Το μυστήριο της καταγωγής των Αλβανών.

Πολλοί ακαδημαϊκοί και ιστορικοί, μάλιστα και αρκετοί διάσημοι, αναλύοντας το ζήτημα της πληθυσμιακής σύνθεσης των σημερινών Αλβανών, τους συνδέουν άμεσα με τους αρχαίους Ιλλυριούς.

Αντιθέτως κατά καιρούς η Ελληνική φυλή έχει μπει στο “μικρόσκοπιο” της ιστορίας και δεν είναι και λίγοι αυτοί που αμφισβητούν έντονα την Ελληνικότητα των σημερινών Ελλήνων.

Εκτός από την ουσία όλων αυτών των θεωριών που είναι ιστορικά ατεκμηρίωτες, είναι απορίας άξιον πως εφόσον αυτό μπορεί να ισχύει για το Ελληνικό έθνος, ωστόσο δεν μπορεί να ισχύει για τους επιδρομείς μας οι οποίοι κατόπιν και μας νόθευσαν. Ανεξερεύνητη παραμένει η προέλευση των σημερινών Αλβανών, η σημερινή ονομασία τους -διεθνής και ντόπια- καθώς και η γλώσσα τους.

Παρά την εντύπωση που επικρατεί ότι αυτοί οι πληθυσμοί υπήρξαν  απόγονοι των αρχαίων Ιλλυρικών φύλων που  ωστόσο κατά καιρούς επηρεάσθηκαν από Έλληνες και Ρωμαίους, υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις πως οι σημερινοί Αλβανοί, η πλειοψηφία τους τουλάχιστον, προέρχονται όπως και οι Βούλγαροι, από περιοχές της Ασίας.  Αυτή η υπόθεση ενισχύεται από το γεγονός της γλωσσικής ασυνέχειας αλλά και από την ποικιλομορφία της πληθυσμιακής σύνθεσης αυτών που σήμερα ονομάζονται Αλβανοί.

Αρκετοί συγχέουν την Αλβανία των Βαλκανίων με το Άλβανον κοντά στη Ρώμη. Άλλοι πάλι, θέλοντας να αιτιολογήσουν την διεθνή ονομασία της γειτονικής μας Αλβανίας, φέρνουν ως παράδειγμα την πόλη Ελμπασάν που ονομάζεται  έτσι και από τους ίδιους τους Αλβανούς,  χωρίς ωστόσο αυτοί οι ισχυρισμοί να έχουν μεταξύ τους καμία σχέση.  Άλλωστε, οι ίδιοι οι Αλβανοί την χώρα τους δεν την αποκαλούν Αλβανία ,αλλά  Shqiperia, όνομασία η οποία φαίνεται να προέρχεται από τον αετό, λέξη που ωστόσο είναι μοναδική μεταξύ όλων των άλλων ευρωπαϊκών γλωσσών και όχι μόνον (Αλβανικά: shqiponjë, Ελληνικά: αετός, Αγγλικά: eagle, Γερμανικά: Adler, Γαλλικά: aigle, Ιταλικά: aquila, Ισπανικά: águila).

Σκοπός του άρθρου είναι να αναδείξει την πληθυσμιακή και πολιτιστική ανάμειξη των ασιατών Αλβανών με τα Ιλλυρικά φύλλα, ανάμειξη από την οποία προέκυψε το σημερινό έθνος των Αλβανών.

Ξετυλίγοντας το μίτο

  • Είναι στα χρόνια της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου,  όπου για πρώτη φορά καταγράφεται ιστορικά ένα -εχθρικό- έθνος με την ονομασία Αλβανοί, και με τη χώρα τους να βρίσκεται στη δυτική όχθη της Κασπίας. (Αρριανός).
  • Τις ίδιες αναφορές συναντάμε στον Πλούταρχο, τον Στράβωνα, τον Κλαύδιο Πτολεμαίο, τον Διόδωρο το Σικελιώτη, τον  Διονύσιο τον περιηγητή,  καθώς και τον Στέφανο Βυζάντιο.
  • Λίγο αργότερα, με την παρακμή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και την ανάδειξη του Βυζαντίου, το ίδιο έθνος εμφανίζεται μακριά από την κοιτίδα του στην περιοχή του Καυκάσου,  φτάνοντας μέχρι την καρδιά του Βυζαντίου.
  • Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα φυλών που προέρχεται από την ασιατική Αλβανία ,το σημερινό Dagestan. Το όνομα αυτών: Άβαροι.
  • Η πρώτη κάθοδος τους γίνεται σταδιακά με κατάληξη νότια του Δούναβη, ενώ στη συνέχεια εγκαθίστανται μόνιμα στην Παννονία και την Παιονία.
  •  Μέχρι τον 5ο και 6ο αι. μ. Χ οι Άβαροι αναμιγνύονται με τους Σκορδίσκους και  εγκαθίστανται στην περιοχή Σάλωνα της Δαλματίας, σημερινό Solin.
  • Τότε  ξεκίνησε και η ανάμιξη των Αβάρων με τα βόρεια Ιλλυρικά φύλλα, που λίγο παλαιότερα είχαν σπρώξει νοτιότερα γότθοι επιδρομείς.
  • Ωστόσο η ονομασία Αλβανοί και Αλβανία παγιώθηκε πολύ αργότερα με αναφορές από την  Άννα Κομνηνή καθώς και άλλους βυζαντινούς ιστορικούς.
  •  Και ενώ φαίνεται να μην υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της παλαιάς Καυκάσιας Αλβανίας με τη σημερινή, στην πραγματικότητα η ιστορία μας δείχνει πως μερικές φορές οι φαινομενικές πλάνες συστήνουν εν τέλει η ιστορική αλήθεια.
  • Η περιοχή της αρχαίας Ιλλυρίας και της σημερινής Αλβανίας, έχει άμεση σχέση με τους Άβαρους. Δεν γνωρίζουμε  το μέγεθος της επιρροής που άσκησαν αυτοί στην περιοχή,  ωστόσο μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ήταν μεγάλο  λόγω του πληθυσμιακού όγκου μετανάστευσης από την Αλβανία του Καυκάσου. 

ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ.

Οι Αλβανοί απέκτησαν τη γραφή τους και το αλφάβητο τους, πολύ πρόσφατα και πάντως μετά τον 19ον αι. Μέχρι και τους ελληνιστικούς χρόνους αλλά και αρκετά αργότερα, οι πληθυσμοί της τότε οικουμένης γνώριζαν την Ελληνική γλώσσα και εφόσον δεν είχαν γραφή την οικειοποιούνταν. Ως τρανταχτό παράδειγμα μπορουμε να σκεφτούμε την γλώσσα στην οποία γράφτηκαν τα ιερά βιβλία του χριστιανισμού (Ευαγγέλια κ.ά.) καθώς και οι μεταφράσεις στην Ελληνική άλλων σημαντικών, ιερών και μη, βιβλίων  οπως τα ιερά βιβλία των εβραίων (μεταφραση των Ο’) κ.λ.π.

Αλλά ακόμα και άλλα έθνη που δεν είχαν γραφή “υποχρεώθηκαν” να έχουν, όπως για παράδειγμα οι Σλάβοι που απέκτησαν μέσω του Κυριλλου την γνωστή γραφή που διατηρούν μέχρι και σήμερα.

ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ… ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ, ΟΧΙ !!!

Είναι λοιπόν απορίας άξιον. Όταν οι Σλάβοι που προήλθαν απο πολύ μακρια μετά το 8ον αι. εκχριστιανίστηκαν και τους δόθηκε από έξωθεν γραφή, τότε πραγματικά ξενίζει το γεγονός, πώς ένα έθνος συγγενικό ή τουλάχιστον άμεσα γειτονικό στους Έλληνες και στον πολιτισμό τους, καθως και στην παγκοσμίως διαδεδομένη Ελληνική γλώσσα, όπως ήταν το Ιλλυρικό έθνος, να έμεινε εντελώς αποκομμένο απο τις τότε πολιτιστικές εξέλίξεις, αλλά και αργότερα οταν στα πλαίσια του χριστιανισμού δεν έγινε καμία προσπάθεια να γίνει κυριάρχη η Ελληνική γραφή ή έστω να τους δοθεί ένα αντίστοιχο όπως των σλάβων αλφάβητο.

Επίσης, η Ελληνική γλώσσα κατά την Ρωμαιο-Βυζαντινή περίοδο απο τα τέλη του 4ου μέχρι και τον 14ον αι.  αποτελούσε, αν όχι την επίσημη γλώσσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας,  με βεβαιότητα όμως την κύρια γλώσσα όλων των τότε λεγόμενων ρωμιών, από τα Θέματα της κάτω Ιταλίας μέχρι και τα ανατολικότερα βυζαντινά Θέματα της Ασίας.

Ειναι λογικό επομένως να τίθεται το έρωτημα. Πώς η σημερινή Αλβανία, παρά το ότι ύπηρξε τοσο γειτονική στους Ελληνες και τοσο συγγενική σε αυτούς αλλά και τόσο στενα συνδεδεμένη με το Βυζάντιο., να έχει σημερα  άλλη γλώσσα και  γραφή;

Η λογική επεξεργασία δεν βρίσκει άλλη απάντηση πέρα από την υπόθεση οτι κατι συνέβη την περίοδο της Βυζαντινής εποχής που αλλοίωσε εθνολογικά και γλωσσολογικά την ευρύτερη περιοχή της σημερινής Αλβανίας.

Έτσι επιχειρώντας να προσεγγίσουμε την λυση αυτού του “προβλήματος”, δεν μπορούμε  παρά να αντιπαραβάλουμε την λιγοστή είναι αλήθεια βιβλιογραφία γνωρίζοντας ωστόσο πως στην έρευνα μας οι πηγές είναι και λίγες και ασαφείς.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΜΟΝΟ  ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΕΡΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΒΑΡΟΙ.

Κατά τη Βυζαντινή περίοδο και ιδιαίτερα μετά την εγκατάσταση των Βουλγάρων στα νοτιότερα τμήματα της Βαλκανικής άρχισαν πολεμικές αναμετρήσεις μεταξύ των νεοφερμένων και της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Στην αρχή και πριν από την είσοδο  σλάβων και βούλγαρων στην Ανατολική-κεντρική Ευρώπη, είχαν αρχίσει τις επιδρομές τους οι Άβαροι και πριν από αυτούς οι Έρουλοι.   Ωστόσο, κοινή αφετηρία στην πορεία των Βούλγαρων των Ερούλων και Αβάρων υπήρξε η ίδια γεωγραφική περιοχή, η περιοχή μεταξύ Μαύρης θάλασσας και Κασπίας, ενώ χρονολογικά η μετανάστευση τους προς τη Δύση άρχισε με πρώτους τους Ερούλους (Ελούρους κατα άλλους) τον 4ο αιώνα (300+ μ.Χ.) και συνεχίστηκε με τους Αβάρους. Ακολούθησαν οι Σλάβοι γενικότερα και η μετανάστευση ολοκληρώθηκε με τους Βούλγαρους, οι οποίοι κακώς συγκαταλέγονται στα σλαβικά φύλλα, εφόσον (όπως οι Άβαροι) ήταν Ούννοι στην καταγωγή.

ΟΙ ΑΒΑΡΟΙ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΝΤΑΓΚΕΣΤΑΝ

Το σημερινό Νταγκεστάν βρίσκεται δυτικά της Αρμενίας και αποτελεί  ανεξάρτητη δημοκρατία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.  Επίσης η ονομασία Νταγκεστάν σημαίνει  ‘υψηλά ευρισκόμενη χώρα’,  ή όπως  θα λέγαμε και στα ελληνικά ‘Αλπική χώρα’.

Σήμερα ο πληθυσμός του Νταγκεστάν σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του 2002 αποτελείται απο 30% Αβάρους (Avars), ακολουθούν οι Dargins με 16% οι Kumiks οι Lezgins με 13% καθώς και άλλες μικρότερες εθνότητες.

Το Νταγκεστάν απο την εποχή της Ρωμαϊκης αυτοκρατορίας μέχρι και τα πρωϊμα χρόνια του Βυζαντίου  αποκαλούνταν Αλβανία οι δε κάτοικοι της  Αλβανοί, γεγονός που είναι γνωστό από τις αναφορές των μεγάλων Ελλήνων και Λατίνων ιστορικών και γεωγράφων της κλασικής και ελληνιστικής περιόδου.

Ιστορικές αναφορές και αποδείξεις.

Ο Πλούταρχος (βίοι παράλληλοι) γράφει:

“Καταλιπών δέ φρουρόν Αρμενίας Αφράνιον αυτός εβάδιζε δια τών περιοικούντων τον Καύκασον εθνών άναγκαίως έπϊ Μιθριδάτην. Μέγιστα δε αυτών εστίν έθνη, Αλβανοί και Ίβηρες

Στράβωνος Γεωγραφία.

Εν αυτή δέ τη Αρμενία πολλά μέν όρη, πολλά δέ οροπέδια, έν οις ουδ αμπελος φύεται ραδίως. Πολλοί δε αύλωνες οί μέν μέαως, οι δέ και σφόδρα εύδαίμονες.. Καθάπερ τό Άραξηνόν πεδίον, δι ού ο Άράξης ποταμός ρέων εις τά άκρα της Αλβανίας και την Κασπίαν εκπίπτει θάλασσαν.

Άλλες αναφορές για την Αλβανία της Κασπίας γίνονται από τον Αρριανό στο έργο του ‘Αλεξάνδρου Ανάβασις ‘,  όπου οι Αλβανοί βρίσκονται αντιμέτωποι ως εχθρικό τμήμα ενταγμένο στις περσικές δυνάμεις του Δαρείου κατά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.   ”Ώς δέ ομού ήδη τά στρατότεδα έγίγνετο, ώφθη Δαρείος και οί άμφ΄ αυτόν, οί τε μηλοφόροι Πέρσαι και Ινδοί και Αλβανοί και Κάρες οι ανάσπαστοι και οί Μαρδοι τοξόται κατ΄ αυτόν Άλέξανδρον τεταγμένοι και την ίλην την βασιλικην.” 

Από τον Κλαύδιο Πτολεμαίο διαβάζουμε :  Αλβανοί, Σκύθαι.

Από τον Στέφανο Βυζάντιο, φιλόσοφο και γεωγράφο (4ου αιώνα μ.Χ.). διαβάζουμε:

Αλβανία χώρα προς τοις ανατολικοίς Ίβηρσιν. Εκεί δε και το έθνος οι Αλβανοί, ποιμενικοί και μετρίως πολεμικοί μεταξύ Ιβήρων και Κασπίας.  Υπόκειται δε τη Σαρματία προς μεν τω Πόντω η Κολχική προς δε τή Κασπία η Αλβανία.

Υποστηρίζεται ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Παννονίας υπήρξαν οι Ιλλυριοί (πελασγικός λαός και συγγενής των Ελλήνων). Η Παννονία σήμερα περιέχεται στα εδάφη των κρατών της Σερβίας, Βοσνίας, Μαυροβουνίου, Κοσσυφοπεδίου και βορείου Αλβανίας.

Ωστόσο από το βιβλίο “Ιστορία του Βασιλείου της Βαυαρίας και του εν αυτή Άρχοντος Οίκου” (επιτομή της Ιστορίας του Μιλβιλέρου, αρχές 19ου αιώνα), διαβάζουμε:

Ή των Λογγοβάρδων μετανάστασις παρέσχεν εις την Βοϊαρίαν νέους γείτονας διότι εις τά εν Παννονία οικητήρια των Λογγοβάρδων εισεχώρησαν οί Άβαροι, άγριον Ούννικον έθνος. Προεχώρουν οί Άβαροι επί μάλλον καί μάλλον εξ ανατολών ώστε περί τα μέσα της ογδόης έκατονταετηρίδος ειχον ηδη έκταθη μέχρι τοϋ Ένσου ποταμου έν Αυστρία. Τούτοις παρηκολούθησαν οί Σλάβοι, έθνος Σαρματικόν κατοικήσαντες την σημερινήν Καρινθίαν, Καρνίαν και Στυρίαν, και τελουντες ύπό τον Χάνην των Άβάρων…

Από την Μενάνδρου Ιστορία ‘ Έρουλοι και Άβαροι’, μαθαίνουμε

Οτι έδέξατο Ιουστινιανός παρά Αβάρων πρέσβεις, έφ ώ σφάς περιαθρήσαι γήν οποί το φύλον θήσονται τας οικήσεις.  Και ο μεν βασιλεύς Ιουστίνου του στρατηγού σημήναντός οι, έν βουλή έποιήσατο ές την Έρούλων χώραν κατοικίσαι το έθνος, ένθα προ του ώκουν οι Ερούλοι. δευτέρα δε προσαγορεύεται Παιονία…

Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος για την εποχή του Ηράκλειου γράφει:

…”Και επειδή η νυν Σερβλία καί παγανία καί η ονομαζομένη Ζαχλούμων χώρα καί Τερβουνία καί η των Καναλιτών υπό την εξουσίαν του βασιλέως Ρωμαίων υπήρχον, εγένοντο δε αι τοιούιαι χώραι έρημαι παρά τών Αβάρων από των εκείσε γαρ Ρωμάνους τους νύν Δελματίαν καί τό Δυρράχιον οίκούντας απήλασαν”…

Εδώ περιγράφεται η ερήμωση της Ιλλυρίας μέχρι και του Δυρραχίου και ο εποικισμός υπο των Αβάρων.

Ο Λαονικος Χαλκοκονδύλης (1430-1490), γράφει:  Ουδόλως φρονώ ότι οί Αλβανοί ύπάρχουσιν Ίλλυρικόν γένος ώς τίνες λέγουσιν …

Απο την Γαλλική εγκυκλοπαίδεια, γραμμένη από επιτροπή Σοφών υπό την εποπτεία του Ιππότη D’ Arteau, μεταφρασμένη κατ΄  επιτομή από τη Γαλλική, το έτος 1862, διαβάζουμε:

ΑΛΒΑΝΙΑ: υπό των νεωτέρων γεωγράφων καλείται μία των επαρχιών της Ευρωπαϊκής Τουρκίας εκτεινομένη παρά το Αδριατικόν και το Ιόνιον πέλαγος και περιλαμβάνουσα δύο διακεκριμένας Επαρχίας των αρχαίων γεωγράφων την Ιλλυρίαν και Ήπειρο Η χώοα αυτή κατά τόν μεταίωνα εκαλείτο Αρβανέσση νύν δε καλείται Αρναούτ μέν υπο των Οθωμανών, Σκίπερη δέ υπό τών εγχωρίων ήτοι των Αλβανών οίτινες και εαυτούς όνομάζουσι σκιπετάρους. Οί κάτοικοι της εκτεταμένης ταύτης επαρχίας διαφέρουσιν από αλλήλων κατά τε την εθνικότητα την γλώσσαν και την θρησκείαν διότι το μέν μεσημβρινόν μέρος της Αλβανίας ήτοι την κυρίως Ήπειρον οικούσιν οί Ηπειρώται, όντες ομόγλωσσοι και Ομόθρησκοι με τους λοιπούς Έλληνας, το δε αρκτικόν ήτοι την Ιλλυρίαν, ήτις και δύναται νά ονομασθεί κυρίως Αλβανία κατοικούσιν οί Αλβανοί ανάμικτοι οντες μετά Σέρβων καϊ Οθωμανών καί Έλλήνων. Εκτός της αλβανικής γλώσσης η οποία διαιρείται εις πολλάς διαλέκτους και ιδιώματα, λαλείται έτι εν τη Αλβανία καί η Ελληνική, η τουρκική κλπ

Στις αρχές του 20αι. ο πρωθυπουργός της Σερβίας Πάσιτς δήλωνε περί του Αλβανικού ζητήματος, σε συνέντευξη που έδωσε στην Γαλλική εφημερίδα “Χρόνος”:

“Οι Αλβανοί ουδέποτε είχον ιστορικόν βίον και ουδέποτε υπήρξε Αλβανία με την γεωγραφική έννοιαν ήν δίδουσι σήμερον οι εν Ευρώπη, μάλιστα δε οι προπαγανδισταί. Ανεξαρτήτως απο το ζήτημα περί καταγωγής και γλώσσης των Αλβανών, είναι βέβαιον ότι είτε Ιλλυριοί ήσαν ούτοι αρχαιώθεν είτε μετανάστες εξ Ασίας, πολιτικόν βίον ουδέποτε έσχον”.

Βεβαίως τα λεγόμενα του Σέρβου πολιτικού και μάλιστα πρωθυπουργού, ο καθένας θα περίμενε να κρύβουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Ωστόσο σε αυτό που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή είναι η αναφορά του Πάσιτς στην Ασιατική καταγωγή των Αλβανών.

Στο Βιβλίο “Χρονογραφία της Ηπείρου και των όμορων Ελληνικών και Ιλλυρικών”, Ο Παναγιώτης Αραβαντινος επικεντρώνοντας στους Βούλγαρους, γράφει:
Βούλγαροι:  Εθνος σκυθικόν κατοικούν παρά τον Βόλναν ποταμόν της Σαρματίας, τον παρά Ελλησι Βορυσθένην. Κατά το έτος 485 το βάρβαρον αυτό έθνος άγρίως και ληστρικώς έπεσκέφθη την Θράκην και κατά της ιδίας αυτής επαρχίας επανέλαβε τάς λεηλασίας και έπιδρομάς του, κατά τα έτη 479 και 501. Μετά ταϋτα συνενωθέντες μετά των Αβάρων καί Σλαβίνων συγκατώκουν εις Παιονίαν και Δακίαν. Εν έτει δε 538 έπι της βασιλείας του Ιουστιανού επιδραμόντες μετά των Αβάρων την Μοισίαν…

HellasOnTheWeb

Πηγές:
Πλουταρχος, Βίοι παράλληλοι
Στράβωνος Γεωγραφικά
Κλαύδιος Πτολεμαίος
Στέφανος Βυζάντιος
Ιστορία του Βασιλείου της Βαυαρίας
Μενάνδρου Ιστορίαι
Κωνσταντινος Πορφυρογέννητος
Λαόνικος Χαλκοκονδύλης
Γαλλική Εγκυκλοπαίδεια
Γαλλική Εφημερίς “Παρισινός χρόνος”
Παναγιώτης Αραβαντινος

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ. Ετικέτες: . 29 Σχόλια »

29 Σχόλια to “Το μυστήριο της καταγωγής των Αλβανών.”

  1. Χρήστος Says:

    Ενδιαφερον αρθρο αλλα η προσπαθεια ταυτισης αβαρων και αλβανων ειναι μαλλον αυτχης.Τωρα σε οτι αφορα τους Ουνους, Αβαρους και Μαγυαρους:Ολα αυτα τα φυλα ειναι συγγενικα μεταξυ τους (ουραλοαλταικη ομοεθνια και παραπιντοντως οι μεσαιωνικοι Ευρωπαιοι δεν μπορουσαν να τους ξεχωρισουν και για αυτο π.χ. ονομαζαν τους Μαγυαρους Ουγγρους απο τον πρωιμο γαλλικο hongrois που αρχικα σημαινει Ουννοι η ο χρονικογραφος του Καρλομαγκνου αποκαλει τους Αβαρους Ουνους στο εργο του).Παρα ταυτα ουτε οι Ουνοι εξελιχθησαν σε αβαρους ουτε οι Αβαροι σε Μαγυαρους αν και δεν αποκλειεται υπολειματα των Ουνων να ενταχθηκαν στους Αβαρους και με την σειρα τους τα δικα τους υπολειματα να ενταχθηκαν στους Μαγυαρους.

  2. Σιδηρούντιος Says:

    Το μέλλον κρύβει απαντήσεις για το παρελθόν. Η επιστήμη της γεννετικής θα δώσει απαντήσεις, μέσα από την εξέταση αρχαίων νεκτοραφείων και τη σύγκριση του γεννετικού υλικού όλων των αρχαίων με το σημερινό. Προς το παρόν υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες και λίγα χρήματα για τέτοιου είδους έρευνες. Αν όμως ποτέ αποφασίσει η ανθρωπότητα να πάρει στα σοβαρά τον εαυτό της, τότε θα δώσει και επιστήμονες και χρήματα προς την κατεύθυνση της έρευνας του εαυτού της.

  3. Χρήστος Says:

    Αγαπητέ Γιώργο έχεις απόλυτο δίκιο. Το ζήτημα όμως είναι οτι ορισμένοι έχουν συμφέρον η ανθρωπότητα να παραμείνει ανώριμη ώστε να την ελέγχουν…π.χ. θα θυμάσαι ποιος είχε δηλώσει ότι «θέλουμε να είμαστε βάρβαροι» και δυστηχώς δεν έχουμε τελειώσει με τους ιδεολογικούς επιγόνους του…

  4. ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Says:

    Mην αναμυρηκάζετε αβάσιμες θεωρίες,αδελφοί.Καταβάλλετε προσπάθειες να ενημερωθήτε με όσο το δυνατόν αξιόπιστο και επιστημονικό τρόπο και να μάθετε να αποκρίνεσθε προς όλους εκείνους που οικειοποιούνται την πλουσία ελληνική ιστορία.

    Κατωτέρω,θα σας παραθέσω κάποιους συνδέσμους προς ενημέρωσή σας και κατατόπιση,το κατά δύναμιν πλήρη από πλευράς μου,καθώς και προς την απαρχή της κονιορτοποίησης της αφελεστάτης,μισελληνικής προπαγάνδας των »φίλων» μας γειτόνων αυτών.

  5. ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Says:

    Eπειδή τα ψεύδη των είναι διάχυτα και πολλά και όζουν και επειδή,ακριβώς,επιχειρούν να σχηματίσουν ένα βόρβορο προπαγανδιστικής μυθολογίας σχετικά με την εθνολογική των προέλευση,τα κάτωθι στοιχεία αναδεικνύονται και αποδεικνύονται ακαταμάχητα ‘σε διεθνές,πια,επίπεδο και ακλόνητο,απόρθητο οχυρό για το θρυμματισμό της φασιστικής των νοοτροπίας που αποπειρώνται πολλάκις να επιβάλλουν παγκοσμίως.Όσο και να στέργουν οι εντόπιοι υποστηρικτές και υποκινητές των,η ιστορική αλήθεια έρχεται να επιβεβαιώση την επιστημονική των ανεντιμότητα και προπέτεια.

    ethnologic.blogspot.com/2010/08/blog-post_28.html

    ethnologic.blogspot.com/2010/06/blog-post_27.html

    ethnologic.blogspot.com/2010/06/blog-post_20.html

    ethnologic.blogspot.com/2010/02/200.html

    ethnologic.blogspot.com/2010/02/6_07.html

    ethnologic.blogspot.com/2010/02/6.htm

    ethnologic.blogspot.com/2010/02/5.html

    ethnologic.blogspot.com/2010/02/4.html

    ethnologic.blogspot.com/2010/02/3.html

    ethnologic.blogspot.com/2010/02/2.html

    ethnologic.blogspot.com/2010/01/1_30.html

    ethnologic.blogspot.com/2009/12/thracians.html

    ethnologic.blogspot.com/2009/12/blog-post_06.html

    ethnologic.blogspot.com/2009/11/blog-post_07.html

    ethnologic.blogspot.com/2009/11/blog-post.html

    ethnologic.blogspot.com/2009/09/blog-post_29.html

  6. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Says:

    ΟΙ ΣΗΜΕΡΗΝΟΙ »ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ» ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΜΑΣ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΤΟ »ΚΑΛΑΜΙ» ΤΟΥ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ» ΕΤΣΙ ΑΝ ΠΕΙΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ »ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΤΑΙ».στο συγγραφεα ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΑΣΙΑ Η ΤΗΝ ΩΚΕΑΝΙΑ Η ΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ(ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΑΧΑΝ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ»’) ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΑ ΕΞHΣ:
    1)Ο ΟΡΟΣ» ΕΘΝΟΣ »ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟ 18 ΑΙ ΜΕ ΤΗΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ »ΡΩΜΑΙΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ »’ΕΘΝΗ»
    ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ» ΑΛΒΑΝΑΡΑΔΩΝ» ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΩΝ_ΠΑΡΑ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΕΣ ΣΕ ΦΕΟΥΔΑΡΧΕΣ Η ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ.
    2)ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΕΠΙΔΡΑΜΑΝΕ ΤΟΣΟ ΣΛΑΒΟΙ (Ο ΜΟΡΙΑΣ_ΑΠΟ ΤΟ MORE ΤΟ ΣΛΑΒΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΛΑΒΙΚΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ) Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΑΧΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΥΝΟΙ(ΝΑΥΑΡΙΝΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΒΑΡΟΥΣ)
    ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΥΣ ΣΤΗ ΥΣΤΕΡΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
    3)ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΥΤΟΙ (ΣΛΑΒΟΙ ΟΥΝΝΝΟΙ_ΑΒΑΡΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΣΕΡΒΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ_ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΦΡΑΓΚΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ_ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ
    ΒΛΑΧΟΙ Η ΣΑΡΑ Η ΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΑΝΑΖΩΓΩΝΗΣΑΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΡΑΙΟΚΑΤΟΙΚΗΘΕΙ
    ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΠΙΔΡΟΜΩΝ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΝ ΚΛΠ
    4)ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΑ ΤΩΝ ΣΥΧΝΩΝ ΕΠΙΜΕΙΞΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΥΝΟΥΣ ΜΑΓΥΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΒΑΡΟΥΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ. ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΕΠΙΜΙΞΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ_ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΕΠΙΜΕΙΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ »ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΟΙ ΚΟΥΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΣΕΝΕΓΟΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΤΙΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΠΩΛΟΙ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ)
    5)Η ΣΕΡΒΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ ΘΕΩΡΙΑ ΠΕΡΙ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΤΑΡΙΠΤΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ
    Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ » ΗΤΟΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ DAGESTAN ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ Η ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΑΛΑΝΙΑ _ΑΛΒΑΝΙΑ(ΟΙ ΑΛΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ
    Η ΛΕΞΗ ΑLBA_NIA ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΙΝΟΓΕΝΗΣ 100000%ALBA LOGGA Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΑΛΒΑΝΟΠΟΛΗΣ
    ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΒΩΝΟΣ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΤΡΑΒΩΝΑΣ
    ΙΣΩΣ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΟΠΩΣ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
    Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ (ΦΘΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΣ) ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ Η ΕΛΛΟΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΩΔΟΝΗΣ
    ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΔΑΝΑΟΙ ΑΧΑΙΟΙ ΟΙ »ΑΡΓΙΤΕΣ» (ΣΤΟΝ ΟΜΗΡΟ
    ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΗ ΠΑΛΙ ΤΩΝ ΓΡΑΙΩΝ (GREOUS)STHN ΤΑΝΑΓΡΑΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΜΕ GRAECI ΓΡΑΙΚΟΙ
    ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΥΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ALBANIA ENΩTO ONOMA TO ΕΘΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ SHQIPITAR SHQIPERIA
    ΕΤΣΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΄΄ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ» ΕΛΛΗΝΕΣ _ΓΡΑΙΚΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΗΜΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΛΑΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΠΕΙΜΕΙΞΙΑ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.τωρα ΕΑΝ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΙΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΩ ΩΣ» ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ» ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΑ ΑΡΒΑΝΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΚΟΜΝΗΝΗΣ ΤΗ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ Η ΤΟ DAGESTAN ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΠΟΣΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΜΑΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΣ ΟΠΟΤΕ
    ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΕΡΓΑΡΕΩΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ
    ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ______-ΤΩΝ ΑΡΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΦΘΑΛΕΙΜ
    FALEMIDERIT SUMME
    THANKS A LOT (ME TO JEFREY PRIME MINISTER ΞΕΧΑΣΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΔΑΞΑΝΕ)

  7. Poursas Says:

    @ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Για το κατα ποσο οι Ελληνες μπορουν να συγκριθουν με τους Αλβανους στο επιπεδο λαων των βαλκανιων εδω δεν θα προσθεσω τιποτα. Πιστευω οτι εχει απαντηθει απο απειρους συγγραφεις για το [b]ποτε[/b] και πως ηρθανε οι Αλβανοι. Μαλλον προσπαθεις τωρα να τετραγωνισεις τον κυκλο οταν αναιρεις αρχαια κειμενα απο Αρριανο, Στραβωμα κ.α που εχουν αναφερθει γραφτει παραπανω. Αν θεωρεις δηλαδη οτι οι Αλβανοι εχουν παρουσια στον βαλκανικο χωρο πανω απο 1500 χρονια εγω απλα παω πασο.

    Για το θεμα κατα ποσο απευθειας απογονοι ειμαστε απο τους αρχαιους Ελληνες δεν θα ειμαι παραλογος οπως οι περισσοτεροι απλα θα σε απαντησω το εξης. Ειμαι επι το πληστον οτι ποιο συγγενικο υπαρχει αυτη τη στιγμη στον πλανητη Γη με τους αρχαιους Ελληνες. Φυσικα εχουν περασει σχεδον 3000 χρονια απο τοτε τουλαχιστον για εμας, και κανεις δεν μπορει να πει πχ ειμαι καθαρος Γερμανος ή καθαρος Αγγλος ο καθης για την εθνικοτητα μου μετα απο τοσες πληθυσμιακες μετακινησεις.

    Δεν ειναι καλο να θεωρεις οτι εισαι απλα βαλκανιος, διοτι εμεις οι Ελληνες ειμασταν πολλες χιλιετιες πριν απο την δημιουργια της σφιγγοφωλιας οπως την ονομαζω εγω. Τωρα αν νοιωθεις το ιδιο με τους Αλβανους, τους Σερβους, και τους Βουλγαρους τοτε μπορω να σε πω οτι ο καθενας πιστευει οτι θελει. Δεν θα σε κρινω εγω, αλλα καλα ειναι να μην ταυτιζεις τις αποψεις σου με το συνολο.

  8. zanglos Says:

    Γεια σου Poursas πατριωτάκι!
    Συμφωνώ μαζί σου, δηλαδή πως να λέγομαι αν όχι Έλληνας?
    Δεν είμαστε βιολογικά διαφορετικοί εμείς οι Έλληνες, παρά διαφέρει
    η παιδεία μας που για πολλούς από μας συνειδητά ή ασυνείδητα
    πορεύεται στα χνάρια του Όμηρου και του Αριστοτέλη.
    Προσωπικά (λίγο εγωιστικά!) μπορώ να δηλώσω 100%
    βιολογικά Έλληνας καθώς μου τοπανε οι παππούδες μου!

  9. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Says:

    ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ Π.Χ ΤΑ ΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩ ΕΙΜΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΘΟΣΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ: jam. je est
    Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙ ΤΟΙΣ 3000 ΛΕΞΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΛΛΥΡΙΚΗ :skipe=ΑΕΤΟΣ στη ιλλυρική
    ENA AΛΛΟ ΠΧ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΗΜΑ ΠΗΓΑΙΝΩ=vemi οπου και αυτό ανάγεται και πάλι
    στο ινδοευρωπαικό κορμό=βαίνω αρχ.ελληνικά , veni λατινικά κλπ
    ΤΟ 19 ΑΙ ΕΝΑΣ »ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΣ »ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΣ ΟΝΟΜΑΤΙ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΥΓΓΡΑΜΑ ΟΝΟΜΑΤΙ »Πελασγικά» Σε αυτό υποστήριξε ότι με βάση τις επιγραφές που ανακαλύφθηκαν στη Λυκία και με »τη συγκριτική μελέτή» των αρβανίτικων»_αλβανικών »υπήρχαν »ομοιότητες π.χ η λέξη βαρξέα που στη γλώσσα των Λύκων σήμαινε κόρη στη αλβανική είναι vaiza κλπ
    Οι μελέτες πολλών »αρβανιστών»αλβανιστών γλωσσολόγων όπως ο προαναφερόμενος
    για να χαρακτηριστούν τα αλβανικά ώς απόγονος »γλώσσα» των »προιστορικών »Πελασγών» χαρακτηρίζεται βέβαια ώς ιστορικά αβάσιμη και χωρίς επαρκή γλωσσολογικά στοιχεία.Αλλά το ίδιο αβάσιμη και άνευ ιστορικού τεκμηρίου είναι και οι μελέτες που παραθέτετε περί καταγωγής του σύγχρονου Αλβανικού έθνους από την Αλβανία του Καυκάσου
    Το μόνο βέβαιο στις αναφορές τόσο του Στράβωνα όσου και του Αρριανού(τουσ συγγραφέα του Αλεξάνδρου Αναβασις έιναι ότι με το όρο Αλβανία ΄στη περιοχή του σημερινού Dagestan η Azerbaijan αναφέροταν η ΑΛΑΝΙΑ ,ή περιοχή που ταυτίζοταν με τη λίμνη BAN της »ιστορικής Αρμενίας.όπως και να ΄΄εχει πρόκειτια για ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΠΩΝΥΜΙΟ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΕΘΝΟΤΙΚΟ
    Σε ένα ιστορικό άτλαντα που δίαβασα προσφάτως ανάμεσσα στα ιλλυρικά φύλλα που αναγράφονταν εκεί αναφέρονταν και μια φυλή ονόματι Albani, και μάλλον έχει περισσότερο ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΟΤΗΤΑ από τη θεωρία που ανέπτυξαν οι Σλάβοι ιστοριογράφοι(ο σερβικός εθνικισμός που »κατασκεύασε και τη »μακεδονική εθνότητα» της σημερινής ΠΜΓΔ)_ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑΛΟΑΛΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
    Επίσης πουθενά δεν τεκμηριώνεται ότι υπήρξε μαζική εγκατάσταση ουννικών αβαρικών ή ουγγρικών φυλλών στη νότιο Βαλκανική χερσόννησο_και οι ιστορικοί Αλβανοι του Καυκάσου _ήτοι Αλανοί_ εγκαταστάθηκαν σε θύλακες περιοχές της σημερινής Πορογαλλίας και Τύνιδας σαν »επίκουροι »των Βησιγότθων και των Βανδάλων.
    Ετσι »ομογλωσσοι και ομοεθνοι» Ελληνες αδελφοί καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι στο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΖΟΥΣΑΝ οι ιλλυρικές φυλές(Ταυλάντιοι, Δαλμάτες, Πενέστες Αρδαίοι κλπ) οι Θρακικές φυλές(που δεν ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ)_Δαρδάνοι Αγρίανες κλπ και ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΝ (στους οποίους από πολιτική σκοπιμότητα οι »ΝΟΤΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ »ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» ΑΛΛΑ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ)
    Σε αυτά τα φύλλα που άρχισαν να ΄΄παρακμάζουν » φυλετικά και βιολογικά κατά την ύστερη αρχαιότητα (οι Ρωμαίοι μας αποκαλούσαν Γραικύλλους) προστέθηκαν τα σλαβικά φύλλα από το 5 αι και με τοις επιμιξίες που έκαναν με τους εναπομείναντες »Ιλλυρίους» στη ορεινή Αλβανία προέκυψε το μεσαιωνικό Αλβανικό έθνος
    Εξάλλου το ορεινό του εδάφους της σημερινής Αλβανίας απότρεψε τη μαζική εγκατάσταση ΟΥΡΑΛΟΑΛΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ που προτιμούσαν εκτενείς πεδιαδες όπως τη ΠΑΝΝΟΝΙΚΗ λόγω του γεγονότος ότι είναι νομάδες .
    Στους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΕΘΗΣΑΝ ΣΛΑΒΟΙκαι κατόπιν στο υστερή βυζαντινή περίοδο Βλάχοι_Κουτσοβλαχοι Βούλγαροι(γιαυτό και το εκτεταμμένο ΒουλγαρέληςΒουλγαρής ΚΛΠ ΣΑΝ ΕΠΊΘΕΤΑ)Φράγκοι και επίλυδες Αλβανοί ή αλβανόφωνοι
    ή ελληνοαλβανοι οι θρακοαλβανοι οι σλαβοαλβανοί
    οι γνωστοι ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ που οι »Ελληνες» Βυζαντινοί αρχοντες δεσπότες και οι διαδοχοί τους Φράγκοι άρχοντες τους εγκατέστησαν ομαδικά στη Αττική Βοιωτία Πελοποννησο κλπ για να »αναζωγονήσουν το αραιωμένο πλυθυσμό της ρημαγμένης από εμφυλίους και επιδρομές Ελλάδας
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ .
    Είναι γεγονός ότι η αλβανική »διάλεκτος » ήταν προφορική (όπως τα Αρβανίτικα)
    επί αιώνες το πρώτο γραπτό της κείμενο ανάγεται το 15 αι (η Βιβλος από ένα αλβανοφωνο ιερέα στη Ιταλία_και από πολιτικές σκοπιμότητες οι Αλβανοι υιοθέτησαν το λατινικό αλφάβητο το 19 αι και ότι αφυπνίστηκαν »εθνοτικά » στα τέλη του 19 αι
    (ενώ εμείς το 18 αι με το Νεοελληνικό Διαφωτισμό) και με το συνέδριο στο PRIZREN του σημερινού Κοσσυφοπεδίου ΄΄δημιούργησαν τη Μεγάλη Αλβανία
    ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΆΜΒΑΝΕ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΛΑΚΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΚΟΛΠΟ.
    Βεβαίως στα πλαίσια του ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΙΣΜΟΥ είναι παράλογες οι διεκδικήσεις κατά ελληνικών εδάφων η παραποίηση της ιστορίας των Ελλήνων και η παρουσίαση αρχαίων ελληνικών μνημείων και εκκλησιων ως »ΙΛΛΥΡΙΚΑ»,από έναν λαό που και επί αιώνες ήταν απομονωμένος και ιστορικά ήταν ασήμαντος και αφομοιώνονταν εύκολα
    από τους εκάστοτε κατακτητές (από τους Ρωμαίους και Τούρκους)
    ,Ομως αβασιμή ωστόσο παραμένει η θεωρία ότι εμφανιστηκαν ξαφνικά το 8 αι
    ως μετανάστες από το Καύκασο ή τη Αζοφική η τη Κασπία Θαλασσα ή τα Αλτάι ορη.και ότι δεν τους συνδέει τίποτα με τους Ιλλυρίους και τη Βαλκανική.
    Επίσης είναι άξιο απορίας πως οι έλληνες ιστορικοί »βαπτίζουν » κατα το »δοκούν » λαότητεςκαι γλωσσικές ομάδες και πλυθυσμούς στη Μεσαιωνική Ελλάδα
    Οι Βλάχοι πχ »βαπτίστικαν εκλατινισμένοι ορεισίβιοι πλυθυσμοί» της Πίνδου απόγονοι των Ρωμαικών λεγεώνων , _(το επίθετο ΑΒΕΡΩΦ είναι έλληνικής προέλευσης? και οι Αρβανίτες
    ως Αλβανίτες από το Πλήθωνα Γεμιστό, ως Αρβανίτες το σύνολο των Αλβανών αλβανόφωνων στη Τουρκοκρατία (ο Αλή Πασάς ο Ομερ Βρυώνης)
    ως »Ελληνοαλβανοι» το 19 αι την εποχή του »ρομαντισμού» και ξαφνικά ως »Βορειοηπειρώτες» το 21 αι.ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΟΙ »ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ»? το να γράφει κατά το δοκούν ο κάθε λαός την ΙΣΤΟΡΙΑ_ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ?

    ο Κολωκοτρώνης και ίσως ο Αλή Πασάς ήταν πιο διορατικοί που ήθελαν ένα Ελληνοαλβανικό βασίλειο(στα »προτυπα του Βελγίου)διγλωσσο
    και διθρησκο?)
    Επίσης είναι ιστορικά βάσιμη η θεωρία του Ιλλυρισμού που αναπτύχθηκε το 19 αι από τους Κροάτες έναν γερμανοσλαβικό λαό?(ότι οι σλαβικοί λαοί της τέως γιουγκοσλαβικής συνομοσπονδίας )έιναι »απόγονοι των Ιλλυριών?
    ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Ως ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ
    10000000%ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 700.000 Η ΚΑΙ 7.000.0000 ΈΤΗ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗ ΓΗ
    Η ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ (κατά το ΛιακόπουλοΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ )όχι όμως να υποστηρίζουμε ότι άλλοι λαοί με τους οποίους και ιστορικά συνυπήρξαμε και ήρθαμε σε επιμειξία
    ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΝΟΙ ΣΤΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

    • Ανώνυμος Says:

      Κύριε Μακαρίου, δεν θα επεκταθώ σε κατάρριψη των σαθρών επιχειρημάτων σου ένα προς ένα, που μόνος σας καταρρίπτεται διαμέσω αντιφάσεων κι ανακριβειών, αλλά θα περιορισθώ στην εξής παρατήρηση. Η θεωρία περί ινδοευρωπαίων κι ότι αυτής έπεται έχει καταρρεύσει προ πολλού. Δεν υπάρχει ινδοευρωπαϊκή φυλή, ούτε γλώσσα-ες ούτε τίποτα! Επίσης, η λέξη skipe είναι λατινική και όχι ιλλυρική και σημαίνει ραβδί. Καλό θα ήταν οι πηγές σου να μην περιορίζονται σε τουρκαλβανικά συγγράμματα, εκτός να υπάρχει θέμα βιοπορισμού και σκοπιμότητος, οπότε δείχνουμε ανθρωπιστική κατανόηση…Καλή χρονιά.

  10. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Says:

    Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΤΥΧΗΣ : ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΕΑΝΕ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ
    ΤΟΥΣ ΟΥΓΓΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ »ΤΟΥΡΚΟΥΣ» ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ» ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ (ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ »ΚΑΛΕΣΑΝΕ»ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΓΑΝΕ)
    ΩΣ ΣΚΥΘΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΣΕΣ .ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ Η ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ »ΕΛΛΗΝΑ»
    ΕΤΣΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΛΛΥΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΣ
    –ΑΛΛΗ ΚΕΝΟΔΟΞΗ ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΝΟΝΙΑ_ΤΑ ΙΛΛΥΡΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΖΟΥΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΟΥΝΑΒΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΑΝΝΟΝΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΕΛΑΣΓΟΙ Η ΛΕΛΕΓΕΣ
    —ΠΕΡΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΙΛΛΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΜΟΕΘΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ »ΠΕΛΑΣΓΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΜΦΟΤΕΡΩΝ. Ο ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΔΙΕΡΜΗΝΕΑ
    ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΤΙΕΣ ΙΛΛΥΡΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ
    —ΛΟΓΩ ΤΗΣ »ΣΥΓΧΗΣΗΣ» ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ’ ΕΝΩ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ »ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΣΓΩΝ» ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΟΝΤΕΣ ΠΕΛΑΣΓΙΚΟΥΣ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥΣ ‘(»ΔΡΥΠΟΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ» Η ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΙΥ Η ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΠΕΛΑΣΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ »ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ»
    –ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΕΛΑΣΓΙΚΑ Η ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΤΕΛΟΥΤΑΝ ΤΑ ΚΑΒΕΙΡΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ

  11. ΚΑΡΟΛΟΣ Says:

    ΚΥΡΙΕ ΜΑΚΑΡΙΟΥ. ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.

    ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗ: ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ Ή ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?

    ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΤΡΕΦΟΥΝ ΑΓΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?

    ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡΙΤΗ: ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ. ΕΚΕΙ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ?

    ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ – ΔΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: Επιστολή διαμαρτυρίας στον Μπαρόζο από τους «Τσάμηδες»!
    http://www.defence-point.gr/news/?p=12606

  12. zanglos Says:

    Κύριε Μακαρίου,
    Δεν έχω τις γνώσεις να αντιπαρατεθώ σε όλα αυτά που μας περιγράφεις για μείξεις εθνών
    και μετακινήσεις πληθυσμών, αλλα έχω μια ερώτηση μόνο:
    Δεν έπιασα το νόημα όλης αυτής της κοσμοθεωρίας, ποιο ακριβώς είναι το μήνυμα?

  13. Poursas Says:

    @ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ

    Κατσε ρε φιλαρακι συγωμη. Αυτη την εκτενη ερευνα σου προτεινω να την στειλεις σε επιστημονικα περιοδικα για να βγαλεις απο το τελμα τοσους επιστημονες που εχουν ασχοληθει με το θεμα αυτο. Δηλαδη μενω ενεος με αυτα που λες , καποια sic πραγματα οπως τα διαβασα σε ενα ιστορικο ατλαντα , οι Θρακες δεν ηταν Ελληνες ( τρεμουν τα κοκκαλα του Δημοκριτου ) , η αναιρεση του Χαλκοκονδυλη , το οτι ο ΑΛΒΑΝΟΣ Αλη Πασας ηθελε ενα τετοιο κρατος που λες, για τον Κολωκοτρονη δεν γνωριζω περιμενω να μου πεις της πηγες σου.

    Τωρα για το ποσο παραποιεις εσυ την ιστορια ειναι αλλο θεμα που πρεπει να δωσεις εσυ την απαντηση και οχι εμεις που σε διαβαζουμε. Ο καθενας δινει την δικια του ερμηνεια και βλεπει τα πραγματα οπως θελει αυτος. Εγραψες πριν το εξης: » Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙ ΤΟΙΣ 3000 ΛΕΞΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΛΛΥΡΙΚΗ skipe=ΑΕΤΟΣ » Γιατι τοτε δεν τις συγκρινεις με τις αλλες γλωσσες της ευρυτερης περιοχης? Πως λεγετε ο αετος; (Αλβανικά: shqiponjë, Ελληνικά: αετός, Αγγλικά: eagle, Γερμανικά: Adler, Γαλλικά: aigle, Ιταλικά: aquila, Ισπανικά: águila) Τρελλη ομοιοτης..

    Επειδη κατανταει κουραστικο και εχω παρει μερος σε παρα πολλες τετοιες συζητησεις θα σου πω το εξης. Εμεις οι Ελληνες δεν παραποιουμε τιποτα οπως λες με μενος, κεφαλαια, ουτε ειμαστε ρατσιστες. Συγκρινε μου εσυ ομως σε παρακαλω , εναν πολιτισμο που οταν εμεις τρυπουσαμε βουνα με ακριβεια χιλιοστων και ειχαμε αποχετευτικο συστημα ενω οι αλλοι ζουσανε σε σκηνες και δεν ειχανε ουτε καν γραπτο γλωσσα , δεν λες οτι ο πρωτος πολιτισμος ηταν απιστευτα ποιο εξελιγμενος και ανωτερος? Δηλαδη θα πρεπει να εξομοιωθουμε εμεις που εχουμε τα παντα με αυτους που δεν εχουν τιποτα? Αυτο δεν ειναι ρατσιστικο για εμας που φτιαξαμε κατι? Ε? Μου θυμιζεις τους κομμουνιστες που φωναζουν για κοινοκτημοσηνη και οταν πιασουν τα φραγκακια γινονται βασιλικοτεροι του Βασιλεως.

    Ωραιο το παραμυθι σου αλλα δεν εχει δρακο δυστυχως..

  14. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Says:

    ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΟΤΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΗ ΠΑΣΑΣ ΗΘΕΛΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΟΠΩΣ Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ PAPURUS LARUS
    ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΨΕΥΔΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΥΚΝΟΥ ΤΟΤΕ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΠΛΥΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΡΑΙΤΙΣΘΕΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΝ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΥΤΗ
    —ΟΤΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ
    ΤΗΝ »ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΟΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ_ΑΥΤΟ ΔΗΛ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ.ΑΠΛΩΣ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΙΑΝΑΣ »ΕΧΩ ΜΑΙ ΝΥΦΗ ΝΥΦΟΥΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗ ΛΕΝΕ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ)ΟΠΟΤΕ ΤΑ »ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ» ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΣΤΗ ΑΛΒΑΝΙΑ
    ΘΥΜΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
    —ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ »ΕΝΑΝ »ΜΕΓΑΛΙΩΔΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΝΤΩΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΟΙ_ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΟΥΜΜΕΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΝΑΟΥΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ Η ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ Η ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000 ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ (ΒΛ Η ΑΠΟΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ)ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΛΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(ΒΛΕΠΕ ΟΙ »’ΠΕΡΙΦΗΜΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟΙ»)ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ
    –ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΗΦΗΜΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ , ΑΠΟΜΕΙΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΩΞΕ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ?Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ »ΚΟΠΡΙΤΗ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΩΔΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕ ΝΑ ΤΟΥΣ »ΑΦΟΜΟΙΩΣΕΙ» (ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ)ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΘΕΙ ΤΟΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ????????????
    ΤΕΛΟΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ Ο ΟΡΟΣ ΕΛΛΗΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΑΨΕ ΓΙΑ 2.000 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΟΙ »ΑΜΕΣΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ » ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΡΩΜΙΟΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΕΥΑΤΟ ΤΩΝ ΩΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ .Ο ΕΛΛΗΝΑΣ Η ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΥΝΗΓΟΥΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΩΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 18 ΑΙ
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ Η ΓΛΩΣΣΑ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΝΑ ΤΗ ΥΦΗΛΙΟ ΑΚΜΑΣΑΜΕ ΣΤΗ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΜΑΣΑΜΕ ΣΤΗ ΥΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 19 ΑΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΠΙ ΣΥΝΕΧΗ ΞΕΝΙΚΟ ΖΥΓΟ
    —ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ »ΤΡΕΦΕΙ» ΑΓΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓIA ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ Ο CLEMANSOT.MONO OI ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ »ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ» ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ »ΑΓΑΠΑΝΕ» ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΟΙ ΟΜΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ_ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
    ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
    ΣΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΕΘΝΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΤΟ ΡΗΜΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Η ΙΑΠΕΤΙΚΕΣ
    jam je est
    ειμι εισι εστι (στα αρχαια ελληνικα)ειμαι είσαι είμαι
    Ι am you are he is (στα αγγλικα)
    ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΆΥΤΟ ΟΥΡΑΛΟΑΛΤΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
    Η ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΥΚΑΣΟ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥΣ Η ΙΛΛΥΡΙΚΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΟΥΛΙΚΗ Η ΟΥΡΑΛΟΑΛΤΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ????????
    ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΛΕΞΗ SHQIP KAI TO ΙΛΛΥΡΙΚΟ SKIPE ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΕΤΟΣ_ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΙΕΡΑΞ ΓΕΡΑΚΙ ΕΧΕΙ ΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ?
    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΕΧΕΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ FALCON?H TO FALCONE _TΡΕΛΛΗ ΟΜΟΙΟΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
    ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΜΙΑ »ΟΜΟΗΧΗ ΛΕΞΗ ΜΕ ΤΟ SQHIP ΤΟ SKIP ΣΗΜΑΙΝΕ ΤΟ ΟΠΛΟο(ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟΦΟΡΟΙ)_ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟ »ΣΚΕΥΟΣ»_ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΜΟΙΟΤΗΣ
    Η ΘΕΩΡΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟ DAGESTAN Η AZERBAIJAN OPOY TOΠOΘETOYTAN H LEGOMENH ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΝ ΚΑΥΚΑΣΩ
    ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΟΤΙ Η ΕΠΑΡΧΙΑ JIOUNAN ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΩΝΕΣ Η ΟΤΙ Η ΑΙΝΩ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ____-ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΙΟΤΗΣ
    ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΘΡΑΚΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ _ΗΤΑΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑΝ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΑΒΔΗΡΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΘΡΑΚΕΣ ΗΤΑΝ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΑΛΛΟΓΛΩΣΟΙ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  15. Poursas Says:

    Seriously εισαι ο East? Γιατι κατι τετοιο μυριζομαι και δεν την παλευω την ασφυξια. Τοσο εμπεριστατομενες μελετες που εχεις κανει πρεπει οι Αλβανοι να σε κανουν ανδριαντα στην πλατεια Κλιντον στα Τυραννα. Ενω εσυ φιλτατε εισαι και γλωσσολογος και ερευνητης και καθεσαι και μας αναλυεις το ρημα ΕΙΜΑΙ στα Αλβανικα? Seriously τι καταπινεις?

    Τωρα το οτι εμεις ζουσαμε σε σπηλιες πριν απο 3000 χρονια τι να πω. Πρεπει να εχεις βαθυτατα νυχτομενος γιατι δεν εξηγειτε αλλιως ειλικρινα… δεν θα κατσω να σου μαθω ιστορια. Αλλα ειμαι σιγουρος οτι με τον φανατισμο που σε διακατεχει δεν προκειται να το ψαξεις ενδελεχως γιατι αυτο που σε ηδονιζει ειναι να προασπιζεις την καταγωγη των Αλβανων….πενθος! Μορφωσου και διαβασε λιγο…εστω λιγο για να μαθεις απο ποτε ξεκιναει η Ελληνικη Ιστορια. Μαλλον το κοντερ σου ειναι κολλημενο στον χρυσο αιωνα του Περικλεους και επειτα.

    Για το Dagestan στο λεω ξανα ειλικρινα με τετοια εμπεριστατομενη ερευνα που αναιρεις οσους ασχολουντε με την καταγωγη των Αλβανων πρεπει να στειλεις αρθρο στο Science γιατι εχω μεινει αφωνος. Για τους γνησιους Θρακες που λες εσυ που ειχαν χρησιμοποιθει απο τον Μεγα Αλεξανδρο εναντιων των Ινδων που με τα τσεκουρια τους κοβανε τους τενοντες των ελεφαντων τι να πω? Ελληνικη αποικια μεσα στους βαρβαρους γηγενεις Θρακες?

    Δεν καθομαι αλλο να ασχοληθω. Μαθε να γραφεις ομως γιατι φαινεται οτι δεν εχεις πολυ σχεση με το αντικειμενο, καθως οταν μαθεις να γραφεις , να αρχισεις να βαζεις τελειες, κομματα και να δημιουργεις παραγραφους. Συγγνωμη που στο λεω αλλα γραφεις σαν ΑΛΒΑΝΟΣ! Την καληνυχτα μου!

    P.S Αν εισαι ο East καταλαβαινω..

  16. Ioullianos Says:

    κε Μακαριου θα ηθυελα να σου απαντησω σε αυτα που λες!

    1)»Η ΘΕΩΡΙΑ ΟΤΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΗ ΠΑΣΑΣ ΗΘΕΛΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΟΠΩΣ Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ PAPURUS LARUS»

    αυτη ηταν μια ιδεα οχι ομως του κολοκοτρωνη η των ελληνων,αλλα του αλη πασα που εψαχνε αγωνιοδος συμμαχους κατα της πυλης!
    η αρχικη ιδεα, των ελληνω,ηταν του ρηγα φεραιου και ηταν η δημιουργια ενος βαλκανικου χριστιανικου κρατους!που οπως καταλαβαινεις οι μουσουλμανοι αλβανοι δεν ειχαν θεση!

    2)»ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΨΕΥΔΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΥΚΝΟΥ ΤΟΤΕ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΠΛΥΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΡΑΙΤΙΣΘΕΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΝ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΥΤΗ»

    σου απαντησα και παραπανω,οτι δεν το σκεφτοταν. ο κολοκοτρωνης, για κοινο κρατος, ηθελε ομως μια συμμαχια μαζι τους κατα των
    τουρκων,.Πυκνος αλβανικος πλυθησμος δεν υπηρχε. στην δε πελοπονησο το μονο αμιγος αλβανικο χωριο ηταν οι Λαλεοι!
    οι τακτικη των τουρκων ηταν να βαζουν μικρες αλβανικες ομαδες αναμεσα στον ελληνικξο πλυθησμο η σε θελεις κλειδια για ελεγχο,των ελληνων!αλλωστε δεν φτανανε πλυθησμιακα να καλυψουν τοςυ ελληνες που ηταν περισσοτεροι!

    3)»ΟΤΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ
    ΤΗΝ ”ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΟΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ_ΑΥΤΟ ΔΗΛ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ.ΑΠΛΩΣ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΙΑΝΑΣ ”ΕΧΩ ΜΑΙ ΝΥΦΗ ΝΥΦΟΥΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗ ΛΕΝΕ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ)ΟΠΟΤΕ ΤΑ ”ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ” ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΣΤΗ ΑΛΒΑΝΙΑ
    ΘΥΜΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»

    παντα προσπαθουσαν οι αλβανοι να εξαλιψουν τον εκει ελληνισμο,αλλα το αιμα νερο δεν γινετε!

    4)»ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ”ΕΝΑΝ ”ΜΕΓΑΛΙΩΔΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΝΤΩΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΟΙ_ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΟΥΜΜΕΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΝΑΟΥΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ Η ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ Η ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000 ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ (ΒΛ Η ΑΠΟΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ)ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΛΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(ΒΛΕΠΕ ΟΙ ”’ΠΕΡΙΦΗΜΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟΙ”)ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ»

    απο που συμπεραινεις οτι πολιτισμικα αυτοι που αναφερεις,ηταν πανω απο εμας;;απο που συμπεραινεις οτι ηταν αρχαιοτεροι απο εμας;;
    Η Ελληνες εχουν παρουσια απο το 10,000-12,000πΧ. με πολιτισμο! σιγουρα ξεκινισαμε απο τις σπηλιες,οπως ολοι αλλωστε, αλλα πολυ πριν αυτα που αναφερεις!
    Οσο για τους πολιτισμους που αναφερεις ναι ηταν πολυ μεγαλοι, αλλα κατωτεροι του Ελληνικου, γιαυτο και χαθηκαν!αι θα σου πω ενα παραδειγμα που λενε οι αδαεις πχ οι βαβυλωνιοι λενε ηταν οι μεγαλυτεροι αστρονομοι…ψεμα, οι μεγαλυτεροι αστρονομοι ηταν Ελληνες και αποδειξη… ολοι οι αστερισμοι μεχρι και σημερα εχουν Ελληνικα ονοματα..τυχαιο.δε νομιζω!

    5)»ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΗΦΗΜΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ , ΑΠΟΜΕΙΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΩΞΕ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ?Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ”ΚΟΠΡΙΤΗ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΩΔΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ”ΑΦΟΜΟΙΩΣΕΙ” (ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ)ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΘΕΙ ΤΟΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ????????????
    ΤΕΛΟΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ Ο ΟΡΟΣ ΕΛΛΗΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΑΨΕ ΓΙΑ 2.000 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΟΙ ”ΑΜΕΣΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ” ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΡΩΜΙΟΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΕΥΑΤΟ ΤΩΝ ΩΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ .Ο ΕΛΛΗΝΑΣ Η ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΥΝΗΓΟΥΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΩΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 18 ΑΙ
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ Η ΓΛΩΣΣΑ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»

    οι τσαμηδες δεν απεμειναν στην ελλαδα, και οσοι αλβανοφονοι εμειναν αφομειωθηκαν απο τον ντοπιο ελληνικο πλυθησμο!
    αυτο το παιχνιδι παιζετε εκ των υστερων αλλα χωρις επιτυχια!οι τσαμηδες οι περισοτεροι σφαγιαστηκαν απο τους ελληνες λογω της σκληρης και ανθεληννικης τους στασης!οι υπολοιποι εφυγαν!
    Μην πεφτεις στο κλασσικο λαθος των αδαων,ναι μπορει ο ορος Ελληνας να μην χρησιμοποιητω απο τα μεσα βυζαντινα χρονια,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπηρχαν ελληνες!
    η ιστορια εχει συνεχεια,δεν ειναι αποσπασματικη!
    το 18 αιωνα απλα επαναπροσδιοριστικαμε εθνολογικα-πολιτισμικα,μιας και απο το 146 πΧ ειμαστε μελη πολυεθνικων αυτοκρατοριων!

    6)»ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΝΑ ΤΗ ΥΦΗΛΙΟ ΑΚΜΑΣΑΜΕ ΣΤΗ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΜΑΣΑΜΕ ΣΤΗ ΥΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 19 ΑΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΠΙ ΣΥΝΕΧΗ ΞΕΝΙΚΟ ΖΥΓΟ
    —ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ”ΤΡΕΦΕΙ” ΑΓΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓIA ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ Ο CLEMANSOT.MONO OI ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ”ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ” ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ”ΑΓΑΠΑΝΕ” ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΟΙ ΟΜΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ_ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

    ειμαστε διαφορετικοι ως εξης, το επιπεδο του πολιτισμου σε σχεση με γειτωνικους λαους
    και η πολιτισμικη επιδραση στον κοσμο!πΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ κανενας πολιτισμος δεν επηρεασε τοσο πολυ τον κοσμο οπως ο ελληνικος!αυτο ναι φιλε μου ειναι επιτευγμα!
    ακομα και υποδουλοι που ειμαστε επυρεασσαμε βαθητατα τους κατακτητες(ρωμαιους-οθωμανους).

    7)»ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Η ΙΑΠΕΤΙΚΕΣ»

    οι περιφημη ινδοευρωπαικη θεωρια δεν ισχυει πια και πολυ αρχαιολογοι και επισημα την αποριπτουν.
    εξξαλου ειδικα στον ελλαδικο χωρο ειχαμε ανθρωπινη παρουσια (Φραχθι) πολυ πριν τις περιφιμες μεταναστευσεις!

    8)»ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΟΤΙ Η ΕΠΑΡΧΙΑ JIOUNAN ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΩΝΕΣ Η ΟΤΙ Η ΑΙΝΩ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ____-ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΙΟΤΗΣ»

    θα μπορουσε να ειναι ομως .

    9)»ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΘΡΑΚΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ _ΗΤΑΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑΝ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΑΒΔΗΡΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΘΡΑΚΕΣ ΗΤΑΝ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΑΛΛΟΓΛΩΣΟΙ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

    Τα θρακικα φυλα αναφερονται απο την εποχη του Τρωικου πολεμου!οι θρακεςηταν ελληνες,το ονομα θρακας ειναι ελληνικο.
    σιγουρα μπορει να ζουσαν και αλλοι στην ευρυτερη περιοχη οχι στα Ελληνικα θρακικα εδαφη,αλλα θα λεγοντουσαν αλλιως.
    οπως πχ οι ιλλιριοι κατοικουσαν σε εδαφη της ηπειρου,αυτο δεν σημαινει οτι η ηπειρος ηταν ινδοευροπαιοι!

    λεινοντας θα ηθελα να σου πω οτι εχεις μπλεξει λιγο τα πραγματα!Μην εισαι απολυτος.και κυριως γι αενα θεμα διαβασε πολλες πηγες και κυριως κατευθιαν απο τα αρχαια κειμενα!

    Δεν εχουμε καμμια σχεση με τους Αλβανους και αυτοι που λενε περι αδελφων λαων ειναι απλα γελασμενοι!Το μονο κοινο με τους Αλβανους(οχι αρβανιτες) ειναι οτι μενουν σε πατρογωνικα ελληνικα εδαφη της Ηπειρου.τιποτε αλλο κοινο δεν εχουμε!

  17. zanglos Says:

    Είναι προφανές ότι ο k. Μακαριου είναι εξελληνισμένος αλβανός, και παινεύει το σπίτι του!
    Από όλα τα παράξενα που αναφέρει, περισσότερο με έκανε εντύπωση το ότι
    εμείς οι Έλληνες ζούσαμε σε σπηλιές πριν 3 χιλ χρονια!

    Αλλα ξεχνάει ότι ο Όμηρος έζησε πριν 3 χιλ χρονια, ο Ναός των Δελφών είναι 5 χιλ χρόνων, και στην σαντορίνη
    υπάρχει ένα χωριο 8 χιλ χρόνων με διώροφα σπίτια με spiral σκάλες, λουτρά, πλήθος από καλλιτεχνήματα κλπ.
    Τα ανάκτορα της Κνωσού καθώς και οι Μυκήνες είναι 4 χιλ!

    Τι να πρωτοαναφέρει κανεις? Λυπάμαι για τον k. Μακαριου που θέλει να πλήξει
    την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας με ψέματα και συκοφαντίες.

  18. Λουκάς Says:

    Καλησπέρα σε όλους.

    Φίλε Zanglos σε παρακαλώ απόφυγε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς γιατί δεν εξυπηρετούν κανέναν.

    Κύριε Μακαρίου, διάβασα με προσοχή τα όσα γράφετε. Ωστόσο δεν απαντήσατε στα ομολογουμένως ενδιαφέροντα ερωτήματα του κου ΚΑΡΟΛΟΥ.

    Θα είχε ενδιαφέρον η γνώμη σας και σε εκείνα τα ζητήματα.

    Φιλικά / Λουκάς
    https://gdailynews.wordpress.com/

  19. Ioullianos Says:

    κε Καρολε επετρεψε μου να απαντησω εγω απο αυτα που βλεπω!

    ΚΑΡΟΛΟΣ Says:
    Ιουνίου 17, 2011 στις 09:53

    ΚΥΡΙΕ ΜΑΚΑΡΙΟΥ. ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.

    ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗ: ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ Ή ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?

    οι Αλβανοι ειναι και ρατσιστες και οπαδοι των εθνοκαθαρσεων!
    Νομιζουν οτι ειναι ο περιουσιος λαος των βαλκανιων και οτι ολα τα βαλκανια κατοικουντε απο αλβανους!

    ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΤΡΕΦΟΥΝ ΑΓΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?

    τα αισθηματα για τους Ελληνες και την Ελλαδα ειναι τα χειροτερα! Ποτε δεν ενιωσσαν ευγνωμοσυνη για εναν λαο που
    τους ταισε τους εντυσε και τους ενεταξε στην κοινωνια του! Την ιδια στιγμη που οι ιδιοι το μονο που προσφεραν στην χωρα
    ηταν η αυξηση της εγκληματικοτητας!
    Δεν πα να ειναι και δευτερη η τριτη γενια, σε καθε ευκερια βγαζουν το ανθελληνικο τους μενος!δεν αντεχουν βλεπεις οτι ολοι τους βλεπουν υποτιμιτικα και η λεξη αλβανος εφτασε να ειναι βρισια στα βαλκανια!
    Και οι Ελληνες ομως ποτε δεν σας ειδαν σαν ισους,παντα γιατους ελληνες θα ειστε οι βαρβαροι αμορφοτοι πυ σας ειχαμε για τις χαμαλοδουλειες,που ο καλυτερος εχει σκοτωσει την μανα του!
    και εαν ηταν διαφορετικη η πολιτικη της χωρας δεν θα ειχανε πατησει ποτε τα βρωμοποδαρα σας αυτα τα αγια χωματα1

    ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡΙΤΗ: ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ. ΕΚΕΙ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ?

    μρωτας ποιον καρολε;; αυτους που αμα ανοιξει το δικαστηριο της χαγης τοςυ φακελους με τα εγκληματα εκει θα εχει δουλεια για τα επομενα 200 χρονια!!!

    ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ – ΔΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ: Επιστολή διαμαρτυρίας στον Μπαρόζο από τους «Τσάμηδες»!

    δεν εχει νοημα,κανεις δεν τους περνει στα σοβαρα!

  20. zanglos Says:

    Συγγνώμη Λουκά, έχεις δίκιο, θα πρέπει να αποφεύγουμε προσωπικούς χαρακτηρισμούς, αλλά μου είναι
    λίγο δύσκολο να αποδεχθώ μια ύβρι από τον k. Μακαριου το ότι πριν 3 χιλ ζούσαμε σε σπηλιές!
    σε προσωπική συζήτηση, τετ α τετ, θα μπορούσα να του πω τα πάντα.

  21. Poursas Says:

    Μπραβο Ιουλιανε που βρηκες το ψυχικο σθενος να κατσεις να γραψεις οτι ηθελα να πω, πραγματικα τα πηρες απο το στομα μου. Αλλα θεωρω οτι ειναι ολα αυτα «Φωνη βοοντως εν τη ερημω» , μιας και δεν υπαρχει διαθεση ουτε θεληση για επανεξεταση της αντικειμενικης Ιστοριας.

    Υστερον Εγγραφον: Επειδη τωρα το ειδα , τσακαλε η Απαγορευμενη Πολη εγινε γυρω στον 13 με 14 Αιωνα ΜΕΤΑ Χριστο. Μαλλον μπερδεψες το Anno Domini με το Before Christ. Just my two cents 😉

  22. soula Says:

    bravooooo ioulliane bravoooooo diavaza diavaza tosi wra pou ta ipes ola me kalipses!!!!!!!!!!!! kai pali bravooo!!!!

  23. Χουανίτο Says:

    Μπράβο και από εμένα Ιουλιανέ!Τον έστειλες αδιάβαστο!Τι φρούτα και από ποιόν μπαξέ είναι αυτοί οι Αλβανοί;;Τους κάμναμε ανθρώπους και μιλάνε και από πάνω!Αχάριστος λαός!Αλβανικός πολιτισμός σου λέει μετά ο άλλος[Για πλάκα το είπα]!
    Να ‘σαι καλά Ιουλιανέ!

    Vive Cuervo!Εις υγείαν!…….

  24. Angjelin Says:

    katarxin file iouliane diavase istoria kai meta mila.esu den ksereis oute thn istoria ths alvanias oute thn koultoura mas kati to opoio emeis kseroume kai thn ellhnikh kai thn alvanikh kai oson anafora oti mas taisate kai mas ntisate kanete lathos oti kairdisame to kerdisame me ton udrota mas kai mallon emeis taizoume esas giati toulaxiston oi nea genia varieste pou zeite oxi oso mallon na doulepsete den mas xarisate tipota kai den mas kratisate sthn ellada apeidh h8elate na mas voh8hsete alla epeidh mas eixate anagkh giati anti8eta me esas eimaste douleftarades kai paneksupnei oson afora thn istoria kai thn katagwgh mhn nwmizete oti eisate kaluteroi eisaste polu xeiroterh kai oti eisaste ratsistes eisaste giati kai apo thn istoria misousate kai kanate polemo o enas me ton allon diavase thn istoria kala kai meta pes ths vlakies sou opws kai autoi pou sou lene mpravw einai adivastoi opws esu…


Σχολιάστε