονικό διάστημα που προτάθηκε να έχει η επιμήκυνση (2-5-10 χρόνια) κάτι ωστόσο που είναι εξαιρετικά σημαντικό ενώ το XrimaNews.gr εξετάζει και άλλες λεπτομέρεις της πρότασης ώστε να ελεγχθούν πιθανά προβλήματα που θα μπορούσαν να ανακύψουν από αυτήν για την Ελλάδα και τα οποία τώρα δεν είναι φανερά.

Η γερμανική πρόταση δε γίνεται γιατί η Γερμανία ξαφνικά θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα παρέχοντας της χαμηλό επιτόκιο αλλά γιατί αυτό το επιτόκιο δεν την αφορά αφού θα επιβαρύνει μόνο τους ιδιώτες δανειστές. Επιπλέον, η Μέρκελ δε θέλει επ ουδενί να χρειαστεί να καταβάλλει έστω ένα επιπλέον ευρώ πέρα από τα δάνεια του Μνημονίου καθώς γνωρίζει πως κάτι τέτοιο θα έβρισε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας της και πιθανόν θα σήμανε και το τέλος της πολιτικής της καριέρας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Spiegel: Η Ελλάδα ζήτησε έκθεση εξόδου από το ευρώ.

Μίκα Κοντορούση

Επιμένει στα όσα έγραψε στο άρθρο του ο Γερμανός δημοσιογράφος του Spiegel Κρίστιαν Ράιερμαν. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τη Γερμανία να εκτιμήσει το σενάριο ενδεχόμενης αποχώρησης της χώρας μας από το ευρώ. Σωρεία αντιδράσεων σε κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες της Ευρώπης προκάλεσε το δημοσίευμα.

Ο Κρίστιαν Ράιερμαν , ο Γερμανός δημοσιογράφος του περιοδικού «Der Spiegel» που υπέγραψε το ρεπορτάζ, στο οποίο αναφέρεται στην έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, μιλώντας στην εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα» δηλώνει κατηγορηματικά ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτή που απευθύνθηκε στις γερμανικές και ευρωπαϊκές αρχές, ζητώντας τις εκτιμήσεις τους σχετικά με ενδεχόμενη έξοδό μας από το κοινό νόμισμα.

Σχολιάζοντας την συνάντηση στο Λουξεμβούργο, ο κ. Ράιερμαν αναφέρει: «Ήταν μία συνάντηση συναγερμού που επιβεβαιώθηκε από πηγές των Βρυξελλών και ανεπίσημα από το γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο. Αυτή η μυστική συνάντηση έλαβε χώρα το Chateau de Vianden στο Λουξεμβούργο».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής των ΗΠΑ: «Η Ελλάδα δεν ελέγχει τα σύνορά της»

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής των ΗΠΑ, τονίζει ότι η Τουρκία πιέζει με τη λαθρομετανάστευση την Ε.Ε.

Συνέντευξη στον Αθανασιου Eλλις

Η Τουρκία κρατά το κλειδί της αντιμετώπισης της αθρόας λαθρομετανάστευσης που απειλεί την Ελλάδα, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Ελληνοαμερικανός πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής των ΗΠΑ, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο που αρχίζει να διαδραματίζει η Frontex, τη δημιουργία της οποίας είχε προτείνει ο ίδιος στην Ε. Ε. το 2004.

Στη συζήτηση που έγινε στο γραφείο του που βρίσκεται λίγα τετράγωνα από τον Λευκό Οίκο, ο κ. Παπαδημητρίου επισημαίνει τα τεράστια κενά της Ελλάδας σε θεσμούς και υποδομές, αλλά επικρίνει και τους ισχυρούς της Ευρώπης που δεν έχουν στηρίξει οικονομικά χώρες, οι οποίες δέχονται τεράστια κύματα λαθρομεταναστών παρότι πρόκειται για πρόβλημα που απειλεί όλη την Ευρώπη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Η μυστική συμφωνία Παπανδρέου – Ερντογάν.

Η ανακοίνωση από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα της κυβερνητικής απόφασης να μην κηρυχθεί Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) στο Αιγαίο αιφνιδίασε το εσωτερικό ακροατήριο, αλλά όχι και όσους γνωρίζουν όσα συμβαίνουν στην αθέατη πλευρά των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Της Αγγελικής Σπανού

Στην πραγματικότητα, δεν αποτελεί αιφνιδιασμό αλλά ένδειξη ωρίμανσης του ελληνοτουρκικού διαλόγου, ο οποίος έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο από όσο δημοσίως παρουσιάζεται. Σύμφωνες με πληροφορίες και πολλές ενδείξεις, οι κ.κ. Γιώργος Παπανδρέου και Ρ.Τ. Ερντογάν έχουν συμφωνήσει ότι, εφόσον επανεκλεγεί ο τούρκος πρωθυπουργός στις 12 Ιουνίου και υπό την προϋπόθεση ότι παραμένει σταθερή και ισχυρή η ελληνική κυβέρνηση, θα επιδιωχθεί η ολοκλήρωση των διερευνητικών επαφών για το Αιγαίο οι οποίες έχουν φτάσει σε βάθος.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Ναύαρχος ε.α. Αντώνης Θεοχάρης: «Να σου αρέσει αυτό που κάνεις»

Όσα δήλωσε ο κ. Σαμαράς είναι από καιρό αίτημα του Π.Ν. και πιστεύω όλων των Ε.Δ. Πρόσφατα, αποστρατευθείς διοικητής της ΣΝΔ με πληροφόρησε ση ένα μεγάλο ποσοστό νέων ναυτικών δοκίμων (νομίζω 30%) ζητάει να παραιτηθεί στους πρώτους μήνες της επιτυχίας του για την είσοδο στη σχολή. Σε όλα τα επαγγέλματα και αποστολές αν θέλουμε πρόοδο και απόδοση, είναι πολύ σημαντικό να σου αρέσει και να σου πηγαίνει αυτό που κάνεις!

Για τους στρατιωτικούς -και φαντάζομαι και άλλους που δεν είμαι αρμόδιος- δεν είναι απλά σημαντικό. Είναι αναγκαίο κριτήριο επιλογής είναι προϋπόθεση. Το σύστημα των Πανελληνίων σε επιλέγει, δεν σε αφήνει να επιλέξεις εσύ. Πώς θα ενεργοποιηθεί, πώς θα ενθουσιαστεί, πώς θα πάρει ρίσκο, πώς θα απαρνηθεί τον εαυτό του ένας νέος που έγινε στρατιωτικός γιατί το δήλωσε ως δεύτερη ή τρίτη επιλογή;

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Ετικέτες: . 1 Comment »

ΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΜΕ.

Μέσα σε ένα χρόνο θα μπορεί να γίνει ανόρυξη από το οικόπεδο 12 που βρίσκεται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου. Αυτή είναι η εκτίμηση, τόσο του υπουργού Εμπορίου της Κύπρου Αντώνη Πασχαλίδη και του προέδρου της αμερικανικής εταιρίας «Noble» David Stover, ο οποίος βρέθηκε στη μεγαλόνησο την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με τον David Stover στην περιοχή αρχίζει μια νέα ενεργειακή εποχή.

Ως γνωστό, τα αποθέματα φυσικού αερίου στον βυθό της κυπριακής ΑΟΖ λέγεται ότι είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Πάντως, το Ισραήλ επιμένει στην οικοδόμηση συμμαχίας με την Κύπρο, η οποία θα προεκτείνεται προς την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Πρόβλημα υπάρχει στο γεγονός ότι η Ελλάδα υποκύπτει στις τουρκικές απειλές και δεν καθορίζει τη δική της ΑΟΖ. Προσφάτως δε, η Τουρκία ισχυρίστηκε ότι θα προχωρήσει σε έρευνα, που θα καλύπτουν και ένα από τα οικόπεδα της Κύπρου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ. Ετικέτες: . 1 Comment »

Οι Αρμένιοι της Τουρκίας ξεμύτισαν!

Στην Τουρκία του 2011 οι «κρυμμένοι Αρμένιοι» τολμούν επιτέλους να μιλήσουν ελεύθερα για το δικαίωμα στη μνήμη και στην ταυτότητα. Βγαίνουν από τη σκιά τώρα που η γενοκτονία των προγόνων τους θεωρείται δεδομένη, τουλάχιστον από τους έγκυρους τούρκους ιστορικούς και από ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης. Είναι τα δισέγγονα των θυμάτων των φοβερών σφαγών του 1915-16, περίπου 65.000 χριστιανοί Αρμένιοι. Αλλά και άγνωστος αριθμός κρυπτοχριστιανών αρμενικής καταγωγής.

Την περασμένη Κυριακή οι πιστοί ήταν πολλοί για να χωρέσουν στη μικρή ορθόδοξη εκκλησία των Αρμενίων στο Μπογιάτσικοϊ, στις όχθες του Βοσπόρου. Ανάμεσά τους καμιά εικοσαριά δεν ξέρουν να ψέλνουν ακόμη γιατί βαφτίστηκαν πρόσφατα και ανακαλύπτουν από την αρχή την πίστη των προγόνων τους. Για να σωθούν από τη γενοκτονία με τους 1,5 εκατ. νεκρούς χιλιάδες προσηλυτίστηκαν στο Ισλάμ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Οι Κούρδοι χαλάνε το προφίλ Ερντογάν.

Η «αραβική άνοιξη» δεν φέρνει λουλούδια για όλους στη γειτονιά του ισλαμικού κόσμου, και ιδιαίτερα για εκείνους που διατηρούσαν στενούς δεσμούς με τα καθεστώτα που ήδη ανατράπηκαν ή καταρρέουν.

Αυτό φαίνεται να ισχύει ιδιαίτερα για την Τουρκία, που παρακολουθεί με αγωνία τις λαϊκές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο, καθώς οι πολιτικοί κλυδωνισμοί από τις αλλαγές καθεστώτων θέτουν υπό αίρεση τις επίπονες διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλει η Αγκυρα τα τελευταία χρόνια, φιλοδοξώντας να αναδειχθεί σε καταλύτη εξελίξεων στον αραβικό κόσμο και στη Μέση Ανατολή. Οι διπλωματικές αναταράξεις εκδηλώνονται καθώς η Τουρκία διανύει ένα δύσβατο προεκλογικό δρόμο οδεύοντας προς τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου, που γίνεται ακόμη πιο δύσβατος από τις βόμβες του αυτονομιστικού αντάρτικου και τις οξυμένες εθνοτικές αντιπαραθέσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Σε επιφυλακή η ΕΥΠ.

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΥΠ από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η εκτέλεση του Νο1 επικηρυγμένου τρομοκράτη Μπιν Λάντεν. Από τις πρώτες κιόλας ώρες μετά την ανακοίνωση της δολοφονίας του, ΕΥΠ και Ασφάλεια έθεσαν υπό παρακολούθηση πάνω από 250 άτομα στην Αθήνα ενώ προσήχθησαν καμιά 20αριά.

Δεν υπάρχει απλώς η υποψία αλλά η βεβαιότητα ότι στην Ελλάδα έχουν εγκατασταθεί από καιρό ενεργοί πυρήνες της Αλ Κάιντα και ακριβώς επειδή είναι πολλοί απαιτούνται ιδιαίτερα προσεκτικοί χειρισμοί για να μη γίνει το μεγάλο μπαμ. Η CIA θεωρεί δεδομένο ότι οι τρομοκράτες θα χτυπήσουν για αντίποινα, όπως δεδομένο θεωρεί και η ελληνική πλευρά ότι θα στηθεί κάποια προβοκάτσια τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Δεν χρειάζεται το Spiegel – Αρκεί ένας φανοποιός.

Για μια ακόμη φορά, η ελληνική οικονομία χτυπιέται από φήμες και διαδόσεις που προκαλούν τον πανικό και μεγιστοποιούν την ανησυχία στους έλληνες.

Αυτή τη φορά την αναταραχή προκάλεσε η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel το οποίο από ότι φαίνεται αξιοποίησε με ανεύθυνο τρόπο, μια έγκυρη πληροφορία που είχε από αξιωματούχους της γερμανικής καγκελαρίας.

Η επιρροή του συγκεκριμένου δημοσιεύματος όμως, δεν θα είχε τόσο καταστροφικά αποτελέσματα, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν εξακολουθούσε να αποκρύπτει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό κι αποφάσιζε κάποια στιγμή να αποκαλύψει το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων που έχει με τους ισχυρούς της Ευρώπης.

Η ανυπόστατη –όπως αποδεικνύεται- φήμη ότι η Ευρώπη συζητά επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή, δεν θα έβρισκε τόσο γόνιμο έδαφος, αν ο υπουργός Οικονομικών δεν αποφάσιζε να μεταβεί μυστικά στο Λουξεμβούργο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Τζόζεφ Στίγκλιτζ: Οι αγορές θέλουν να δουν αίμα!

Ο νομπελίστας οικονομολόγος και σύμβουλος του πρωθυπουργού Τζόζεφ Στίγκλιτζ, δηλώνει στο Βημαgazino ότι οι αγορές θέλουν απτά αποδεικτικά στοιχεία της θυσίας του ελληνικού λαού. Σε συνέντευξή που έδωσε στο Βήμα της Κυριακής, ο Στίγκλιτζ τονίζει: «Ο Παπανδρέου προσπαθεί να εξισορροπήσει πολλαπλά ακροατήρια. Οι αγορές και οι ψηφοφόροι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να δουν αίμα και απτά αποδεικτικά στοιχεία της θυσίας του ελληνικού λαού. Δεν θα ήθελα καθόλου να βρίσκομαι στη θέση του».

Στη συνέχεια της συνέντευξής τους δηλώνει για μία ακόμη φορά ότι τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους, σημειώνοντας όμως ότι πάντοτε οι πιστωτές προτιμούν την επιμήκυνση από το «κούρεμα», γιατί φοβούνται το μέγεθος της πληγής. Ενώ υπογραμμίζει ότι: «Όλοι συμφωνούν πως η Ελλάδα ακολουθεί το σωστό δρόμο. Αναγνωρίζεται ότι η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί μέσα σε έναν πολύ δύσκολο κόσμο. Βέβαια, αυτό ίσως δεν είναι αρκετό».

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=273626

Αναρτήθηκε στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Αιματηρές συγκρούσεις Χριστιανών – Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα επεισόδια ανάμεσα σε σαλαφιστές ισλαμιστές και κόπτες χριστιανούς στη φτωχή συνοικία Ιμπάμπα του Καΐρου, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό. Τουλάχιστον δύο από τους νεκρούς είναι μουσουλμάνοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Τα επεισόδια, στα οποία τραυματίστηκαν πάνω από 50 άνθρωποι, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό, ξέσπασαν όταν οι συντηρητικοί ισλαμιστές έκαναν πορεία σε κοπτική εκκλησία όπου πίστευαν ότι βρισκόταν μια νεαρή γυναίκα που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ και παντρεύτηκε ένα μουσουλμάνο. Μετά από φραστικό επεισόδιο με ανθρώπους που φρουρούσαν την εκκλησία υπήρξαν ανταλλαγές πυρών και γενικευμένα επεισόδια μεταξύ πολιτών. Επενέβησαν ο στρατός κι η αστυνομία. 

Λίγη ώρα μετά τα επεισόδια κόπτες χριστιανοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο και είπαν ότι θα μείνουν εκεί ώσπου να συναντηθούν με τον αμερικανό πρέσβη για να συζητήσουν τις «αδικίες» που υφίσταται η μειονότητα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Ο κος Νίκος Λυγερός στην «ώρα των Βετεράνων»

Από όλα τα κόμματα οι συνταξιούχοι βουλευτές που ζητούν αναδρομικά.

Οι προσφυγές αγγίζουν τις 850, αλλά πολλές από αυτές έχουν γίνει δύο ή τρεις φορές για τον ίδιο συνταξιούχο. Ορισμένα από τα ονόματα που των συνταξιούχων βουλευτών οι οποίοι προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να εξισωθούν οι αποδοχές τους με εκείνες των συνταξιούχων δικαστών.

Πρόσωπα από όλα τα κόμματα της ελληνικής Βουλής και με ιδιαίτερη ιστορία στην κοινωνική ζωή τού τόπου περιλαμβάνονται στον κατάλογο των συνταξιούχων βουλευτών οι οποίοι προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να εξισωθούν οι αποδοχές τους με εκείνες των συνταξιούχων δικαστών. Μεταξύ τους είναι και συνταξιούχοι βουλευτές του ΚΚΕ, όπως ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο ηθοποιός Λυκούργος Καλλέργης, αλλά και ο πρώην γραμματέας Τύπου επί ΠαΣοΚ κ. Σωτήρης Κωστόπουλος, ο πρώην υπουργός επί ΝΔ κ. Αριστείδης Τσιπλάκος και πολλοί άλλοι. Οι περισσότερες προσφυγές έγιναν το 2003-2004, εποχή που δεν υπήρχε η σημερινή οικονομική δυσπραγία, και ορισμένοι, όπως η οικογένεια του σημερινού γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη και συγκεκριμένα η χήρα Πλασκοβίτη παραιτήθηκε από την προσφυγή της για λογαριασμό του εκλιπόντος πλέον βουλευτή και συζύγου της Σπύρου Πλασκοβίτη. Το ίδιο έπραξε και η συνταξιούχος βουλευτής Νόρα Κατσέλη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Γαλλογερμανικός πόλεμος για το ελληνικό χρέος.

«Αν δεν προετοιμαζόμασταν για την αναδιάρθρωση,τότε θα ήμασταν επικίνδυνοι» αποκαλύπτει προς «Το Βήμα της Κυριακής» κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος το οποίο παραδέχεται ότι η μυστική προετοιμασία βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ και εβδομάδες.

«Αν δεν προετοιμαζόμασταν για την αναδιάρθρωση,τότε θα ήμασταν επικίνδυνοι» αποκαλύπτει προς «Το Βήμα της Κυριακής» κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος το οποίο παραδέχεται ότι η μυστική προετοιμασία βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ και εβδομάδες, την ίδια ώρα που ελάμβανε χώρα μια έντονη γαλλογερμανική αντιπαράθεση για την μορφή και το περιεχόμενο που η «ελληνική αναδιάρθρωση» έπρεπε να λάβει.

Τελικώς, η αιφνιδιαστική σύγκληση την Παρασκευή άτυπης συνόδου στο Λουξεμβούργο με τη συμμετοχή του κ. Γ.Παπακωνσταντίνου, των ομολόγων του από την Γερμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και του επικεφαλής του Εurogroup κ. Ζαν -Κλοντ Γιούνκερ έφερε στο προσκήνιο τη δραματική διαπραγμάτευση. Τις προηγούμενες ημέρες στο υπουργείο Οικονομικών και στις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες γίνονταν ασκήσεις προετοιμασίας στις οποίες περιλαμβανόταν ως υπαρκτό ενδεχόμενο και η περικοπή («κούρεμα») της αξίας των ομολόγων.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ετικέτες: . Leave a Comment »

«Κόκκινο πανί» για Μπερίσα και Ράμα ο δήμαρχος Χειμάρρας.

Στις σημερινές δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το αποτέλεσμα στο Δήμο Χειμάρρας, στο νότιο τμήμα της χώρας, παρά στην πρωτεύουσα Τίρανα. Οι υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού κ. Σαλί Μπερίσα και των Σοσιαλιστών του κ. Έντι Ράμα επιχειρούν να βάλουν τέλος στην οκταετή παρουσία του σημερινού δημάρχου, κ. Βασίλη Μπολάνου, που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους Αλβανούς, αφού δηλώνει ευθέως πως ο ίδιος και οι συμπατριώτες του είναι Έλληνες και όχι «δίγλωσσοι Αλβανοί», όπως τους θεωρούν τα Τίρανα.

Αντίπαλοι του κ. Βασίλη Μπολάνου είναι ο κ. Σάβο Πρίφτη από το Δημοκρατικό Κόμμα, ο κ. Γκιόργκε Γκόρο από τους Σοσιαλιστές και ο κ. Δημήτρης Λάζαρης από το νεοϊδρυθέν μειονοτικό κόμμα «Mega», που ευθέως έχει κατηγορηθεί από στελέχη του ΚΕΑΔ-Ομόνοια για σχέσεις με την αλβανική κυβέρνηση και τον Σαλί Μπερίσα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »