Το Κινεζικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Η Κίνα προειδοποιεί την Ιαπωνία!

Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Κίνα και την Ιαπωνία βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την ετήσια έκθεση (Λευκή Βίβλο) που συνέταξε το Τόκιο και εκφράζει τις ανησυχίες του σχετικά με την συνεχόμενη ανάπτυξη της Κίνας, τον εκσυγχρονισμό του στρατού της καθώς και την ανάπτυξη μεγάλης ναυτικής δύναμης της στον Ειρηνικό ωκεανό.

Στην έκθεση (Λευκή Βίβλο) γίνεται και αναφορά στη Βόρεια Κορέα που χαρακτηρίζεται ως σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ιαπωνίας. Σε αντίθεση με τη Κίνα και τη Βόρεια Κορέα, θετικά είναι τα όσα γράφονται για τις ΗΠΑ που σύμφωνα με την έκθεση πρόκειται για μια αξιόπιστη σύμμαχο και σύμβολο σταθερότητας όσον αφορά τη περιοχή!

Η Κίνα απάντησε λέγοντας πως η Ιαπωνία δρα υστερόβουλα, και υπερβάλλει σκοπίμως ώστε να δημιουργήσει εντυπώσεις. Παράλληλα προειδοποίησε την Ιαπωνία να αλλάξει τα όσα αρνητικά γράφει στο εσωτερικό της η «λευκή βίβλο» χωρίς ωστόσο να αναφέρει τι θα κάνει στη περίπτωση που η Ιαπωνία δεν το πράξει. Μέσα σε όλα, δεν πέρασε και απαρατήρητο το σημείο της έκθεσης που κάνει λόγο για τη διαμάχη μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας αλλά και Ιαπωνίας και Βορείου Κορέας, όσον αφορά ορισμένες από τις βραχονησίδες του Ειρηνικού που υπάρχει γύρω τους ορυκτός πλούτος.

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: