Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη κανέναν αρκεί να είμαστε ενωμένοι

Γράφει ο Λουκάς Δ. Συμπεράς

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έκδηλη ανησυχία στη χώρα μας όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν όρθωσαν το ανάλογο ανάστημα απέναντι στις απειλές της Άγκυρας σε Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ, και το μόνο που κάνουν είναι εδώ και καιρό να εκφράζουν τις …ανησυχίες τους. Φυσιολογική πέρα για πέρα η στάση των ΗΠΑ. Είναι σαν το γονιό που καλείται να χωρίσει τα …χαϊδεμένα του. Θα πάρει θέση; Όχι φυσικά. Απλώς θα κοιτάξει να τα χωρίσει. Αυτό κάνει και σήμερα η Ουάσινγκτον. Προσπαθεί να χωρίσει τα χαϊδεμένα της (Τουρκία-Ισραήλ) …

Τα χαϊδεμένα που η ίδια, τάισε, εξόπλισε, έδωσε θάρρος και έστησε θερμά επεισόδια και πολέμους …ημερών, αφού πρωτίστως οι μυστικές υπηρεσίες της είχαν πράξει τα δέοντα ώστε να μην αποτύχουν… Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τους λοιπούς της Δύσης που νόμιζαν πως τα φίδια που φύλαγαν στο κόρφο τους ήταν …ακίνδυνα. Έφτασε η ώρα που η Τουρκία από …»αμούστακο» παιδί έγινε άντρας και μάλιστα ο νταής… που θα βαρέσει και τους γονείς του!

Όποιου εκ των ηγετών με ανατροφή «made in USA», η χώρα του «μεγάλωσε» κάποια στιγμή τελείωσε. Αυτό έδειξε η ιστορία τουλάχιστον σχετικά πάντα με τους …αμερικανόφιλους ηγέτες κρατών!

Ανεξάρτητα ωστόσο των ευαισθησιών και των αδιεξόδων που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, πρέπει να τόνισουμε πως στις διακρατικές συμμαχίες δεν υπάρχουν πάντοτε τέτοιου είδους συσχετισμοί. Και είναι απλό, αρκεί να δούμε τη κατάσταση κατάματα. Το Ισραήλ «εγκλωβισμένο» στη περιοχή υπό το βάρος της αραβικής άνοιξης και της αλλαγής καθεστώτων αναζητεί διέξοδο. Η Τουρκία δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από το Ισραήλ αλλά περίπου στην ίδια. Οι Κούρδοι μαχητές έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους. Έχουμε να κάνουμε με ένα δήθεν θεριό που ΗΔΗ χάνει αίμα. Μην το παραγνωρίζουμε αυτό. Αυτό ενοχλεί και στο εσωτερικό της Τουρκίας. Η κοινή γνώμη όταν ακούει σε καθημερινή βάση τόσοι νεκροί, τόσοι τραυματίες κλονίζεται το ηθικό της.

Την ίδια ώρα ο ρόλος του Ισραήλ στο εσωτερικό των ΗΠΑ είναι γνωστός και πέρα για πέρα δεδομένος. Για πόσο καιρό λοιπόν ακόμη ο Ομπάμα θα συνεχίσει να μην …ικανοποιεί τα συμφέροντα του Ισραηλινού λόμπι που σε κάθε περίπτωση το έχει ανάγκη προεκλογικά; Όχι για πολύ. Εκλογές πλησιάζουν…

Μπορεί η χώρα να διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της, ωστόσο έχει λύσεις. Δεν είμαστε ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από ότι ήμασταν το 1908-1909.

Σαφώς και είμαστε διαφορετικά γαλουχημένοι. Ωστόσο ΚΑΠΟΙΕΣ & ΚΑΠΟΙΟΙ από τη σημερινή ελληνική νεολαία φρόντισαν να θωρακιστούν με το να μην …διαβάζουν (αποτέλεσε άθελα τους υγιείς αντίσταση) τα παραποιημένα βιβλία της Ιστορίας που εδώ και χρόνια μας σερβίρουν κάποιοι.

Η ιστορία διαχρονικά ΦΩΝΑΖΕΙ πως ΕΝΩΜΕΝΟΙ ποτέ δεν χάσαμε! Αν χρειαστεί ας το ξαναπράξουμε, ωστόσο μετά να …παραμείνουμε έτσι!

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

4 Σχόλια to “Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη κανέναν αρκεί να είμαστε ενωμένοι”

  1. Outrider Says:

    Ισραηλ και Αμερικη ειναι στην ουσια ενα κρατος με κοινη εξωτερικη πολιτικη. Η σχεση Αμερικης Τουρκιας ειναι φιλικη χωρις να ειναι υποτακτικη αφου βλεπουμε στην Τουρκια να επιτρεπεται καθαρα χαραξη ανεξαρτητης εξωτερικης πολιτικης με βαση τα Τουρκικα συμφεροντα, ακομα και οταν αυτη παρεκκλινει απο τη γραμμη της Ουασιγκτον οπως πχ η συνεργασια με το Ιραν, η αρνηση για διοδο των Αμερικανικων στρατευματων στον πολεμο του Ιρακ, η η φιλοξενια σε Τουρκικα αεροδρομια Κινεζικων αεροπλανων, οχι μονο χωρις να πληρωνει τη σταση της αλλα και να υποστηριζεται ενεργα στα διμερη μας θεματα οπως πχ η πιεση για αποδοχη του φιλοτουρκικου σχεδιου Αναν. Η μονη που δεν τις αφηνεται κανενα πειριθωριο να υποστηριξει τα συμφεροντα της οπως νομιζει αυτη ειναι η Ελλαδα την οποια οι ΗΠΑ θελουν να ειναι μονο υπακουη δουλα που δινει γη και υδωρ χωρις να ζηταει ανταλλαγματα και μονιμως ριγμενη στη σχεση με τους γειτονες. Και καλα ας πουμε οτι για το Ισραηλ ειναι το Εβραικο λομπι (και πολλα αλλα), η οτι η Τουρκια ειναι μεγαλυτερη και πιο ισχυρη χωρα που γι αυτο η Αμερικη την εχει αναγκη (χωρις να σημαινει οτι ειναι αυτος ο λογος). Για τα προβληματα με χωρες τυπου Σκοπιων η Αλβανιας που οχι μονο δεν σου εχει δωσει υποστηριξη, αλλα ενθαρρυνει τον αλυτρωτισμο τους και και τον πρωτογωνο εθνικισμο τους, τι να πουμε? Βλεπουμε οτι η σταση των ΗΠΑ ειναι σταθερα ανθελληνικη ανεξαρτητα με το ποιος βρισκεται απεναντι στην Ελλαδα, και μας θελουν καθ’ολα δεσμια και υπακουα σκυλια που μας διαταζουν να εφαρμοζουμε πολιτικες εναντια στο ιδιο μας το συμφερον χωρις να δινουν δεκαρα. Και βλεπουμε στις προσφατες αποκαλυψεις πως πολεμησαν τον Καραμανλη ο οποιος πηγε να χαραξει πολιτικη με βαση το συμφερον της χωρας, οχι επειδη η συγκεκριμενη πολιτικη ηταν αντιαμερικανικη (που δεν ηταν) αλλα επειδη δεν μπορουσαν να ανεχτουν Ελλαδα με δικη της ανεξαρητητη (οσο μπορει) και προς το συμφερον της πολιτικη, εστω και στο ελαχιστο! Για ολους τους αλλους επιτρεπεται εκτος απο την Ελλαδιτσα!

    Πιστευω οτι ειναι ωρα οταν και οποτε φυγει η λαιλαπα του ΓΑΠ να φτυσουμε καταμουτρα τους βρωμερους και σιχαμενους ΑμερικανοΕβραιους, απο τους οποιους το μονο που αποκομισαμε ηταν ταπεινωσεις και τραγωδιες, και να συμμαχησουμε με τους πιο ορκισμενους εχθρους τους Ρωσια, Κινα, ακομα και Ιραν αν χρειαστει. Δεν θα ειναι ευκολο και ισως πληρωσουμε αρχικα μεγαλο κοστος ομως μακροπροθεσμα μας συμφερει να αποκοπουμε τελειως απο ενα αποτυχημενο, χρεοκοπημενο και τελειωμενο εθνος οπως η Αμερικη που το τραγικο του τελος πλησιαζει. Οταν θα ερθει η αλλαγη στον κοσμο, δεν πρεπει να μας βρει στο λαθος στρατοπεδο.

  2. Σιδηρούντιος Says:

    Αγαπητέ Λουκά, αυτό το να μη διαβάζουν το έχεις ξαναπεί. Για εμένα είναι μεγάλη κατάρρα το ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τους περισσότερους τεμπέληδες στο διάβασμα σε όλη την Ευρώπη, που ταυτόχρονα είναι από τους μεγαλύτερους καπνιστές, τους χειρότερους οδηγούς και τους περισσότερο παχύσαρκους. Γεμάτι ντουβάρια είναι ο τόπος μας, γι΄αυτό κατάντησε έτσι. Όσο για την σημερινή κρίση Τουρκίας Ισραήλ, πίσω της βρίσκονται καθαρά κάποιοι Αμερικανικοί κύκλοι που θέλουν για κάποιους ειδικούς λόγους να νουθετήσουν κάποιους συγκεκριμένους Ισραηλινούς.

  3. kalavritinos ioannis Says:

    Ούτε καν η Ρωσία είναι φίλη με την Ελλάδα και για να μην πάμε στα Ορλωφικά για να δούμε πως μας πούλησαν και πως ξενητεύθηκαν 230000 κόσμος δηλαδή ο μισός πληθυσμός της Πελοποννήσου να δούμε ποιοί είναι πίσω απο την άρνηση της Τουρκίας για την επέκταση των 6 ναυτικών μιλίων.
    Εαν εμείς μόνοι μας μπορούμε να ξιθούμε έχει καλώς διαφορετικά μια ζωή θα μας αλυσοδένουν για να μπορεί η Τουρκία να μας δέρνει όποτε κάνει κέφι και για να μπορεί να μην δέχεται το διεθνές ναυτικό δίκαιο για να λέει ότι η Μεγίστη δεν ανήκει στο Αιγαίο.

    • Outrider Says:

      Δηλαδη το μονο που εχεις να αντιπαραθεσεις στις προδοσιες των Αμερικανοεβραιων που ανεφερα εινα τα…Ορλωφικα? Ποιος τα χ,ζει αυτα και ποιος ασχολειται? Η Ρωσια σου εχει αποδειξει εμπρακτα οτι ενδιαφερεται για ΑΜΟΙΒΑΙΑ ωφελημες σχεσεις (επι Καραμανλη) αντιθετα μ ε τις ΗΠΑ που θελουν σχεσεις υποτελειας.


Σχολιάστε