Έλληνες τεχνικοί «τύφλωσαν» F-16 στα 35 μίλια! Τι αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο

Η αποκάλυψη για ερευνητικό πρόγραμμα πέντε επιστημόνων σχετικά με τη σχεδίαση ενός πρωτοποριακού συμπλέγματος ραντάρ-υπερόπλου,που ανεξήγητα μένει στα συρτάρια, δυστυχώς δεν είναι η μόνη περίπτωση. Όπως αποκαλύπτει το Onalert, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που από ελληνικά μυαλά και χέρια έχουν προκύψει σημαντικές ιδέες και ανακαλύψεις οι οποίες πάντα δεν προχωρούν στην υλοποίηση με φθηνές δικαιολογίες.

Η φθηνότερη όλων είναι η προσπάθεια να παρουσιαστούν -από ένα σημείο και μετά κι αφού όλα τα επιχειρήματα έχουν “καταρριφθεί”- ως γραφικοί οι εμπλεκόμενοι μ΄ αυτές τις ανακαλύψεις και τα προγράμματα!

Τουλάχιστον άλλη μία περίπτωση ,η οποία αποδεικνύεται από απόρρητο έγγραφο του ΓΕΑ, έχει στη διάθεσή του το Onalert.


Σ΄ αυτό το απόρρητο έγγραφο με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2003, αποκαλύπτεται ότι Έλληνες τεχνικοί της ΠΑ και της ΕΑΒ, είχαν όχι απλά σχεδιάσει, αλλά και κατασκευάσει πρωτότυπα ηλεκτρονικού συστήματος που “τύφλωνε” κάθε εχθρικό μαχητικό αεροσκάφος σε απόσταση 35 ναυτικών μιλίων!

Η ομάδα των Ελλήνων τεχνικών δούλευε το πρόγραμμα επί τέσσερα χρόνια και στο τέλος του 2002 κι ενώ κανείς δεν τους πίστευε και δεν τους βοήθησε, ήρθε η μεγάλη στιγμή της δοκιμής.

Στο Κρητικό πέλαγος, δύο “αρχαία” Α-7 , “φόρεσαν” το σύστημα που είχαν σχεδιάσει οι Έλληνες τεχνικοί. Απέναντί τους βρίσκονταν δύο F-16 Block 50. Η αναμέτρηση ήταν άνιση. Όμως όταν άρχισε η δοκιμή, οι χειριστές των F-16, διαπίστωσαν ότι πράγματι δεν μπορούσαν να δουν τίποτα στα ραντάρ τους!

Όταν οι δοκιμές τελείωσαν το ποσοστό επιτυχίας των F-16 ήταν το απογοητευτικό 17%!!!

Στο απόρρητο έγγραφο που δημοσιεύουμε το πρόγραμμα αυτό χαρακτηρίζεται ως “το σημαντικότερο μέχρι σήμερα ερευνητικό πρόγραμμα της ΠΑ” και τονίζεται ότι “θα πρέπει να τύχουν περαιτέρω αξιοποίησης συναφή προγράμματα”.

Όπως σωστά θα μαντέψατε,το πρόγραμμα παρέμεινε καλά κλεισμένο σε συρτάρια. Η επίσημη δικαιολογία που “ψελλίζουν” κάποιοι είναι ότι το σύστημα προκαλούσε παρεμβολές σε άλλα συτήματα του αεροσκάφους που το “φόραγε”. Και αυτό δηλαδή δεν θα μπορούσε να διορθωθεί ή τέλος πάντων να διερευνηθούν τρόποι ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα;

Απλά δεν υπάρχει θέληση και θάρρος. Τέτοιες υποθέσεις …χαλάνε τη σούπα πολλών. Οι Έλληνες δεν πρέπει να δημιουργούν,αλλά μόνο να αγοράζουν. Γιατί όπως αποδεικνύεται αν τους αφήσουν να δημιουργούν …θα κόψουν τα ψώνια.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7591

3 Σχόλια to “Έλληνες τεχνικοί «τύφλωσαν» F-16 στα 35 μίλια! Τι αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο”

 1. Historian Says:

  Μην νομίζουμε ότι οι ξένοι έχουν τόσο μεγάλη μόχλευση απάνω μας.

  Το πραγματικό πρόβλημα μας είναι η μετρίων δυνατοτήτων και μορφώσεως οικονομική και πολιτική άρχουσα τάξη της χώρας. Αυτή δεν αφήνει να αναπτυχθούμε και στην πραγματικότητα αυτή φοβάται την ανάπτυξη.

  Η ανάπτυξη θα φέρει αξίους στα πράγματα και τότε αυτή η κρατικοδίαιτη οικονομική και πολιτική σαβούρα θα πρέπει να αποχωρήσει. Το ξέρουν αυτό γι’αυτό και δεν έχουν αφήσει τίποτε «χλωρό» να φυτρώσει σε τούτον τον τόπο.

  Οι εταιρείες που σχετιζονται με την άμυνα εαν δεν βοηθηθούν στην αρχή με κρατικά κεφάλαια δεν μπορούν ποτέ αναπτυχθούν. Το κόστος ανάπτυξης οποιουδήποτε συστήματος είναι μεγάλο.

 2. kalavritinos ioannis Says:

  Αγαπητέ Historian υπάρχουν τουλάχιστον δυο πολύ μεγάλες αμυντικές βιομηχανίες που θα μπορούσαν να πάρουν κάποια καλά απο αυτά τα προγράμματα και να τα αναπτύξουν και φυσικά να κερδίσουν αρκετά χρήματα και δεν το κάνουν γιατί;
  Δεν θέλω να πω ποιές είναι αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνεις ποιές είναι ο,εταιρίες με πολύ καλή οικονομική και διοικητική διάρθρωση και φυσικά με πολύ καλές επαφές στα δυο κόματα εξουσίας.
  Γιατί δεν το κάνουν ;;
  -Πιστεύω ακράδαντα ότι οι μεγάλες βιομηχανίες δεν το επιτρ’επουν για να αποκλείσουν κάθε μελλοντικό ανταγωνιστή.
  -Φυσικά θα μπορούσαν οι τοπικές κατ΄αρχάς να κάνανε ένα σεβαστό κομμάτι της παραγωγής και το υπόλοιπο απο κάποιο μεγάλο οίκο του εξωτερικού που θα έκανε και την τιμολόγηση,αλλα ίσως δεν θε΄λουν και φασαρίες.
  Τώρα θα με ρωτήσεις πως η Τουρκία ανέπτυξε τέτοια πολεμική βιομηχανία,πιστεύω ότι έχει πουλήσει την ψυχή της στο διάβολο εννοώντας ότι έχει αναλάβει δύσκολες επιχειρήσεις που πρέπει να καθάρίσει για λογ/μό των ΗΠΑ, του λόγου μου το αλήθές θα φανεί σε μερικά χρόνια διότι τότε το πουλόβερ θα έχει ξηλωθεί.

  • Historian Says:

   Τουλάχιστον μία από αυτές έχει αναπτύξει και δικά της συστήματα και δεν την εμπόδισε καμμία εξωτερική δύναμη σε αυτό. Τουναντίον τα πουλάνε και στο εξωτερικό (τουλάχιστον τα βγάζουν σε εκθέσεις).

   Το πρόβλημα με αυτές είναι η εσωστρέφειά τους περισσότερο (δηλαδή είναι δύσκολες στις συνεργασίες τους με πανεπιστήμια και άλλες ντόπιες εταιρείες) παρά κάποιος εξωτερικός παράγων.

   Αυτό οφείλεται στο ότι χτίστηκαν πάνω σε κερδοσκοπική καθαρά βάση (αντισταθμιστικά) και παράλληλα έκαναν πόλεμο σε άλλες ερευνητικού προσανατολισμού εταιρείες αποκλείοντάς τες από κρατικά έργα μέσω των διασυνδέσεων που είχαν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να κλείσουν αρκετές πολύ καλές εταιρείες στο χώρο.

   Εν πάση περιπτώσει η ιστορία με την αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα όζει…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: