Εγγυημένες οι καταθέσεις για άλλα 4 χρόνια

Ανησυχώντας ότι η σεναριολογία περί επιλεκτικής χρεοκοπίας θα επηρεάσει τους αποταμιευτές, προκαλώντας επιταχυνόμενη φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες, η κυβέρνηση σπεύδει να παρατείνει για άλλα 4 χρόνια την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τις καταθέσεις. Η ισχύουσα εγγύηση που έληγε στις 31 Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους, παρατείνεται μέχρι τέλους του 2015.

Μέσω του ειδικού Ταμείου (Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων) το κράτος εγγυάται ποσό 100.000 ευρώ ανά τράπεζα για κάθε καταθέτη. Αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει λογουχάρη 400.000 ευρώ, μπορεί να είναι απολύτως καλυμμένος αν μοιράσει το ποσό σε 4 τράπεζες, καταθέτοντας 100.000 ευρώ σε κάθε μία. Ο κίνδυνος είναι πάντως μόνον θεωρητικός, καθώς καμία ελληνική τράπεζα δεν πρόκεται να πτωχεύσει, ώστε να χρειασθεί να πληρώσει τους καταθέτες το ειδικό Ταμείο.

Το Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων διαθέτει άμεση ρευστότητα 1,4 δισ. ευρώ και έχει υπο διαχείριση 3 δισ. ευρώ.

sofokleousin.gr

Αναρτήθηκε στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ετικέτες: . 1 Comment »

Ένα Σχόλιο to “Εγγυημένες οι καταθέσεις για άλλα 4 χρόνια”

 1. Κατερίνα Χριστοδουλάκη-Κοπασάκη Says:

  Κρίνω την είδηση ως ομολογία χρεωκοπίας της χώρας.
  Διότι, μπείτε στη θέση εκείνων των Ελλήνων οι οποίοι διαθέτουν τραπεζικές καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Όταν ακούνε το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων – Επενδύσεων να τους λέει σπάστε τις καταθέσεις σας σε δέσμες 100.000 και διασκορπίστε τες σε διάφορες τράπεζες γιατί δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ανάληψη πέραν των 100.000 ευρώ!!!!!!!!!!
  δεν είναι ως να τους λένε «τραβήχτε τα όλα γιατί το… τέλος πλησιάζει»;
  Βυθιζόμαστε στο τέλμα και με κυβερνητική μπότα μας σπρώχνουν στον αφανισμό!!!!
  Μήπως οι άνθρωποι αυτοί πάσχουν από ανίατη αρρώστια, πανούκλα, ας πούμε, και μας εκδικούνται, μεταδίδοντάς την μέσω των αποφάσεων τους σε χώρα και λαό; Δεν εξηγείται πλέον διαφορετικά η τόσο κυνικά ανθελληνική τους συμπεριφορά. Κι όσο δεν κάνουμε κάτι για να ξεκουμπιστούν, άλλο τόσο θα μεγαλώνουν τη μόλυνση στη χώρα. Μία πρόταση που ίσως κάτι αλλάξει στο μακάβριο σκηνικό του αφανισμού μας που ζούμε σήμερα, είναι να βγούμε στους δρόμους με αίτημα «ζητείτε εθνική ηγεσία». Εδώ που φτάσαμε, παίρνουμε το αίτημα και πάμε στους… δρόμους.
  Καλό μας blog θα τα ξαναπούμε όταν κάτι άλλο θα χαράζει στον ελληνικό ορίζοντα γιατί έως τώρα… καταχνιά!!!!!!!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: