Τουρκία: «Ελληνικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας για …τριάντα δευτερόλεπτα»

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα και από την ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, χθες, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου δύο ελληνικά μαχητικά τύπου MIRAGE της Πολεμικής μας Αεροπορίας παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο για …30 δευτερόλεπτα κοντά στην περιοχή Didim στην επαρχία του Αϊδινίου. Τουρκικά F-16 που βρισκόντουσαν ήδη κοντά στη περιοχή λόγω …περιπολίας έφτασαν άμεσα στην περιοχή ώστε να αναχαιτίσουν τα δικά μας.

Η αλλαγή στάσης της Τουρκίας το τελευταίο χρονικό διάστημα όσον αφορά τις παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου, αλλά και η ποιοτική αναβάθμιση αυτών από επιχειρησιακής άποψης, σε συνδυασμό με το κλίμα που επιχειρείται τελευταία από τις τουρκικές εφημερίδες, τείνει να γίνει επικίνδυνο και συστημική προπαγάνδα, κατά της χώρας μας.

Στην Τουρκία βλέπουν το φως της δημοσιότητας συχνά ειδήσεις προπαγάνδας υπό την έννοια ότι εμείς κάνουμε παραβιάσεις του εθνικού τους εναέριου χώρου, την ώρα που φυσικά πουθενά δεν γράφεται πως εκείνοι φτάνουν με πολεμικά τους πλοία μέχρι το Σούνιο όπως επίσης ότι κάνουν εικονικούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένα ελληνικά νησιά (Φούρνοι – Αγαθονήσι).

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί πως τα δημοσιεύματά τους έχουν μία ιδιαίτερη εμμονή απέναντι στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα δύο άλλα δικά μας Σώματα δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά.  

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Ένα Σχόλιο to “Τουρκία: «Ελληνικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας για …τριάντα δευτερόλεπτα»”

  1. a Says:

    …»έφθασαν ώστε να αναχαιτίσουν» όχι ότι αναχαίτησαν. αν έγινε κάτι, πάλι ξύλο έφαγαν. αλλά αν έγινε έτσι,είναι και βλάκες, διότι στην γλώσσα που καταλαβαίνουν έχασαν τον εναέριο χώρο τους σε μάχη. άρα έγινε δικός μας. Ας βγάλουμε ΄μια τέτοια ανακοίνωση και να δούμε για πότε θα τρέχουν να μαζέψουν τα φύλλα της εφημερίδας


Σχολιάστε