Albin Kurti: «Οι Αλβανοί στα Βαλκάνια αποτελούν έναν ενιαίο έθνος. Τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας έχουν τοποθετηθεί δια της βίας»

TOP CHANNEL TV

Kurti: Angazhim për bashkimin e Shqipërisë me Kosovën

Το αλβανικό εθνικιστικό κόμμα «Vetëvendosje» (Αυτοδιάθεση) που θα συμμετέχει στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου 2010 στο Κοσσυφοπέδιο, κίνησε το ενδιαφέρον Γερμανού δημοσιογράφου που πήρε συνέντευξη από τον επικεφαλής του, Albin Kurti. Στην συνέντευξη αυτή ο Albin Kurti εξήγησε ότι το κόμμα του δεν τάσσεται κατά της διεθνούς παρουσίας στο Κοσσυφοπέδιο.

«Οι Αλβανοί στα Βαλκάνια αποτελούν έναν ενιαίο έθνος. Τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας έχουν τοποθετηθεί δια της βίας» πρόσθεσε ο Albin Kurti στο γερμανό δημοσιογράφο. Το συγκεκριμένο κόμμα οραματίζεται και είναι υπερμαχος της δημιουργίας της λεγόμενης και «Μεγάλης Αλβανίας» ή και «Φυσικής Αλβανίας» όπως λένε συχνότερα οι ίδιοι.

Σχετικές αναρτήσεις:

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, η συντριπτική πλειοψηφία των Αλβανών που ζουν στα Βαλκάνια οραματίζονται τη “Μεγάλη Αλβανία”

Ο πρώην επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στο Κοσσυφοπέδιο και πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ, William Walker, επιθυμεί την Αλβανία “μεγάλη”

Μετά τον ΟΥΤΣΕΚΑ έρχεται η «Φυσική Λίστα» επαναχάραξης συνόρων…

Orhan Rexhep: Μέχρι το 2013, το πολύ μέχρι το 2015 να έχουμε υλοποιήσει τα σχέδια μας.

Gazeta-Shqip: Υπό συζήτηση και τα χερσαία σύνορα τώρα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας – Αναστάτωση προκαλεί η ύπαρξη απεσταλμένου Ελληνικού εγγράφου που ρωτάει αν οι δύο χώρες βρίσκονται σε …πόλεμο.

Geopolitics & Daily News

Σχολιάστε