Μας «τραβάνε» στη Χάγη για 114 νησίδες μας;

Μοιραίοι άνθρωποι για τη χώρα αναδεικνύονται τελικά οι σημερινοί κυβερνώντες, αφού μετά την «παράδοση» της οικονομίας και ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας, των μισθών και των συντάξεων στην «τρόικα», τώρα ετοιμάζονται να παραδώσουν και το Αιγαίο, την εθνική ακεραιότητα, τα νησιά στους Τούρκους.

Ο Φον Δημητράκης Δρούτσας, πριν τα μαζέψει από το υπουργείο Εξωτερικών για να μετακομίσει στις Βρυξέλλες (παίρνοντας πιο παχυλό μισθό, ως ευρωβουλευτής), φρόντισε (προφανώς με την έγκριση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου), να ανοίξει την κερκόπορτα στους Τούρκους για να «αλώσουν», μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το Αιγαίο.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες και ελεγμένες πληροφορίες, Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε σχέδιο συνυποσχετικού για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα, αλλά για όλα τα εκκρεμή ζητήματα στο Αιγαίο, μεταξύ των οποίων και η κυριαρχία σε 114 νησίδες, ειδικά στο νότιο Αιγαίο. Με άλλα λόγια, πλήρη δικαίωση της τουρκικής πολιτικής που οδήγησε στην κρίση των Ιμίων, περί γκρίζων ζωνών και αμφισβητούμενης κυριαρχίας σε βράχους, νησίδες και βραχονησίδες στην περιοχή του Αιγαίου.

Θλιβερότερη και πιο δεινή ήττα απ’ αυτήν για την Ελλάδα δεν υπάρχει.

Έπειτα από 52 γύρους ελληνοτουρκικών διαβουλεύσεων, έχει διαμορφωθεί ένα σχέδιο συνυποσχετικού, βάσει του οποίου:

«Οι δύο χώρες εξουσιοδοτούν το ΔΔΧ να οριοθετήσει επί χάρτου την υφαλοκρηπίδα. Η συμφωνία έκλεισε τον Μάιο, έπειτα από πίεση των Τούρκων. Μόλις ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διερευνητικών συνομιλιών στην Αθήνα τον Μάιο, οι Τούρκοι είδαν ότι η ελληνική πλευρά αποδέχεται τις αξιώσεις τους και προκειμένου να μη χαθεί η δυναμική των διαπραγματεύσεων ζήτησαν πιεστικά έναν ακόμα γύρο διαβουλεύσεων. Η ελληνική πλευρά αρχικά εμφανίστηκε διστακτική, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να γίνει λίγες βδομάδες πριν από τις τουρκικές βουλευτικές εκλογές άλλος γύρος και καλύτερα θα ήταν να ολοκληρωθούν οι εκλογές και μετά να υπάρξει συνέχεια. Όμως η τουρκική πλευρά πίεσε, αντιλαμβανόμενη πως υπάρχει το «momentum» και δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική. Τελικά οι Τούρκοι κατάφεραν, εν μέσω δικής τους προεκλογικής περιόδου, και έσυραν την Ελλάδα σε έναν ακόμα γύρο διαβουλεύσεων που έγινε στο Τσεσμέ. Εκεί υπήρξε η πλήρης συμφωνία για το σχέδιο συνυποσχετικού, όπου ενσωματώθηκαν οι ακραίες και πρωτοφανείς τουρκικές αξιώσεις.

Το θέμα έχει ακόμα μεγαλύτερες και τραγικότερες διαστάσεις, καθώς η Τουρκία έχει πολλές αξιώσεις και διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας στο Αιγαίο και στο σχέδιο συνυποσχετικού υπάρχει αναφορά ότι οι δύο χώρες εξουσιοδοτούν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να επιλύσει και «…όσα προβλήματα ήθελε ανακύψουν». Δηλαδή η Ελλάδα φαίνεται να συμφώνησε σε ένα σχέδιο που θέτει πλέον σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της, με βάση τις πάγιες αξιώσεις της Άγκυρας και αφήνει τα πάντα στα χέρια του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Βέβαια είναι αλήθεια πως η πάγια θέση της Ελλάδας επίσημα, μετά τη μεταπολίτευση, είναι η συνυπογραφή συνυποσχετικού και η προσφυγή στη Χάγη, μόνο όμως για την υφαλοκρηπίδα, αφού τη μόνη εκκρεμότητα στα Ελληνοτουρκικά που αναγνωρίζει η Αθήνα είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Όμως από το συγκεκριμένο σχέδιο συνυποσχετικού φαίνεται ότι γίνεται δεκτός και ο όρος της Άγκυρας να εξετασθούν και άλλα ζητήματα, τα οποία η τουρκική πλευρά θα θέσει.

Μέχρι τώρα η Τουρκία δεν αποδεχόταν τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, λόγω των πολλών ανοιχτών της θεμάτων. Τώρα όμως αποδέχεται το Διεθνές Δικαστήριο, προφανώς για να μπορέσει να αμφισβητήσει την ελληνικότητα εκατοντάδων νησίδων και βραχονησίδων και την κυριαρχία της Ελλάδας πάνω σε αυτές στην αρχή και στη συνέχεια και σε άλλα θέματα (όπως της δίνει τη δυνατότητα να πράξει η διατύπωση που υπάρχει στο σχέδιο του συνυποσχετικού), όπως πχ, το εύρος των χωρικών υδάτων, το εύρος του εναέριου χώρου κ.α. Το παιχνίδι πλέον γίνεται επικίνδυνο για την Ελλάδα, αφού αν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποδεχτεί ότι δεκάδες νησίδες δεν είναι ελληνικές (ακόμα και αν δεν είναι τουρκικές), αυτομάτως η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, και της Αποκλειστικής Οικονομικής Zώνης, θα στηριχθεί σε άλλα δεδομένα, θα σπάσει δηλαδή το ενιαίο της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, ειδικά στον κεντρικό δίαυλο από Λέσβο-Λήμνο προς Κάρπαθο-Κρήτη, αλλά και γύρω από τα Δωδεκάνησα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΑΡΟΝ

7 Σχόλια to “Μας «τραβάνε» στη Χάγη για 114 νησίδες μας;”

  1. Ανώνυμος Says:

    ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ;ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΙΜΑΤΙΚΟ;;;;;;/???????

  2. Ακρίτας Says:

    Nέο αδιέξοδο
    http://www.express.gr/news/positions/495663oz_20110709495663.php3
    …Η κάθε πλευρά κρατά τα δικά της πρακτικά και υπάρχει ρητή συμφωνία των δύο μερών για το απόρρητο των διαπραγματεύσεων.Συνεπώς, μόνο εικασίες για το τι μέλλει γενέσθαι προσφέρει η γνωστοποίηση πληροφοριών που θέλουν τις δύο χώρες να έχουν καταλήξει και να είναι έτοιμες να προσφύγουν στο ΔΔΧ. …

  3. AZ Says:

    Δεν πρεπει να κανουν τη ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ????

  4. Epsilon Says:

    Μπορεί η Ελλάδα να χάσει κάποια νησάκια,τότε ίσως κάποιοι να χάσουν τη ζωή τους.Αυτό διδάσκει η ιστορία!

  5. Molon Lave Says:

    Sorry, but I will have to write this in English. What is going on here? What happened to the Greek way, Ellenismos? Is it all gone down the drain from too much frappe? Have we lost any sense of dignity? I read a comment about where is the shadow government, let’s be honest here, since at least 1974, whether you are blue, green or red, it all comes down to the same: The decision for action is already taken, the only thing the parties are then discussing is how to split the pie, disregarding the consequences of these actions for future generations.
    Shame, that we, Greeks, allowed this to come so far!

    • Poursas Says:

      Molon Lave we would appreciate if you could write in Greek because as you say you are Greek. It would also be wise for your consideration, to become part of the real Greek society that we have right NOW and understand all the problem we have to deal with every day.I admire our immigrants, when they say «You drink Frappes and you do nothing» while they are chilling behind a chair with a Starbucks coffee on their hand. If you come here and , as we say in Greece, «Φας σκατα με το κουταλι» then you will be allowed to express your opinion as a Greek, and not as Uncle Sam’s little boy. Just my two cents

      • Molon Lave Says:

        Poursas, I don’t know where you are from, but your comment is totally irrelevant, especially when you don’t even know who I am and what I do. So in order to your query about «na fas skata sta moutra» echo fai arketo se pliroforo, kai epidis enas den echei mathi na grafi ta ellinika os that eprepe, den simeni oti einai ektos pragmaton. Kai as afisoume to Uncle Sam gia mia ali mera, efoson den ton iperaspizo katholou.
        Oso afora to Frappe, epidis, i douleia mou einai tetia pou pigeno erchome stin ellada, otan imoun ekei prin 2 evdomades, i kafeteries itan gemates. Apopsi mou einai oti ta » skata» opos les, den echoune erthi akoma, distichos.
        Makari na ekana «chilling», tha sou edina dikio, ala!!!
        Sou efchome poli kouyragio kai dinami gia to melon.
        PS: keep your 2 cents, you might need them.


Σχολιάστε