Κόσοβο: Αλβανοποίηση ανθρώπων και ιστορίας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ…ΑΛΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.

Φοβερές μεθοδεύσειs στο Κόσοβο, προκειμένου οι Σέρβοι να το εγκαταλείψουν ή να αποδεχθούν υποχρεωτική αφομοίωση κάτω από εκβιαστικά διλήμματα, ώστε να ολοκληρωθεί η Αλβανική εθνοκάθαρση. Για το θέμα το Σερβικό Υπουργείο για το ΚΟΣΟΒΟ και τα ΜΕΤΟΧΙΑ θα ενημερώσει επειγόντως την EULEX δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός ΓΚΟΡΑΝ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ.

«Θα γίνει επίσημη διαμαρτυρία ώστε αυτές οι πρακτικές να σταματήσουν αμέσως. Οι εκπρόσωποι της διεθνούς κοινότητας στο Κόσοβο δεν μπορεί να αγνοήσουν τι συμβαίνει με τους Σέρβους και με τις άλλες εθνοτικές ομάδες», δήλωσε ο ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ…

Τα σχόλια του αναφέρονται σε στοχευμένες αλλαγές των προσωπικών δεδομένων στις ταυτότητες που εκδίδονται από την Πρίστνα για τους Σέρβους ,και αφορούν αλλαγή των ονομάτων τους , ώστε να είναι Αλβανοποιημένα , ως και στην εθνικότητα τους που θα πρέπει να αλλάξει από Σερβική σε Κοσοβαρική. Ο εκβιασμός έγκειται στο ότι αν δεν δεχθούν τότε τους στερούν αποζημιώσεις συνταξιοδότησης και άλλα προνόμια. Πρόκειται για απροκάλυπτη παραβίαση κάθε έννοιας ανθρωπίνων δικαιωμάτων η χρησιμοποίηση τέτοιων μεθόδων για να αφομοιωθούν σταδιακά οι Σέρβοι του Κοσόβου. Είναι αυτοί που αφού δεν κατάφεραν να εκδιώξουν από τα σπίτια τους αποφάσισαν να τους τελειώσουν με άλλο «ειρηνικό» τρόπο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και για τα μοναστήρια και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, δηλώνοντας ότι αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά του Κοσσυφοπεδίου και όχι των Σέρβων και της Ορθοδοξίας. Δηλαδή κανένας σεβασμός στην ιστορία και τον πολιτισμό και ολοκληρωτική παραποίηση γεγονότων, παρουσιάζοντας την πολιτιστική ταυτότητα κάποιου άλλου ως δική τους. Δίκαια ο υπουργός Γκόραν Μπογκντάνοβιτς αναφέρει “Τέτοιες κινήσεις δείχνουν πόσο η Πρίστινα ενδιαφέρεται για μια πολυεθνοτική κοινωνία, αλλά και πόσο θέλει να βλάψει το διάλογο (μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινα) και τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί».

Βέβαια το μεγάλο ενδιαφέρον των Κοσσοβάρων για την ‘’πολιτιστική τους κληρονομιά’’ φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρονται στις βυζαντινές και μεταγενέστερες εκκλησιές και μοναστήρια. Στις Επαρχίες της Ράσκας και Πριζρένης έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία μια σοβαρή ζημιά στη μεσαιωνική εκκλησία της Αγίας Κυριακής στο Πρίζρεν. Η Επαρχία υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ναό του 14ου αιώνα, ο οποίος είχε καταστραφεί κατά τις αλβανικές βιαιότητες το Μάρτιο 2004, και από τον οποίο η οροφή έχει κλαπεί στο πέρασμα του χρόνου. Νέα ζημιά έχει προκύψει μετά από δραστηριότητα Αλβανού, που θεμελίωνε ένα νέο κτίριο και κατά τη διαδικασία εκσκαφής προχώρησαν κάτω από τα θεμέλια της εκκλησίας. Η Επαρχία ανέφερε επίσης το περιστατικό και στον εκπρόσωπο της ΕΕ για την σερβική πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά Δημήτρη Mοσχόπουλο, απαιτώντας την επείγουσα διεθνή αντίδραση, επειδή θεωρείται προστατευόμενο κτήριο και βρίσκεται στο χώρο της ιστορικής ζώνης του Πρίζρεν. Ο ναός της Αγίας Κυριακής βρίσκεται στο τμήμα της πόλης, που ως επί το πλείστον κατοικείτο από τους Σέρβους, πριν από τις συγκρούσεις στην περιοχή. Τώρα τα περισσότερα από τα σπίτια είναι κατεστραμμένα και πνιγμένα στην ανεξέλεγκτη βλάστηση.

Άλλη μια θλιβερή ιστορία της ανιστόρητης νέας κατανομής της περιοχής, που τυχόν εσκεμμένη άρνηση από την διεθνή κοινότητα να δει την αλήθεια, θα συσσωρεύει νέο μίσος μεταξύ των πρωταγωνιστών. Την ίδια στιγμή παρουσιάζεται για την Ελλάδα μια νέα δυνατότητα αν όχι υποχρέωση παρέμβασης ως ενός σημαντικού και ιστορικού πολιτιστικού δρώντα στην περιοχή. Παρέμβαση μέσω κάθε διεθνούς οργανισμού και γιατί όχι με χρηματοδοτήσεις αναστήλωσης, πριν δούμε πάλι βυζαντινούς ναούς να γίνονται τζαμιά, τώρα που η Τουρκία ήρθε να αγκαλιάσει … τα παιδιά της.

http://www.drougos.gr/?p=15476

Αναρτήθηκε στις ΔΙΕΘΝΗ. Ετικέτες: , , . 2 Σχόλια »

2 Σχόλια to “Κόσοβο: Αλβανοποίηση ανθρώπων και ιστορίας.”

  1. Christos Voulgaris Says:

    Οι Αλβάνοι τελικά έχουν πρόβλημα να ανέχονται τις άλλες εθνότητητες στις περιοχές (που ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ελπίζω οτί ελεγχούν) οπώς δείχνει και η συμπεριφορά τους στην Β. Ηπείρο.Μάλλον κακώς έμεις και οι Σέρβοι δεν ρυθμίσαμε την περιπτώση τους το 1912. Φυσικά ελπιζώ να βρεθεί τρόπος να ρυθμιστεί το πρόβλημα των Αλβάνων πριν βρεθούμε στην ανάγκη να εφαρμοσούμε σε αυτούς την ίδια λύση που εφάρμοσαν οι Βαβυλώνιοι στους Ασσύριους ή οι Ρωμαίοι στους Καρχηδόνιους…

  2. Κατερίνα Χριστοδουλάκη-Κοπασάκη Says:

    Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την κατάσταση. «παιδιά» των ΗΠΑ και της Γερμαίας-ΕΕ οι κοσσοβάροι, γι’ αυτό και κατάφεραν να αλβανοποιήσουν το Κόσσοβο και να ξαναβάλουν το «μπαρούτι» στα Βαλκάνια.
    Αυτή η κτάσταση να μας προβληματίσει σε σχέση με τις προθέσεις των Τούρκων στη Θράκη. Δύο «κόσμους» έχει σκαρώσει το Τουρκικό προξενείο και εκεί. Τον τουρκικό και τους «γιουνάν» τους… κατακτητές! Εκτός και εάν αυτά που βλέπουμε όταν φθάνουμε στην Ξάνθη, είναι της… φαντασίας μας.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: