Εμμέσως απειλούν με …πόλεμο!

«Κανένας δεν θα πρέπει να αμφιβάλει για το ότι η Τουρκία και η ΤΔΒΚ θα κάνουν τα απαραίτητα»

Σε περίπου ολόκληρο το τουρκικό τύπο δημοσιεύεται η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας όσον αφορά τις ενέργειες αναζήτησης φυσικού αερίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Τουρκία βλέπει τις προσπάθειες της Κύπρου ως «αιτία για νέες διαφωνίες» και χαρακτηρίζει πως «οι ενέργειες αυτές δεν είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο και δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού».

Παράλληλα καλεί τις «εταιρείες και τις χώρες που έχουν ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα», ενώ τονίζει πως η Διεθνή Κοινότητα θα πρέπει «να κινηθεί με υπευθυνότητα και να μην ενθαρρύνει τις ενέργειες αυτές της ελληνοκυπριακής πλευράς».

«Το Διεθνές Δίκαιο προβλέπει ότι η οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών γίνεται μεταξύ των ενδιαφερομένων χωρών, λαμβανομένων υπόψη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων όλων των πλευρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία «αντίθετα προς το Διεθνές Δίκαιο προσπαθεί από το 2003 να συνάψει διμερείς συμφωνίες».

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε ενέργειες, ή και να υπογράφει συμφωνίες, σχετικά με τον ενεργειακό πλούτο που δεν ανήκει σε αυτή αλλά σε ολόκληρο το νησί».

«Τέτοιες ενέργειες θίγουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Και καταλήγει με την απειλή:

«Κανένας δεν θα πρέπει να αμφιβάλει για το ότι η Τουρκία και η ΤΔΒΚ θα κάνουν τα απαραίτητα».

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

3 Σχόλια to “Εμμέσως απειλούν με …πόλεμο!”

  1. Κατερίνα Χριστοδουλάκη Κοπασάκη Says:

    Οι απειλές της Τουρκίας υπό το φως των σημερινών δεδομένων στην Ελλάδα, με δανειστές διακυβερνήτες και την ελληνική πρώην κυβέρνηση σε θέση εντολοδόχων τους, δύο πράγματα μπορεί να σημαίνουν, κυρίως. Ή να επιβεβαιώνουν την συν-διαχείριση με τους Τούρκους των πηγών ενέργειας του Αιγαίου , προετοιμάζοντάς μας να την αποδεχτούμε προς… αποφυγή πολέμου, ή την απομόνωσή τους και μέσω ημών, οι Τούρκοι φοβερίζουν τόσο τις ΗΠΑ, όσο και το Ισραήλ. Σε κάθε περίπτωση, δυστυχώς, ανεξάρτητη εθνική πολιτική και σε αυτό το θέμα δεν θα δούμε. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την απόλυτη μυστικότητα από πλευράς ελλήνων εντολοδόχων, την οποία ακολουθούν στο ζήτημα κύρηξης ΑΟΖ στο Αιγαίο καθώς και τις επαφές με ισραηλο-αμερικανικές εταιρείες οι οποίες θα αναλάβουν τις έρευνες και τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή.

  2. kalavritinos ioannis Says:

    Οι αντίπαλοι της Τουρκίας τελευταία αδιαφορούν για τις απειλές της διότι γνωρίζουν ότι πίσω απο αυτές δεν είναι ο υπερατλαντικός φίλος της,εγω καταλαβαίνω τον Αχμέτ ότι έχει σεβντά μεγάλο αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα,απο το Ζενίθ χωρίς να το καταλάβεις βρ’ίσκεσαι στο Ναδίρ.
    Δεν μπορούν να μας πειράξουν ούτε μια τρίχα της κεφαλής μας, θα διαλυθούν εις τα εξ ών συνετέθησαν.

  3. ΠΑΝΟΣ Says:

    Ή ώρα της σύγκρουσης. Με την Τουρκία φτάνει. Τα σημάδια των καιρών αυτό δείχνουν. Έχουμε μια αποδυνάμωση της Ελλάδας από μειοδότες πρακτορίσκους πολιτικάντηδες Πού ανερυθρίαστα μας έχουν ξεπουλήσει στα αφεντικά τους. Σε λίγο οί φεουδάρχες αυτοί του 4ου ράιχ αναλαμβάνουν και επίσημα τον κυβερνητικό έλεγχο και την κατοχή. Σε συνεργασία με τους Τούρκους θα επιχειρήσουν να μας αρπάξουν τον ορυκτό πλούτο. Συνέλληνες πλησιάζει ή ώρα…. Μας τά έχουν πεί Αγιορείτες φωτισμένοι πατέρες. Π.Χ. Γέροντας Παίσιος : Θαρθεί καιρός πού ό κόσμος θα τους πάρει με τις πέτρες τους πολιτικούς. Θα πέσει πείνα στην Ελλάδα [ήδη ή ακρίβεια μας γονατίζει και δυσκολεύει την επιβίωση καταρρακώνεται το βιοτικό μας επίπεδο]. Όταν ακούσετε να γίνεται λόγος για τά 12 νμ [ΑΟΖ] τότε από κοντά είναι και πόλεμος. Επίσης προφητεία Ανωνύμου : Προς στιγμήν ό Αγαρηνός μέγας [ μήπως δεν έχουμε απέναντι μας μια αλλαζονική και ισχυρή δυστυχώς Τουρκία;] Μας έχει πεί ό άγιος Κοσμάς ό Αιτωλός : ‘’ Θα φύγουν αλλά θα ξανάρθουν’’. Μήπως 190 χρόνια μετά την απελευθέρωση στην Ελλάδα δεν πραγματοποιείται επανεγκατάσταση των μουσουλμανικών ορδών με εποικισμό; Και μήπως ό νεοθωμανικός στόλος δεν επανεμφανίστηκε στον Αργοσαρωνικό , τον Ευβοικό; Από τά νερά πού είχε διωχθεί από τον Μιαούλη και τον Κουντουριώτη! Από την σύγκρουση αυτή κατά θεική οικονομία παιδεύσεως και συνετισμού . Μας περιμένει ένα προσωρινό σόκ εξαιτίας κατάληψης προσωρινής νησιού [ων]. Πού θα προκαλέσει σωτήριο ξύπνημα πού θα μας επιτρέψει να αντεπιτεθούμε και να γλυτώσουμε από την πρό των πυλών φεουδαρχική σκλαβιά και των ντόπιων επιστατών πολιτικάντηδων


Σχολιάστε