Πρόκληση στην πρόκληση από την Τουρκία

Εγκεμέν Μπαγίς: «Άρχισαν να σκάβουν τρύπες στο βυθό της Μεσογείου μόνο και μόνο για προβοκάτσια, λες και οι φυσικοί πόροι γύρω από το νησί είναι γκαζόζα ή λες και θα έφευγε το αέριο».

Απτόητη συνεχίζει την πολιτική των προκλήσεων η Τουρκία. Αυτή την φορά «χτύπησε» ο  αρμόδιος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκία, Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος με απίστευτο θράσος δήλωσε πως  η ε/κ πλευρά αποτελεί πλέον το Δούρειο Ιππο του Ισραήλ.  Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της υπουργού εξωτερικών, Ερατούς Κοζάκου Μαρκουλλή, η οποία κάλεσε την Τουρκία να αφήσει τα παζαρέματα και να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Άγκυρα.

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα Βατάν, Μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα του τουρκικού σταθμού Kanal 7, ο κ. Μπαγίς ανέφερε ότι ενώ η ΕΕ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της προς την Τουρκία και τους Τ/κ, αναμένει από την Άγκυρα ν’ ανοίξει τα λιμάνια και αεροδρόμια της στους Ε/κ. Αυτό θα είναι δυνατό να συμβεί μόνο όταν η ΕΕ τηρήσει τις υποσχέσεις της, πρόσθεσε.

«Άρχισαν να σκάβουν τρύπες στο βυθό της Μεσογείου μόνο και μόνο για προβοκάτσια, λες και οι φυσικοί πόροι γύρω από το νησί είναι γκαζόζα ή λες και θα έφευγε το αέριο. Προβαίνουν στις ενέργειες αυτές με το Ισραήλ, το οποίο εκτός από αυτό με την Τουρκία έχει και άλλα προβλήματα. Η ε/κ πλευρά αποτελεί πλέον το Δούρειο Ίππο του Ισραήλ».

Σ’ ότι αφορά την έκθεση προόδου της ΕΕ για την Τουρκία, ο κ. Μπαγίς είπε ότι κάποιες επικρίσεις που διατυπώθηκαν είναι ορθές, ενώ κάποιες άλλες λανθασμένες, προσθέτοντας ότι η έκθεση δεν αποτελεί ούτε το Κοράνι, ούτε το ιερό ευαγγέλιο.

Ερατώ προς Τουρκία: «Σταματήστε τα παζαρέματα»

Σχολιάζοντας δηλώσεις στον Τ/κ τύπο, του Tούρκου υπουργού για ενταξιακές διαπραγματεύσεις, Εγκεμέν Μπαγίς, ότι η Ε/Κ πλευρά αποτελεί το δούρειο ίππο του Ισραήλ, η κυρία Μαρκουλλή, εξέφρασε τη λύπη της για το πως ο Μπαγίς επικαλείται την ΕΕ.

Τόνισε δε, ότι δεν έχουν αντιληφθεί ως Τουρκία τι σημαίνει να είναι υποψήφια χώρα και να συμπεριφέρεται ανάλογα απέναντι στην ΕΕ. Θα πρέπει σημείωσε η ΥΠΕΞ, η Τουρκία να προσαρμοστεί στις δεσμεύσεις της έναντι στην ΕΕ, να σταματήσει τα παζαρέματα και να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Άγκυρα.

Για το θέμα του Πίρι Ρέις και του Νορβηγικού Μπεργκεν Σερβέιβορ, η κυρία Μαρκουλλή διαβεβαίωσε ότι από την πρώτη στιγμή γίνονται διαβήματα τόσο στα Ηνωμένα Έθνη όσο και στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Για τη συμφωνία της Τουρκίας και γαλλικής εταιρείας, για τις σεισμογραφικές έρευνες, διαβήματα έγιναν σύμφωνα με την υπουργό και στη Γαλλική κυβέρνηση.

http://www.sigmalive.com/news/local/428910

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: