Τα δυσοίωνα σημάδια ενός επερχόμενου τρίτου παγκοσμίου πολέμου

By Eberhard Hamer

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο, όχι μόνο μέσω της ενσωμάτωσης των τραπεζικών χρεών στον κρατικό προϋπολογισμό τους, αλλά και λόγω του δραστικά αυξανόμενου κρατικού χρέους τους – με τις ΗΠΑ να απαιτούν 1 δισ. εκατομμύρια δολάρια ημερησίως από τις ξένες χώρες. Εάν η ξένη οικονομική εισροή διακοπεί, ή εάν οι ξένες χώρες φύγουν από το δολάριο, οι ΗΠΑ σίγουρα θα αντιμετωπίσουν την κρατική πτώχευση.

Ακόμα οι ΗΠΑ δεν κάνουν καμία ικανοποιητική προσπάθεια να μειώσουν τα αυξανόμενα κρατικά χρέη τους μέσω οικονομικών μέτρων. Ούτε αυξάνουν τους φόρους προκειμένου να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία, ούτε κάνουν οποιεσδήποτε σοβαρές προσπάθειες αποταμίευσης στους κυβερνητικούς προϋπολογισμούς, ενώ ολοένα αυξάνεται, πάρα πολύ γρήγορα, ο στρατιωτικός προϋπολογισμός.

Λάβετε υπόψη ότι σε όλο τον κόσμο, οι ΗΠΑ έχουν 200.000 στρατιώτες στη δράση. Γί αυτό κανένας δεν καταλαβαίνει ότι, παρά την αύξηση των στρατιωτικώ δυνάμεων, ο κύριος πολέμαρχος έχει λάβει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Μια πιθανή εξήγηση για αυτό μπορεί να είναι ότι απονεμήθηκε το βραβείο ως προληπτικό μέτρο, βλέποντας ότι θα εξαρτηθεί κυρίως από το εάν ο πόλεμος με το Ιράν αρχίζει ή όχι. Στο παρελθόν, οι πολιτικοί των χωρών που αντιμετώπιζαν την οικονομική καταστροφή προσέφευγαν συχνά στον πόλεμο σε μια τελευταία προσπάθεια να επανακτήσουν ισχύ. Αυτό είναι ακόμα πιθανότερο εάν μια χώρα διαπερνάται από κρίσεις και θεωρεί έναν πόλεμο ως τελευταία επιλογή προκειμένου να υπερνικηθεί το οικονομικό αδιέξοδό της.

Είναι εμφανές ότι οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τη χειρότερη οικονομική κρίση τους, τον προηγούμενο αιώνα, με την είσοδο στον Α΄παγκόσμιο πόλεμο. Ξεπέρασαν την κρίση της παγκόσμιας οικονομίας μέσω της ένωσης στον Β΄παγκόσμιο πόλεμο, και τώρα μπαίνουν στον πειρασμό να λύσουν την τρίτη οικονομική κρίση τους κατά τρόπο ομοειδή.

1. Ο δεξιός πρωθυπουργός του Ισραήλ είναι εμπόλεμος και απρόβλεπτος. Συνεχώς υποστηρίζει ότι το Ισραήλ είναι κάτω από τις συνεχώς μεταβαλλόμενες απειλές από το Ιράν, από τις οποίες καμία δεν έχει επαληθευτεί. Εντούτοις, ο τόνος του γίνεται πιό κοφτερός, και πρόσφατα, πριν λίγους μήνες είχε ταξιδεψει σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου για να σφυγμομετρήσει την υποστήριξη του. Η κα Merkel λέγεται ότι έχει δεσμευτεί απέναντι του με «πίστη μέχρι το θάνατο.» Πριν από τους παγκόσμιους πολέμους, η ίδια δέσμευση έγινε από το Wilhelm ΙΙ στους Αυστριακούς, ενώ οι Άγγλοι και οι Γάλλοι έκαναν το ίδιο με την Πολωνία.

2. Το Ισραήλ ήδη έχει συγκεντρώσει πυρηνικά υποβρύχια, που παραδίδονται από τη Γερμανία με πυρηνικούς πυραύλους, σε θέσεις κοντά στο Ιράν, και στη Γεωργία όχι μόνο επανοικοδόμησαν την βάση των πυραύλων τους, που είχε καταστραφεί πριν ενάμιση χρόνο από τη Ρωσία, και την έστρεψαν κατά του Ιράν αλλά και την ενίσχυσαν με 90 πρόσθετους ειδικούς στους αμερικανικούς πυραύλους.

3. Βδομάδα με την βδομάδα, ο τόνος του παγκόσμιου Τύπου που επηρεάζεται από το Ισραήλ ενάντια στο Ιράν γίνεται όλο και πιο οξύς, για ποικίλους λόγους – η ίδια στρατηγική προπαγάνδας που, με ψεύτικους ισχυρισμούς, προετοίμασε τον κόσμο – και τον εξανάγκασε να γίνει πιο συνεργάσιμος – πριν από τον πόλεμο του Ιράκ. Επίσης, οι στρατιωτικές προετοιμασίες είναι σε ένα προχωρημένο στάδιο. Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ δεν έχουν κατορθώσει μέχρι τώρα «να κατευνάσουν» δύο γειτονικές χώρες στο Ιράν, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, στις οποίες την εποχή που εισέβαλαν είχαν δημιούργησει τη μεγαλύτερη στρατιωτική συγκέντρωση στη γνωστή ιστορία. Επιπλέον, κοντά στην ακτή του Ιράν, οι ΗΠΑ έχουν επίσης διενεργήσει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ναυτικών δύναμεων που έχουν διαπράξει ποτέ στην ιστορία τους. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η επιτροπή βραβείων Νόμπελ έκανε μια συνετή υπόθεση: Ένας πόλεμος ενάντια στο Ιράν μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την άδεια του Προέδρου, άδεια που έχει λιγότερες δυνατότητες να δοθεί από έναν νικητή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης.

Από την εποχή του Β΄παγκόσμιου πολέμου, ποτέ ο κίνδυνος ενός νέου παγκόσμιου πολέμου δεν ήταν πιό επικείμενος από τώρα. Δικαίως έτσι, οι προειδοποιήσεις που κατευθύνονται στις ΗΠΑ εν προκειμένω, ειδικά από ευρωπαίους διανοούμενους αυξήθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Εντούτοις, αυτό δεν θα είναι σε θέση να αποτρέψει τον πόλεμο.

Ένας πόλεμος στο Ιράν δεν θα παρέμενε πλέον ένα τοπικό γεγονός, ακόμα κι αν αρχικά διενεργείτο μόνο με τους πυραύλους. Εξ ονόματος του Ιράν, οι Κινέζοι θα επέμβουν άμεσα ή έμμεσα, και ενδεχομένως οι Ρώσοι επίσης, αφενός για να αποτρέψουν την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στα σύνορά τους και αφετέρου για να εμποδίσουν τη πολύ μεγάλη ισχυροποίηση των ΗΠΑ.

Εξ ονόματος του Ισραήλ και της Αμερικής, τα κράτη του ΝΑΤΟ θα υποχρεωθούν να βοηθήσουν, όπως συνέβη στον πόλεμο του Ιράκ, ειδικά εάν προηγουμένως έχουν δεσμευτεί με «την πίστη μέχρι το θάνατο». Κατά συνέπεια, στην Ευρώπη επίσης θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τη συμμετοχή στον επικείμενο πόλεμο.

Ποια θα είναι τα αποτελέσματα ενός Γ΄ παγκοσμίου στο Ιράν για εμάς (Γερμανία);

1. Οποιοσδήποτε πόλεμος με το Ιράν θα καθιστούσε το στενό Hormuz αδιάβατο (αυτό είναι ένα στενό που συνδέει τον Περσικό Κόλπο με τον κόλπο του Ομάν, στρατηγικά σημαντικό λόγω της πρόσβασης που δίνει στα μεγάλα παράκτια αποθέματα πετρελαίου της Μέσης Ανατολής). Αυτό θα οδηγήσει σε μια δραματική αύξηση τιμών του πετρελαίου, μια τάση που θα συνεχιστεί όσο διακυβεύεται η περιοχή. Μια άνοδος στην τιμή του πετρελαίου πάντα συνοδεύεται από μια αντίστοιχη άνοδο στις δαπάνες για την οικονομία και τους καταναλωτές. Κατά συνέπεια πρέπει να συνυπολογίσουμε με τις ελλείψεις, τους περιορισμούς και τις αυξήσεις τιμών στον τομέα του ανεφοδιασμού αγαθών.

2. Κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε πολέμου, η απαίτηση για εξοπλισμούς αυξάνεται. Η βιομηχανία εξοπλισμών του κόσμου – ειδικά στις ΗΠΑ – θα είναι χαρούμενη, θα οδηγηθεί σε υψηλή παραγωγή και θα αναπτυχθεί περισσότερο απο ποτέ. Αυτό θα οδηγήσει επίσης στην αυξανόμενη παραγωγή στους συμπληρωματικούς τομείς όπως η αυτοκινηστική βιομηχανία, οι βιομηχανίες ναυτιλίας και αεροσκαφών και άλλες. Η παραγωγή θα αυξηθεί, ακόμα και με απότομα αυξανόμενες τιμές.

3. Οι νικητές οποιουδήποτε πολέμου είναι οι τράπεζες. Δεν θα γίνεται καμιά συζήτηση πλέον για τοξικά προϊόντα και «banksters» ενώ οι κεντρικές τράπεζες υποχρεωτικά θα πλημμυρίσουν τον πόλεμο με φρέσκα χρήματα. Κατόπιν, οι τράπεζες θα μπορούν και πάλι να τροφοδοτούν με νέες πιστώσεις. Προς το παρόν, ένας αυξανόμενος πληθωρισμός θα κρατήσει σταθερό το δολάριο των ΗΠΑ μέχρι το τέλος του πολέμου. Συνήθως μόνο μετά από τον πόλεμο τακτοποιούνται όλες εκείνες οι αμαρτίες που διαπράχτηκαν στη διάρκεια της χρηματοδότησης του πολέμου.

Μας οδηγούν σε πόλεμο. Οι επόμενοι μήνες θα καθορίσουν εάν θα συρθούμε στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο ή όχι.

μετάφραση Μαργαρίτα Πατσιλίβα Σταύρου

Ο Eberhard Hamer υπήρξε (μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1994) καθηγητής Οικονομικών στο Technical Commercial College της γερμανικής πόλης Bielefeld. Επίσης διετέλεσε σύμβουλος του καγκελάριου Gerhard Schroeder, όπως και άλλων πολιτικών της Γερμανίας.

Δημοσιεύτηκε στις 20-3-2010 υπό τον τίτλο «Les signes annonciateurs d’une troisieme guerre mondiale s’accumulent» στην ιστοσελίδα Mondalisation.ca(http://www.mondialisation.ca/index.php?context=va&aid=18245 )

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: , , , . 1 Comment »

Ένα Σχόλιο to “Τα δυσοίωνα σημάδια ενός επερχόμενου τρίτου παγκοσμίου πολέμου”

  1. Mεχμέτ ΙΜΑΜ Says:

    ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΥΡΜΟΥΖ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΩΝ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΩΝ?

    Διαβάζοντας και μελετώντας την παγκόσμια ιστορία βλέπουμε και συναντάμε πολλές φορές κοινά σημεία των λαών. Σήμερα, επειδή το θέμα μας αφορά τα στενά του Ορμούζ στο Περσικό κόλπο και έψαξα να δώ εάν υπάρχει ομοιότητα με κάποια άλλα στενά και να έχει πετύχει η αμυνόμενη χώρα απέναντι στους εισβολείς. Τέτοια ομοιότητα συναντάμε στα στενά των Δαρδανελίων ή στο Ελλήσποντο που σήμερα φέρει την ονομασία Τσανάκκαλε Μπογαζι και ο πόλεμος έγινε το 1915.
    Οι δυνάμης της Δύσης το 1915 για να εισβάλλουν μέσα στην Κωνσταντινούπολη και να γονατήσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία με πρωτοπόρο την Βρετανία και τη Γαλλία μαζεύτηκαν έξω απο τα Δαρδανέλια, διότι τα Δαρδανέλια εάν περνούσαν την άλλη ώρα θα έπιναν καφέ στα Ανάκτορα των Σουλτάνων στην Πόλη. Τότες, η αξία και η σημασία τα στένα των Δαρδανελίων όσο είχαν για τις συμμαχικές δυνάμεις, τώρα τα στενά του Ορμούζ τόσο έχουν για την Αμερική και τους ιμπεριαλιστές της Δύσης, δηλαδή είναι το ποιό σημαντικό απ’ όλα σ’ αυτό το πόλεμο κατά του Ιράν.
    Στο πόλεμο κατά της Μ. Ανατολής και Ανατολής, στη Δύση πρέπει να τις θυμήσουμε, πόσο μεγάλες θα είναι οι πολιτικές συνέπειες μίας ήττας της Δύσης, που έχουμε στο μυαλό μας για τα Δαρδανέλια, έτσι μόνο μπορούμε να αποφύγουμε την εμπλοκή στα στενά του Ορμούζ, γιατί η καταστροφή αυτή δεν θα έχει συναφθεί και ίσως είναι ολοκληρωτική.
    Η νίκη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα Δαρδανέλια επι της Δύσης, έκλεισε το κεφάλαιο της Αγγλίας να είναι ένα υπερδύναμο κράτος. Εάν εκ το υστέρον πούλησε λιγο πράσα, όπως λέμε στην λαική γλώσσα, αλλά όλα είχαν τελιώσει στα Δαρδανέλεια. Απο εκεί και πέρα, το μόνο που μπορούσε να κάνει η Αγγλία να είναι η ουρά της Αμερικής και να συμπραχτεί μαζί της, με λίγα λόγια να κρέμεται απο την ουρά της Αμερικής.
    Η Μάχη της Καλλίπολης σε όλο τον κόσμο έχει δείξει και κάτι ακόμα. Ανεξάρτητα από το πόσο προχωρημένη είναι η τεχνολογία σας, όταν είσαι πάνω απο το νερό, δηλαδή μέσα στη θάλασσα, είσαι σε άμυνα και προηγείται αυτό σε έναν πόλεμο.
    Εδώ να συζυτάμε και να κάνουμε σύγκριση της τεχνολογίας δεν έχει σημασία. Όμως, το σημαντικό εδώ είναι, ότι το Ιράν θα είναι σε άμυνα και θα υπερασπίζεται την πατρίδα τους. Επίσης, το Ιράν θα έχει όλη τη δύναμη του λαού του, διότι ότι κάνει και που θα κάνουν είναι για το λαό.
    Η Δύση που θέλει να εφαρμόσει το εμπάργκο πετρελαίου κατά το Ιράν, στέλνει το Ιρανικό Λαό να λιμοκτονήσουν.
    Τελευταία ας δούμε τι γίνεται σε Διεθνές επίπεδο και ποιά είναι η διεθνής κατάσταση; ο επικεφαλής των Ε.Δ. της Κίνας είπε: « Η Κίνα, θα υπερασπιστεί το Ιράν και δεν θα είναι η διατήρηση της κράτησης,… ότι η Κίνα δεν θα διστάσει να προστατεύσει το Ιράν ακόμη και αν χρειαστεί να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.», ήταν μια εξήγηση και λαμβάνοντας υπόψη την ενεργειακή εξάρτηση της Κίνας απο το Ιράν. Η εξάρτηση αυτή της Κίνας, είναι αναμφισβήτητα περισσότερο από την πώληση εμπορευμάτων προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.
    Όπως ήταν η Μάχη της Καλλίπολης στα Δαρδανέλια, το ίδιο και εδώ άρχισε να εμφανίζονται οι προσόψεις των εμπλεκόμενων πλευρών. Απο την μία πλευρά η Αμερική, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία και από τη άλλη πλευρά η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν.
    Η Αμερική για να κερδίσει τη μάχη των Στενών του Ορμούζ, υπάρχει μόνο μία προϋποθέση και είναι οι χρήσεις των πυρηνικών όπλων.
    Η Ιμπεριαλιστική πολιτική δέν ήταν εκείνη που χρησιμοποίησε την ατομική βόμβα στην Ιαπωνία, όπου σκοτώθηκαν 145 χιλιάδες άμαχοι και είναι σαφές ότι και εδώ δεν θα κάνουν πίσω, προκειμένου να κερδίσουν τον πόλεμο.
    Η απώλεια του Ιράν απο την Κίνα είναι και σημαίνει την «απώλεια της ενέργειας» ή να παραμείνει απο ενέργεια. Απο την άλλη πλευρά θα χρειασθεί ένα πολύ ακριβό μέσο για την απόκτηση την ενέργεια που χρειάζεται. Επειδή, η αξία του δολαρίου της Αμερικής είναι εξαρτώμενη απο το πετρέλαιο, γι’ αυτό λέγεται και Πετροδολάριο και έτσι θα πωλούν τα νέα δολάρια, που θα έχουν και μεγαλύτερη αξία.
    Η επίθεση στο Ιράν απο τους σταυροφόρους της Δύσης, ο κύριος λόγος είναι να σώσουν το δολάρια. Ή υπόθεση δεν είναι το πυρηνικό ζήτημα και τα όπλα μαζικής καταστροφής, είτε έχει πυρηνικά είτε όχι, όπως η εισβολή στο Ιράκ δεν είναι παρά ένα ψέμα.
    Τώρα, ώς Ελλάδα σε αυτόν τον πόλεμο πιά θέση θα πάρουμε; Εάν θα έχουμε πάλι τους Αμερικάνους συμμάχους και να είμαστε υπέρ της Δύσης, βαϊι και αλίμονό μας ώς Έλληνες….
    Σε πρώτη φάση θα διακοπή τα δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου που παίρνουμε απο το Ιράν. Θα σταματήσει η εισαγωγή πετρελαίου απο το Ιράν που είναι με πίστωση για την Ελλάδα. Αν η Ρωσία συμμετάσχει στην εκδήλωση του πολέμου με άλφα ή βήτα τρόπο και από εκεί που παίρνουμε δισεκατομύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μπορεί να σταματήσει.
    Αυτό που είπα, είναι η αδύνατη πλευρά μας, αλλά είναι τα όπλα του πολέμου αυτού. Με λίγα λόγια συμμετέχοντας στην απόφαση του εμπάργο για το Ιράν, στο πόλεμο ήδη έχουμε ενταχθεί ως Χώρα. Πράγματι, εάν γινόταν ένας παγκόσμιος πόλεμος και εμείς παίρναμε την πλευρά της Αμερικής και νικητής ακόμα να ήταν η Αμερική σ’αυτό το πόλεμο, τις οποιες απώλειες των αμερικάνων θα μοιραστούν μεταξύ των συμμάχων.
    Σύμφωνα με τις δημοκοπήσεις που λαμβάνουν χώρα, ο αυριανός πρωθυπουργός της Χώρας μας, μαζί με την παρέα του γιατί πήγαν στην Ρωσία; Ειναι σίγουρο ότι δεν πήγαν να πουλήσουν πορτοκάλια απο το Ναύπλιο, αλλά πήγε να καταλάβει αυτήν την κατάσταση. «Εάν εμείς πάρουμε θέση δίπλα στους Αμερικάνους, εσείς τι θέση θα πάρετε στην περίπτωση αυτή και πιά στάση θα τηρήσεται;» είμαι σίγουρος οτι αυτά συζητήθηκαν, υπόθηκαν και όχι αυτά που είδαμε και ακούσαμε απο τα ΜΜΕ..
    Τα αποτελέσματα του πιθανού πολέμου με το Ιράν, είμαι σίγουρος οτι θα είναι απο το πόλεμο των Δαρδανελίων οι συνέπειες αυτού του Πολέμου πιο ακριβή.
    Κάτι που μπορώ να το πω ήδη. Ενας πόλεμος με το Ιράν, δεν θα είναι ίδιος με το πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, τη Σομαλία, αλλά ούτε με τη Λιβύη και ούτε παρόμοιο κάτι θα έχει της σημερινής εποχής. Το μόνο που μπορούμε να παρομοιάσουμε θα είναι το ανθρώπινο αίμα που ρέει.
    Σήμερα ή αύριο απο την Ρωσία ή την Κίνα μπορεί να γίνει αυτή η ανακοίνωση. Εάν οι ΗΠΑ χρησιμοποιείσει πυρηνικά όπλα εναντίον του Ιράν και εμείς μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε.
    Για να αποτρέψει τη χρήση των πυρηνικών όπλων απο την Αμερική, είναι ο μόνος τρόπος.
    Εάν ήρθε το τέλος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δεν έχει άλλη επιλογή απο το να κατουρήσει στο τοίχο του τζαμί.
    Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2012
    Μεχμέτ Ιμάμ,
    Οικονομολόγος-Ερευνητής,
    Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Μουσουλμάνων στην Ελλάδα,
    «Η ΦΙΛΟΤΗΤΑ»
    m.imam61@yahoo.gr


Σχολιάστε