Η Βουλγαρία κλιμακώνει τις αντιδράσεις της στην Ε.Ε για τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών.

Αποφασισμένη φαίνεται η Βουλγαρία να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της σε όλα τα επίπεδα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν συνεχιστεί για τρίτη χρονιά το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα.

Το θέμα συζητήθηκε μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη και του Βούλγαρου υπουργού Εξωτερικών, Νικολάι Μλαντένοφ.

Μάλιστα η βουλγαρική ηγεσία εξέφρασε την αγανάκτησή της λέγοντας ότι αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, οι διμερείς σχέσεις θα επηρεαστούν αρνητικά. Σύμφωνα και με την Εκπρόσωπο Τύπου της Επιτροπής Επιχειρηματικότητας και Βιομηχανίας της Ε.Ε., η Ελλάδα πρόκειται να παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθεί τελικά το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού και αν πρόκειται να λάβει σχετικά μέτρα.

Απόλυτα λογική η στάση της γειτονικής μας χώρας. Όταν δεν επιτρέπεται σε πρόσωπα της δημόσιας και πολιτικής ζωής της χώρας να παίζουν με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για την περίπτωση των αγροτών, οποιοδήποτε κι αν είναι το πολιτικό κόστος.

ΠΗΓΗ

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: , , . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: