Ertugrul Özkök: Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, όμως η Δύση τους προστατεύει.

Αδέρφια Έλληνες …ξυπνήστε απ’ τη σιέστα

Τον Τούρκο αρθρογράφο Ertugrul Özkök, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «τον πιο γνωστό δημοσιογράφο της Τουρκίας», χρησιμοποιεί αυτή τη φορά η γερμανική Bild για να τα βάλει με τους …τεμπέληδες Ελληνες. Το άρθρο φέρει τον τίτλο «Ξύπνα από τη σιέστα σου, Έλληνα φίλε μου!» και μεταξύ άλλων αναφέρει:

Όταν ήμαστε μικροί, τραγουδούσαμε ένα τραγούδι: «Το καράβι του Τούρκου έχει κόκκινα κατάρτια και ο ναύτης στο καράβι έχει την καρδιά λιονταριού. Το καράβι του Έλληνα έχει κίτρινα κατάρτια και ο ναύτης στο καράβι έχει καρδιά από σανό». Αυτό σήμαινε ότι οι Τούρκοι είναι θαρραλέοι και οι ‘Ελληνες δειλοί. Στην πραγματικότητα ούτε οι Τούρκοι είναι ιδιαίτερα θαρραλέοι ούτε οι Έλληνες ιδιαίτερα δειλοί.

Ένας Τούρκος πιστεύει: Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, δε δουλεύουν. Όμως η Δύση τους προστατεύει. Γιατί οι Έλληνες είναι το χαϊδεμένο παιδί της Δύσης; Ας δούμε που βρισκόμαστε σήμερα: η Τουρκία ζει ένα οικονομικό θαύμα, η τουρκική οικονομία αναπτύσσεται ετησίως με ρυθμό 11%. Αντιθέτως, η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πριν τη χρεοκοπία. Μέρκελ και Σαρκοζί συμφώνησαν να σώσουν την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι η θεωρία μας περί «χαϊδεμένου παιδιού» επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φορά.

Όμως οι καιροί αλλάζουν. Εμείς οι Τούρκοι δεν χαιρόμαστε πια που ο γείτονάς μας, η Ελλάδα, πλήττεται από οικονομική κρίση. Όταν το 1999 η Τουρκία συγκλονίστηκε από ένα μεγάλο σεισμό, η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες που έσπευσαν να βοηθήσουν. Τώρα θέλουμε να είμαστε κι εμείς οι πρώτοι που θα βοηθήσουμε.

Οι δυνατότητές μας είναι βέβαια πιο περιορισμένες απ’ αυτές της Γαλλίας και της Γερμανίας. Αλλά η προθυμία μας να βοηθήσουμε δεν υστερεί. Γιατί θέλουμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι και ειρηνικά με το γείτονά μας.Ελπίζουμε ότι ο ελληνικός λαός θα ξυπνήσει από την «οικονομική σιέστα», στην οποία έχει συνηθίσει εδώ και αιώνες.

tvxs.gr 

Αναρτήθηκε στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ετικέτες: . 5 Σχόλια »

5 Σχόλια to “Ertugrul Özkök: Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, όμως η Δύση τους προστατεύει.”

  1. Κατερίνα Χριστοδουλάκη Κοπασάκη Says:

    Ο ελληνικός λαός, όπως και κάθε άλλος, μπορεί να έχει τις δικές του εγγενείς αδυναμίες. Μόνο που διαθέτει και τα δικά του προτερήματα, ένα εκ των οποίων… μνήμη.
    Και αφού δεν την διαθέτει ο τούρκος δημοσιογράφος, μπορεί και ο λαός στον οποίο ανήκει, τους υπενθυμίζουμε ότι ήταν Έλληνες εκείνοι που βοήθησαν σθεναρά στο να διαλυθεί η οθωμανική αυτοκρατορία τους, ως τυράννων έργο. Ας μην το… λησμονούν. Όσο για την «τεμπελιά» μας, ας μην ανησυχούν, δεν θα τους επιτρέψουμε να δοκιμάσουν ποτέ, και μάλιστα, ξανά, στα χώματά μας, πόσο καλά τα οργώνουμε, όπως τότε, που θρέφονταν από ελλήνων κόπους.

  2. Historian Says:

    Σε λίγο που θα ξυπνήσει από τη σιέστα και ο Ερτογλουγλού θα δει ότι έχει έναν αγιατολάχ πάνω από το κεφάλι του και ότι θα πρέπει να γυρίζει προς μέκκα μεριά σαράντα φορές τη ημέρα. Τότε θα δει και το οικονομικό θαύμα της τουρκίας από την ανάποδη.

    Χέστε τους τούρκους. Μια οπή στο νερό θα κάνουν στο τέλος. Χτίζουν ουρανοξύστη χωρίς θεμέλια…

  3. kalavritinos ioannis Says:

    Ζητώ συγνώμην αλλά θα χρησιμοποιήσω μία έκφραση αργκό που δένει με την περίπτωη,//Ξύπνησαν τα αγγουράκια και σηκώθηκαν να κτυπήσουν τον μανάβη//
    Ακόμα και τώρα που έχουμε τα χάλια μας υπάρχουν δείκτες που είναι πολύ καλύτεροι απο αυτούς της Τουρκίας,όπως είναι κοινωνική περίθαλψη η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,η χρηματοδότηση της παιδείας,η παιδική θνησιμότητα κλπκλπ
    Δηλαδή υποδομές που απαιτούνται χρόνια για να λειτουργήσουν και φυσικά πολλά χρήματα.Εαν συνεχισθεί αυτός ο φρενήρης ρυθμός θα αυξηθούν οι μισθοί,όπως έχει συμβεί παντού που μια χώρα χαμηλού κόστους εκσυγχρονίζεται ,θα αρχίσουν απολύσεις κλπκλπ.
    Το πανηγύρι θα λάβει τέλος όταν υπερχρεωθεί ο λαός της Τουρκίας και τα επενδυτικά κεφάλαια αρχίσουν να αποχωρούν και τότε να δούμε τον κον Οζκιόκ.
    Υπάρχει μία Ελληνική παροιμία που λέγει μεγάλη μπουκιά να τρώς μικρή κουβέντα να λες.
    Τώρα ως αναφορά τους Γερμανούς που έχουν φαληρίσει τρείς φορές και δεν έχουν πληρώσει καμία φορά,ούτε και όταν ενώθηκε η Δυτική με την Ανατολική Γερμανία, Και της Ελλάδος εαν της χαριζόντουσαν θα είχαμε και εμείς γρήγορη ανάπτυξη.

  4. kalavritinos ioannis Says:

    Και κάτι που ξέχασα να σας πω είναι η επάνδρωση των Τουρκικών εργοστασίων,είναι τουλάχιστον 50% μεγαλύτερη απο αυτήν των Ελληνικών,βέβαια οι μισθοί είναι πολύ μικροί και έτσι οι επιχειρήσεις μπορούν να απασχολούν υπεράριθμους και να εμφανίζουν και μικρότερο ποσοστό ανεργίας.

  5. Christos Voulgaris Says:

    «Όταν ήμαστε μικροί, τραγουδούσαμε ένα τραγούδι: «Το καράβι του Τούρκου έχει κόκκινα κατάρτια και ο ναύτης στο καράβι έχει την καρδιά λιονταριού. Το καράβι του Έλληνα έχει κίτρινα κατάρτια και ο ναύτης στο καράβι έχει καρδιά από σανό». Αυτό σήμαινε ότι οι Τούρκοι είναι θαρραλέοι και οι ‘Ελληνες δειλοί. Στην πραγματικότητα ούτε οι Τούρκοι είναι ιδιαίτερα θαρραλέοι ούτε οι Έλληνες ιδιαίτερα δειλοί.»
    Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που οι τουρκοι μας νικήσαν σε ναυμάχια;
    «Ένας Τούρκος πιστεύει: Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, δε δουλεύουν. Όμως η Δύση τους προστατεύει. Γιατί οι Έλληνες είναι το χαϊδεμένο παιδί της Δύσης; Ας δούμε που βρισκόμαστε σήμερα: η Τουρκία ζει ένα οικονομικό θαύμα, η τουρκική οικονομία αναπτύσσεται ετησίως με ρυθμό 11%. Αντιθέτως, η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πριν τη χρεοκοπία. Μέρκελ και Σαρκοζί συμφώνησαν να σώσουν την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι η θεωρία μας περί «χαϊδεμένου παιδιού» επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φορά.»Και μετά την γνώστη μουσουλμανοκλάψα και επιδείξη θράσους ο τουρκός ξύπνησε και είδε την οικονομική κρίση να τον κοιτά και να ξερογλύφεται….


Σχολιάστε