Ο Egemen Bağış στη Hurriyet: Η υπόθεση Ευρώπη ίσως και να τέλειωσε για εμάς – Κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης η Κύπρος!

Νέες δηλώσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας έγιναν από το διαπραγματευτή για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε. και Υπουργό Επικρατείας, Εγκεμέν Μπαγίς. «Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους. Πώς θα είναι η ΕΕ χωρίς την Τουρκία» τόνισε σε συνέντευξη του στη τουρκική HURRIYET. Οι πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν, πως οι σχέσεις Ε.Ε και Τουρκίας θα «παγώσουν» στη περίπτωση που η Κύπρος αναλάβει τη Προεδρία ως είθηστε, έχουν και συνέχεια.

Όλα δείχνουν πως η Τουρκία έχει αποφασίσει να κλείσει μία και καλή το κεφάλαιο Ευρώπη, με συνέπεια να ψάχνουν αφορμές και δικαιολογίες γιατί συνέβη αυτό. Προκλητικός για ακόμη μία φορά ο Εγκεμέν Μπαγίς χαρακτήρισε τη Κύπρο ως το …κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, ενώ επισήμανε πως οι Τούρκοι έχουν σαν έθνος περηφάνεια και η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να τους θεωρεί …δεδομένους!

«Δώσαμε τουρκική υπηκοότητα σε 18 Ελληνορθόδοξους εκκλησιαστικούς ηγέτες. Παράλληλα η Ευρώπη πίεζει για την επαναλειτουργία της Χάλκης. Εμείς κάνουμε βήματα και περιμένουμε και από την Ελλάδα το ίδιο. Δεν γίνεται η Ευρώπη να επικρίνει εμάς, την ώρα που δεν υπάρχει στην Αθήνα τζαμί και νεκροταφείο».

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Ένα Σχόλιο to “Ο Egemen Bağış στη Hurriyet: Η υπόθεση Ευρώπη ίσως και να τέλειωσε για εμάς – Κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης η Κύπρος!”

  1. Christos Voulgaris Says:

    Στο καλο΄καινα τους βλεπούμε απο σπανιώς εως καθόλου.η τουρκία χρειαζέται την ΕΕ και όχι το αντίστροφο.Πάντως συμπεριφορα τέτιου ειδούς εξήγει αυτο΄που μου ειίχε μια τουρκάλα φοιτητρία διδακτορικού «ότι εμείς οι τούρκοι δεν είμαστε πραγματικά δημοφιλείς πουθενά»


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: