Işık Koşaner: Ντροπή μας!

Αφιερωμένο σε ορισμένους εκ των Ελλήνων πολιτικών!

Στα τέλη Ιουλίου, του χρόνου που διανύουμε, το αγγλικό περιοδικό ECONOMIST δημοσίευσε τη κατάσταση των χωρών με τους πολυπληθέστερους Στρατούς (Ε.Δ) του κόσμου. Επικαλούμενο πηγές του Ιδρύματος Διεθνών Στρατηγικών Ερευνών των Ηνωμένων Εθνών, έγραψε πως οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις καταλαμβάνουν την ένατη θέση σε παγκόσμια κατάταξη.

Οι τουρκικές εφημερίδες, με πρώτη τη MILLIYET έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα και ούτε λίγο, ούτε πολύ, εξίσωσαν συλλήβδην την αριθμητική υπεροχή με εκείνη της ποιότητας ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι όμως που ουσιαστικά δεν έκανε σήμερα ο πρώην Γενικός Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων,  Işık Koşaner, που σε δηλώσεις του παραδέχτηκε την αδυναμία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων να νικήσουν το πόλεμο ενάντια στους αντάρτες του PKK.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Εγγυήσεις σε χρυσό ζητά Γερμανίδα υπουργός

Τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδας και όσων χωρών έχουν ανάγκη έβαλε στο μάτι η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας. Διαβάστε τι δήλωσε. Τι απαντά επισήμως η γερμανική κυβέρνηση.

Σε μια δήλωση που προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, προχώρησε η υπουργός Εργασίας τη Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι οι μελλοντικές δαπάνες στο πλαίσιο των πακέτων «διάσωσης» των οικονομικών χωρών της ευρωζώνης θα πρέπει να καλύπτονται από εγγυήσεις, όπως αποθέματα χρυσού και μετοχές σε κρατικές βιομηχανίες.

Η Φον ντερ Λέγεν, παρεμβαίνοντας στο διάλογο σχετικά με το γεγονός ότι η Φινλανδία ζήτησε εγγυήσεις από την Ελλάδα για τη φινλανδική συμβολή στο υπάρχον πακέτο δανεισμού, υπογράμμισε μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι οι μελλοντικές καταβολές τέτοιων πακέτων σταθεροποίησης θα πρέπει να καλύπτονται από εγγυήσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ετικέτες: , . 3 Σχόλια »

Η Γερμανία, τα εγκλήματα κατοχής και το Δίστομο

Έχει άραγε το δικαίωμα η Γερμανία να αξιώνει τη μη υπαγωγή της στη δικαιοδοσία των ελληνικών δικαστηρίων για εγκλήματα των στρατευμάτων κατοχής; Στο ερώτημα αυτό απαντούν με άρθρο τους στην Ελευθεροτυπία οι  Joachim Lau και Στέφανος Φουρτουνίδης, εν όψει της δίκης για το Δίστομο στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Όπως σημειώνουν, στη γενικότερη συζήτηση για τα ζητήματα των αποζημιώσεων που αφορούν σε εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, δεν έχουν τύχει της δέουσας προσοχής οι διατάξεις των άρθρων 17, 5 και 2 της Συμφωνίας του Λονδίνου της 27.02.1953 περί εξωτερικών Γερμανικών Χρεών (Ν. 3480/1956).

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Νέα στήριξη από Μόσχα!

Αριστοτελία Πελώνη

Νέο χαστούκι στην Αγκυρα και στις συνεχιζόμενες απειλές της έναντι της Λευκωσίας με αφορμή τις σχεδιαζόμενες για τον Οκτώβρη γεωτρήσεις ανοικτά της Κύπρου, αυτή τη φορά από τη Μόσχα. Η ρωσική πλευρά έσπευσε χτες σε στήριξη της Λευκωσίας, δηλώνοντας επισήμως ότι οι γεωτρήσεις αποτελούν κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ κάλεσε την Τουρκία να μην τις συνδέει τις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Η Μόσχα παρενέβη επισήμως με ανακοίνωση του εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, ο οποίος υπογραμμίζει ότι οι δραστηριότητες της Κύπρου εντός της ΑΟΖ της ανταποκρίνονται στο διεθνές Δίκαιο και στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Να ακουστεί και η Κουρδική άποψη – Μοιάζουν για αντάρτες αυτοί;

Από σήμερα το πρωί η είδηση της «επιτυχίας» των τουρκικών βομβαρδισμών, με απολογισμό εκατό νεκρούς αντάρτες του PKK κάνει το γύρο του κόσμου. Σχετικές αναφορές έχουν δει το φως της δημοσιότητας και στον δικό μας τύπο. Αυτό που ωστόσο κανένα από τα μέσα (εγχώρια και μη) δεν έχει κάνει μέχρι αυτή την ώρα, είναι να δημοσιεύσει τι ισχυρίζεται και ο κουρδικός τύπος.

Απλό το ερώτημα που προκύπτει, όπως και το δημοσιευμένο φρικιαστικό φωτογραφικό υλικό:

Εκατό νεκροί αντάρτες ή βομβαρδισμός αμάχων λόγω που δεν κατάφεραν τίποτα τις προηγούμενες ημέρες;

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Μιχάλης Ιγνατίου: Το νόημα του δημοψηφίσματος

Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «δημοψήφισμα σημαίνει ενεργοποίηση του πολίτη, ενημέρωσή του, ενίσχυση των δημοκρατικών μας θεσμών». Είναι πράγματα, αναφέρει, για τα οποία παλεύει σε όλη του τη ζωή. Το δημοψήφισμα δεν είναι μία κάποια λύση. Είναι η λύση.

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου 

Διαβάζοντας την τελευταία συνέντευξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην εφημερίδα Real News, την οποία παραχώρησε στη διάρκεια μίας μικρής ανάπαυλας των παρατεταμένων διακοπών του -φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ του- κατέληξα στο συμπέρασμα πως βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ για το φυσικό αέριο αποκαλύπτει το Wikileaks!

Λευκωσία: Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη στάση αλλά και τα σημεία που επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των ΗΠΑ σε σχέση με τα κοιτάσματα της Κύπρου, αλλά και τη στάση τους στις απειλές της Τουρκίας και τις αντιδράσεις των κατεχομένων για το θέμα, περιέχουν επτά μέχρι στιγμής διαβαθμισμένα έγγραφα από τις πρεσβείες των ΗΠΑ σε Λευκωσία και Άγκυρα, που είδαν το φως το τελευταίο διάστημα μέσω του Wikileaks.

Τα απόρρητα (τα έξι από τα εφτά) έγγραφα, αφορούν την περίοδο από τον Αύγουστο του 2008 με την προκήρυξη διαγωνισμού αδειοδότησης για τα κυπριακά «οικόπεδα» και φτάνουν μέχρι και τον Ιούλιο του 2009, με πληροφόρηση σε σχέση με τις τελευταίες ενέργειες της Νoble Εnergy.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Ο χρυσός της Βενεζουέλας και ο πραγματικός λόγος που η Τρίπολη κατακτήθηκε τώρα!

Στο παρακάτω άρθρο που βρήκαμε εδώ διαβάζουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για τον λόγο που οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν τόσο τις τελευταίες μέρες στην Λιβύη. Διαβάστε το προσεκτικά.

Μετά από πολλούς μήνες σταθερής κατάστασης με τους εξεγερμένους στην Βεγγάζη και τον Καντάφι τα πράγματα άλλαξαν δραματικά τις τελευταίες τρεις μέρες. Όμως τι συνέβη σε αυτό το σύντομο διάστημα που άλλαξε τόσο τα πράγματα;

Έχει να κάνει με τον χρυσό και εξηγούμαστε: πριν από μερικές μέρες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Τσάβες, ζήτησε από το Λονδίνο τον επαναπατρισμό του χρυσού που έχει κατατεθεί στην αγγλική πρωτεύουσα (περίπου 100 τόνοι).

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Αυξημένη επαγρύπνηση για Κύπρο – Οι Ενοπλες Δυνάμεις δηλώνουν έτοιμες!

Οι Ενοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για αντιμετώπιση «θερμού επεισοδίου» που τυχόν θα επιχειρηθεί να προκληθεί από την Αγκυρα σε οποιοδήποτε σημείο του ελληνικού χώρου. Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Αθόρυβα οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση «θερμού επεισοδίου» που τυχόν επιχειρηθεί να προκληθεί από την Τουρκία σε οποιοδήποτε σημείο του ελλαδικού χώρου εν όψει της έναρξης ερευνών για φυσικό αέριο εντός των χωρικών υδάτων της Κύπρου στα σύνορα με το Ισραήλ.

Ο τουρκικός Στόλος ανακοίνωσε ότι θα βγει για «γυμνάσια» στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενώ ελληνικές ναυτικές δυνάμεις έχουν ήδη κινηθεί νοτίως?

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Εκεχειρία συμφώνησαν Ισραήλ – Χαμάς

Σε συμφωνία για εκεχειρία και κατάπαυση του πυρός κατέληξαν Ισραήλ και Χαμάς, έπειτα από πέντε ημέρες βίας στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι. Σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο, η Χαμάς συμφώνησε να επιβάλει την εκεχειρία και στις μικρότερες ένοπλες οργανώσεις οι οποίες ευθύνονται για τις περισσότερες εκτοξεύσεις ρουκετών κατά του Ισραήλ τις τελευταίες μέρες.

Ανώτερη διπλωματική πηγή δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ισραηλινού στρατού ότι το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς, το οποίο κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, αποπειράθηκε να παρασύρει το Ισραήλ να εμπλακεί σε εκτεταμένες μάχες στην περιοχή ώστε να εξασθενήσει τη διεθνή υποστήριξή του, εν όψει της εξέτασης του αιτήματος των Παλαιστινίων στα Ηνωμένα Εθνη να ενταχθεί ένα παλαιστινιακό κράτος στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Τι πραγματικά συμβαίνει στη Τρίπολη της Λιβύης;

TWITTER: Ο κος Μιχάλης Ιγνατίου ενημερώνει

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ, TWITTER. Ετικέτες: , , . 1 Comment »

Ευχαριστώ

Σήμερα είδα, με έκπληξη οφείλω να παραδεχτώ, πως σε ένα από τα επιλεγμένα θέματα του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας GREEK AMERICAN NEWS AGENCY είναι και το ιστολόγιο μου. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντελεστές της εφημερίδας.

Φιλικά / Λουκάς Δ. Συμπεράς

https://gdailynews.wordpress.com

Αναρτήθηκε στις GEOPOLITICS & DAILY NEWS. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Die Welt: Μπορεί να μας κυβερνάει η Λευκωσία;

Μπορεί στην αρχή του άρθρου της γερμανικής DIE WELT να γίνεται αναφορά στον ήλιο, στο καλό κρασί και στο ψάρι προσπαθώντας να συγκρίνει το Λουξεμβούργο με τη Κύπρο, ωστόσο πιο κάτω ζητά εμμέσως ζητά από την Ε.Ε να επανεξετάσει τη στάση της όσον αφορά ορισμένες από τις αποφάσεις της.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει: «το δεύτερο εξάμηνο του 2012, η Λευκωσία για πρώτη φορά θα αναλάβει την προεδρία στην ΕΕ. Πρόσφατα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να παγώσει τις σχέσεις του με την Ε.Ε αν τελικά αυτό συμβεί. Αυτό εντέλει μόνο με ένα …θαύμα δεν θα συμβεί. Μπορούν οι επόμενες σημαντικές αποφάσεις να παρθούν στη Κύπρο; Μπορεί να μας κυβερνάει η Λευκωσία;»

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Βίντεο αποκαλύπτει πως η Κίνα ετοιμάζει κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τους EPOCH TIMES υπάρχει βίντεο που έχει ήδη διαρρεύσει στο διαδίκτυο και αποκαλύπτει την ύπαρξη ειδικού λογισμικού κατασκευασμένου στη Κίνα για κυβερνοεπιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους. Το λογισμικό κατασκεύασε η Electrical Engineering University of China’s People’s Liberation Army «παίχτηκε» μέχρι και σε κινεζικό κυβερνητικό ντοκιμαντέρ αν και πέρασε απαρατήρητο λόγω που ήταν μόλις μερικών δευτερολέπτων. Στο βίντεο φαίνεται πως γίνεται η επιλογή του στόχου (γράφοντας την ip) και αμέσως μετά το λογισμικό αναλαμβάνει δράση.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη αλλάζει τα δεδομένα στη διαμάχη που έχει ήδη ξεσπάσει μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις. Πρόσφατα οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Κίνα πως βρίσκεται πίσω από την επίθεση στη Google, στο ΔΝΤ και στο αμερικανικό Πεντάγωνο. Οι χάκερ είχαν αποσπάσει μεγάλες ποσότητες εγγράφων μέσα από το ΔΝΤ χωρίς ωστόσο να αποκαλυφτεί τι περιείχαν αυτά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Oι ΗΠΑ στέλνουν PATRIOT στην Τουρκία. Συμφώνησαν για την «αντιπυραυλική ασπίδα»

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Oı ΗΠΑ στέλνουν τους πυραύλους αντιαεροπορικής άμυνας στην Τουρκία, στα πλαίσια της «αντιπυραυλικής ασπίδας.»

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Cumhuriyet μετά από διαπραγματεύσεις πολλών μηνών Ουάσιγκτον και Άγκυρα συμφώνησαν στην εγκατάσταση του αντιαεροπορικού-αντιπυραυλικού συστήματος Patriot σε περιοχές στην Τουρκία. Δεν έχουν διευκρινιστεί σε ποιες πόλεις η περιοχές θα εγκατασταθεί το σύστημα όμως γίνεται αναφορά πως θα τοποθετηθούν σε σημεία όπου το υπόλοιπο σύστημα της «αντιπυραυλικής ασπίδας» δεν θα μπορεί να καλύπτει το κενό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: , . Leave a Comment »