THE WALL STREET JOURNAL: Αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη την επόμενη μέρα θα της χαρίσουν αναγκαστικά ολόκληρο το χρέος!

Με λίγα λόγια (αν ισχύουν όσα λέει ο οικονομικός αναλυτής) οι πολιτικοί μας κοιτάνε πως θα σώσουν τη Γερμανία και όχι εμάς…

Ένα άρθρο που αν μη τι άλλο προβληματίζει δημοσιεύτηκε πριν λίγο στην αμερικανική εφημερίδα THE WALL STREET JOURNAL. Ο τίτλος του …«Κι αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να σωθούν;»

Και απαντά ο ίδιος ο αρθρογράφος (Allen Mattich)

Τότε ο κεντρικός πυρήνας της Ευρώπης, η Γερμανία, θα υποστεί τέτοια ζημιά που θα αναγκαστεί να διαγράψει μονομιάς ολόκληρο το ελληνικό χρέος. Τι θα συμβεί όμως αν η Γερμανία διαγράψει από ανάγκη ολόκληρο το ελληνικό χρέος; Τότε θα τεθεί ζήτημα αξιοπιστίας και ηθικής. Μιας και αυτομάτως το ίδιο με την Ελλάδα θα πράξουν και η Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία με συνέπεια τη βέβαιη καταστροφή της Ευρωζώνης.

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ναι μεν αντιμετωπίζουν αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας τους όσον αφορά τη συνεχόμενη βοήθεια στην Ελλάδα, ωστόσο δεν εξηγούν γιατί το κάνουν.

Ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Barry Eichengreen, προειδοποιεί πως είτε το θέλουμε είτε όχι, μια εθελοντική έξοδο της Ελλάδας από το «ευρώ» (πτώχευση) θα αποτελέσει τη «μητέρα όλων των οικονομικών κρίσεων».

Το μέλλον της Ευρωζώνης και τα συμφέροντα Γαλλίας και Γερμανίας κρίνονται καθαρά από τη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα στο μέλλον.

Ολοκληρώνοντας το άρθρο συγκρίνει την ελληνική οικονομική κρίση με εκείνη της Αργεντινής και υπενθυμίζει πως η Αργεντινή επέστρεψε σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης τρία χρόνια μετά τη πτώχευση. Αντίθετα με τις σημερινές αποφάσεις και αν όλα πάνε κατ’ ευχή, η Ελλάδα το 2016 θα βρεθεί σε επίπεδα ρυθμών ανάπτυξης προ του 2008.

Επειδή το θεωρώ αρκετά σημαντικό ως στοιχείο και παρότι έχω βάλει το τίτλο ως φωτογραφία, παραθέτω και τον ενεργό σύνδεσμο (link) του άρθρου.

http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304186404576389632761803982.html?mod=WSJ_hp_us_mostpop_read

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:

Handelsblatt: Έρχεται η ώρα της Γερμανίας και της Γαλλίας. Κρυφτείτε τώρα που μπορείτε!

The Wall Street Journal: «Η Ελλάδα προς πώληση – φτηνά – και η Γερμανία αγοράζει»

WIENER ZEITUNG: «Η Υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Maria Fekter παραδέχεται πως η χώρα της έχει εισπράξει από την Ελλάδα …19 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους»

THE NEW YORK TIMES: Ο Έλληνας Πρωθυπουργός παραδέχεται πως το σχέδιο λιτότητας που επέβαλλε θα …αποτύχει!

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

25 Σχόλια to “THE WALL STREET JOURNAL: Αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη την επόμενη μέρα θα της χαρίσουν αναγκαστικά ολόκληρο το χρέος!”

  1. Ioullianos Says:

    Λουκα καλησπερα!

    σου παραθετω μια πολυ ενδιαφερουσα συνεντεξη!

    http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/326654.html

    ειναι πολυ σαφης και ευκολονοητη!

  2. Λουκάς Says:

    Φίλε Ιουλλιανέ,

    καταρχήν ευχαριστώ πολύ για το link.

    Ειλικρινά χαίρομαι που τα ξανά λέμε. Εύχομαι φίλε να είσαι καλά.

    Είτε το θέλουμε, είτε όχι, η αλήθεια είναι πως ακόμη και ηλεκτρονικά όταν επικοινωνείς καιρό με κάποιους είναι σαν να τους ξέρεις.

    Χάρηκα και να είσαι καλά.

    Φιλικά / Λουκάς
    https://gdailynews.wordpress.com/

  3. Ioullianos Says:

    υποχρεωσεις και δουλεια με κρατησαν μακρια !
    πιστευω οτι τωρα θα τα λεμε συχνα!

    Χαρηκα και εγω που σε ξαναβρηκα!

    σε αυτους τους χαλεπους και απαισιοδοξους καιρους
    ειναι τουλαχιστον ανακουφιστικο να μπορεις να
    ανταλασσεις αποψεις!

    την καλησπερα μου και στους υπολοιπους »θαμωνες»!

  4. Ευμένης ο Καρδιανός Says:

    Αγαπητέ Φίλε Λουκά,

    Και ο δημοσιογράφος-οικονομολόγος κ. Κωνσταντίνος Κόλμερ, στο βιβλίο του «Η Έξοδος από την Κρίση», Λιβάνης, Αθήναι 2009, εξέφραζε την άποψη πως η Ελλάς κάποια στιγμή θα φύγει αναγκαστικά απο το Ευρώ (το οποίο κατ’ αυτόν, εξυπηρετεί την Γερμανία), το «όθνιο» νόμισμα όπως το ανέφερε σε άλλο βιβλίο του («Η Μεγαλειώδης Απάτη του Ευρώ») και θα επιστρέψει στην Δραχμή.

    Διότι μόνον με την Δραχμή μπορεί η Ελλάς να ανταγωνιστεί τις ξένες οικονομίες, εφαρμόζοντας εθνική νομισματική πολιτική.

  5. Ευμένης ο Καρδιανός Says:

    Και οι απόψεις του κ. Βιλιάρδου συγκλίνουν και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον!

    • Λουκάς Says:

      Αγαπητέ ΕΥΜΕΝΗ,

      ευχαριστώ θερμά για τα σχόλια σου και το ότι επισκέπτεσαι τη σελίδα μου.

      Η μοναδική χαρά και τα μοναδικά εύσημα έρχονται μέσω των σχολίων σας.

      Τη διάβασα τη συνέντευξη του κου Βιλιάρδου και θα την αναρτήσω.
      Εδώ που φτάσαμε όλα είναι πιθανά και όλοι έχουν δίκιο…

      Φιλικά / Λουκάς

  6. Λουκάς Says:

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

    ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΤΟ «ΣΚΑΣΑΝΕ» ΠΡΙΝ ΛΊΓΟ. ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ…

    ΦΙΛΙΚΑ / ΛΟΥΚΑΣ

    ……………………………………………….

    Αν οι Έλληνες επιλέξουν τη χρεοκοπία;

    Οι συζητήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα εστίαζαν κατά κύριο λόγο στα διεθνή σχέδια για τη σωτηρία της Ελλάδας.

    Ενώ σε εγχώριο επίπεδο τα βλέμματα είναι στραμμένα στη νέα κυβέρνηση, η Wall Street Journal παρουσιάζει μια διαφορετική οπτική.

    Επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαπραγματεύονται σκληρά το σχέδιο για την ελληνική οικονομία, ο Alen Mattich διερωτάται τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έπαιρνε την απόφαση ότι δεν θέλει να διασωθεί.

    Αναφέρεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν ουσιαστικά «μπουχτίσει» από τα μέτρα λιτότητας, τονίζοντας ότι είναι απρόθυμοι να συναινέσουν σε ακόμα πιο επώδυνες συνθήκες για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.

    Τα τελευταία χρόνια, όπως σημειώνει, οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν καταστεί ρουτίνα, με τους Αθηναίους να βρίσκονται στους δρόμους, αντιδρώντας στα συνεχή μέτρα λιτότητας.

    Η Ελλάδα έχει αρχίσει να αναρωτιέται αν υπάρχει πιο εύκολος δρόμος για να βγει από την κρίση, με το παράδειγμα της Αργεντινής να προσελκύει τα βλέμματα.

    Η Αργεντινή, που άρχισε να ανακάμπτει τρία χρόνια μετά τη χρεοκοπία της, ενδεχομένως εκλαμβάνεται από τους Έλληνες ως η μόνη εναλλακτική επιλογή.

    Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφάσιζε να βγει από τη νομισματική ένωση, θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Μία τέτοια ενέργεια θα ενείχε τον κίνδυνο μιας συστημικής κρίσης του χρηματοπιστωτικού τομέα σε όλη την Ευρώπη εξαιτίας της μεγάλης έκθεσης των ευρωπαϊκών τραπεζών.

    Δεδομένης μίας «ανεξέλεγκτης» οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, ο Alen Mattich επισημαίνει ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δήλωνε την πρόθεσή της να χρεοκοπήσει, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρούσε σε τεράστιους συμβιβασμούς ή ακόμα και θα διέγραφε το χρέος.

    Αυτό που τελικά απομένει να δούμε είναι ποιος θα πει την τελευταία κουβέντα σε ό,τι αφορά τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και οδηγούν τους Έλληνες στην εξαθλίωση…

    http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/an_oi_ellhnes_apofasisoyn_oti_den_theloyn_na_swthoyn.1107541.html

  7. Poursas Says:

    Χαιρετω και εγω τον φιλτατο Ιουλιανο 😉 Καιρος ειχα να σε δω , και χαιρομαι που εχουμε πλεον μια ομαδα θαμωνων με αποψη και αμμιλα!

  8. Σιδηρούντιος Says:

    Το μεγάλο δράμα μας είναι ότι ετοιμάστηκε όλο αυτό το παιχνίδι ανάμεσα σε τεράσται συμφέροντα εδώ και χρόνια. Η υπερχρέωση της Ελλάδος και όλα τα εμπόδια για την ανάπτυξή της ήταν όλα τεχνητα και έγιναν με συστηματική μακροχρόνια μέθοδο.

  9. argypios gourdoupis Says:

    giati tosa xrimata ta xriazomaste ,, den nomizo

  10. Σιδηρούντιος Says:

    Ολόκληροι μηχανισμοί δοαφθοράς έκαναν το παν εδώ και χρόνια για να γίνει η υπερχρέωση της χώρας και μην γίνει η ανάπτυξη, με απώτερο στόχο τη σημερινή κρίση, ή οποία έγινε πάνω σε μακροχρόνια γεοστρατηγική βάση. Ολόκληροι μηχανισμοί μέσα στο κράτος μας λειτούργησαν ώς προδότες και όργανα των διεθνών κερδοσκόπων, οι οποίοι με τη σειρά τους είναι όργανα αυτών που παίζουν τα μεγάλα γεοπολιτικά παιχνίδια και προγραμματίζουν κάποιου τύπου Euroanatolia, ομοσπονδία κρατών ανατολικής μεσογείου, κάτι ξεχωριστό από την ΕΕ.

  11. Σιδηρούντιος Says:

    Συγνώμη για το εντελώς πρόχειρο των παραπάνω προτάσεών μου.

  12. Ioullianos Says:

    καλημερα!

    εγω, να σας πω μια σκεψη ρε παιδια!
    καθομαστε και ψαχνουνε σε σαιτ,βιβλια να δουμε
    τι θα γινει αν το ενα η το αλλο…
    βλεπω οτι,οτι διαβαζουμε το καταλαβαινουμε
    αρα δεν εχουμε προβλημα αντιληψης.

    Αρα η απορια ειναι η εξης, γιατι δεν βγαινει επισημα
    ο εκαστοτε υπ.οικονομικων να μιλησει στον λαο,
    και να πει,παιδια συμβαινει αυτο και αυτο
    και εχουμε 2 λυσεις αυτη και αυτην.

    δεν μπορω να καταλαβω γιατι θα πρεπει ο λαος να προσπαθει
    να αποκωδικοποιει τις εκαστοτε δηλωσεις του καθε πολιτικου
    μπας και μαθει τι συμβαινει!

    δεν μπορω να καταλαβω γιατι επιτρεποουν τετοια
    συγχηση στον κοσμο!

    • α.α. Says:

      Φοβάμαι είναι δύσκολο να κοροϊδεύεις κάποιον, να του λες ότι τον κοροϊδεύεις και ότι θα εξακολουθείς να τον κοροϊδεύεις… από την στιγμή που οι (περισσότεροι, όχι δεν είναι ολοι ίδιοι – αλλά στο σύνολο είναι ανεπαρκείς) πολιτικοί γίνονται επαγγελματίες πολιτικοί αλλά ερασιτέχνες στην πολιτική, απλά, πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει τι θέλει η κοινωνία/λαός, παρά μόνο πως να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες. Κανένα όραμα, κανένα αίσθημα ευθύνης, μόνο για την προσωπική επιτυχία…….. ακόμη και η Αριστερά, έχει μονάχα μια αντιμνημονιακή πολιτική, δεν προχωρά παραπέρα.

      Δυστυχώς το κράτος εδώ και χρόνια βρίσκεται υπό εσωτερική κατοχή…. δεν υπάρχει καμια επικοινωνία μεταξύ κοινωνίας (δηθεν εντολέα) και του δήθεν αντιπροσώπου…. αυτό που τόσα χρόνια θέλουμε να καλούμε αντιπροσωπευτική δημοκρατία απλά δεν είναι, δεν υφίσταται, όπως και δεν υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα. Και απόδειξη πως η κοινωνία μπορεί μόνο με εξωθεσμικούς τρόπους να αντιδράσει σε εντολές του δηθεν εκτελεστή ( ο οποίος ειναι έρμαιο, πειθήνιο όργανο των Αγορών)

      Είναι πολύ βαθύ το πρόβλημα…. η αρχή τις κρίσης δεν είναι οικονομική.. είναι καθαρά πολιτική. Υπάρχει ανεπάρκεια των θεσμών και βεβαίως των φορέων τους οι οποίοι σχεδόν μεθοδικά μας έχουν οδηγήσει εδώ που βρισκόμαστε.

      α.α.
      (http://anaghrapho.blogspot.com/)

  13. Zanglos Says:

    Χαιρετίζω τον φίλο μου Ιουλιανο!
    Kαλημέρα σε όλους.

  14. Σιδηρούντιος Says:

    Καλημέρα. Οι κυβερνήσεις που είχαμε μέχρι τώρα, και κρατική μας μηχανή, οδήγησαν τη χώρα στην υπερχρέωση και μπλοκάρισαν οι ίδιες κάθε επένδυση και ανάπτυξη στην Ελλάδα για να φουντάρει η χώρα. Είναι μέσα στο παιχνίδι της καταστροφής πολλοί πολιτικοί και ολόκληρη κρατική μηχανή. Τι να πούνε στον κόσμο, ότι είναι λακέδες της διεθνούς κεδοσκοπίας; Ότι είναι προδότες, ή ότι είναι άχρηστοι, ή ότι είναι κλέφτες ή αρχομανείς; Τι να πουν;

  15. Ioullianos Says:

    καλημερα poursa!
    καλημερα zanglo καιρο ειχαμε να τα πουμε!

    καλημερα σε ολους!

    φιλε Σιδηρουντιε οπως σωστα λες αυτο πρεπει να καταλαβουμε.
    τα κομματα ειναι μερος και οχι η λυση του προβληματος!

    πρεπει να ξεκαθαρισει ο τοπος!

    • Poursas Says:

      Το θεμα ειναι αγορινα να τους αφησουμε να κανουν οτι καλο μπορουν να κανουν, και μετα ο λαος να τους ριξει ακυρο. Γινεται ομως? Ξυπνησε πραγματικα ο κοιμομενος σε ληθαργο Ελληναρας? Γιατι αν ξαναδουμε παλι ΠΑΣΟΚ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στις εκλογες τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας…

  16. Σιδηρούντιος Says:

    Πρέπει να καταργηθεί το παλαιό κομματικό σύστημα και να αναλάβουν άνθρωποι χωρίς εγκληματικό παρελθόν. Εγκληματική υπήρξε η στάση του πρασινομπλέ και κοκκινόμαυρου στυστήματος. Ούτε ένα μίκρό κόμμα δεν βρέθηκε τόσα χρόνια να κάνει μία σωστή αντιπολίτευση. Αν υπήρχε, σήμερα όλο ο κόσμος θα ήταν μαζί του.

  17. Χουανίτο Says:

    Να ρωτήσω κάτι;;Υφίσταται όντως ο ιδιαίτερα ΣΟΒΑΡΟΣ κίνδυνος της στάσης πληρωμών,για 15 με 30 ημέρες, όσο αφορά την μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων;;;Ξέρετε γιατί το ρωτάω αυτό;;Διότι κάτι τέτοιο ισχυρίζεται το παρακάτω ιστολόγιο!Ιδού!:

    http://newsmessinia.blogspot.com/2011/06/blog-post_5431.html?spref=fb

    Εύχομαι φυσικά κάτι τόσο τρομακτικό,να αποτελεί απλώς ραδιοαρβύλα!Παραπληροφόρηση και τίποτε παραπάνω!Δεν είναι ανάγκη να τρομοκρατούμε έτσι χωρίς λόγο, τον κόσμο!

    • Λουκάς Says:

      Φίλε Χουανίτο,

      εκφέρω καθαρά προσωπική άποψη.

      Να είσαι διστακτικός γενικά με κείμενα/άρθρα που αναφέρονται σε πολύ σημαντικά θέματα και δεν τα υπογράφει κανένας. Προσωπικά πιστεύω πως η χώρα έχει μπει σε ένα τούνελ, που δεν υπάρχει καν διέξοδος. Το σίγουρο είναι πως ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Γερμανοί θέλουνε να πτωχεύσουμε ή να κηρύξουμε στάση πληρωμών, λόγω που θίγονται τα συμφέροντα τους. Αν δεν τους ήμασταν χρήσιμοι θα είχαμε πτωχεύσει την επόμενη ώρα.

      Και θα κλείσω με μια μικρή, ωστόσο πραγματική ιστορία.

      Από το 2004 έως το 2010 εργάστηκα για λογαριασμό μιας γερμανικής εταιρίας. Δυστυχώς τα βρόντηξαν και έφυγαν. Μεγάλη εταιρία, όχι μόνο σε μέγεθος, αλλά και σε φιλοσοφία. Ξυπνούσα τη Κυριακή το πρωί και κοίταγα το ρολόι να περάσει η ώρα να πάει Δευτέρα για να πάω στη δουλειά.

      Σε κάποιο από τα επαγγελματικά μου ταξίδια στη Γερμανία, σε στιγμή χαλάρωσης (πίνοντας μπύρα) και απογευματινής κουβέντας με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας μου λέει εν έτη 2005 ή 2006 (κάπου τότε):

      – Άκου Λουκά, τα επόμενα χρόνια θα γίνουν πολλά. Θα έρθουν δύσκολες ώρες για όλες τις χώρες της Ευρώπης στο θέμα οικονομία. Ωστόσο υπάρχει μια σοβαρή διαφορά. Εμείς (οι γερμανοί) έχουμε το μαχαίρι και το πεπόνι (το λέω μεταφορικά).
      Στη χειρότερη περίπτωση θα «παίξουμε» με άλλες χώρες, θα πέσει το ευρώ έναντι του δολαρίου και θα ανέβουν οι εξαγωγές μας. Παράλληλα θα αρχίσει μια γενικότερη οικονομική καθίζηση και κάποια ώρα θα βολευτούμε όλοι μας.

      – Ερώτηση δική μου. Πως μπορεί να βολευτούμε όλοι μας; Δεν το καταλαβαίνω αυτό!

      – Λουκά, μου ξανά λέει. Είσαι ευχαριστημένος που εργάζεσαι για εμάς;

      – Ναι του απάντησα και είπα την αλήθεια (μπορεί να τους βρίζουμε αλλά επάνω στη δουλειά είναι άψογοι).

      – Ωραία μου λέει. Ποιο είναι το πρόβλημα να βάλετε εσείς τον ήλιο, τη θάλασσα την ιστορία κλπ και εμείς τα λεφτά, την οργάνωση και ολόκληρη την υποδομή; Στην αρχή μπορεί να ενοχλήσει. Ωστόσο αργότερα θα περνάτε καλά και κάποια στιγμή θα πείτε καλά κάναμε και δεχτήκαμε να συνεταιριστούμε με τους γερμανούς σε περίπου όλα τα επίπεδα.

      Για να είμαι ειλικρινής, εκείνη την ώρα είπα μέσα μου, αυτόν τον βάρεσαν οι μπύρες. Όπως αποδείχτηκε όμως 5-6 χρόνια αργότερα, οι μπύρες είχαν βαρέσει μάλλον εμένα…

      Σήμερα κατάλαβα τι έλεγε.

      Φιλικά / Λουκάς
      https://gdailynews.wordpress.com/

  18. Poursas Says:

    To θεμα ειναι Λουκα απλα να βαλουν τα λεφτα και οχι να μας παρουν δημοσια περιουσια και να μας εχουν υπαλληλους. Και ποιος δεν θελει σωστη και οργανωμενη αναπτυξη? Εδω οι Τουρκαλαδες εγιναν ανθρωποι απο Ισραηλ – Αμερικη, εμεις γιατι να παμε πισω? Απλα το εχω ξαναπει η Ελλας χρειαζεται αυτο που λενε οι σαξονες Kick-start. Μετα απο εκει και περα θα τους ξεπερασουμε ολους. Πιστευω οτι μερα με την μερα βλεπω καλα σημαδια , ας ελπισουμε οτι δεν θα χειροτερεψουνε τα πραγματα!

    • Λουκάς Says:

      Φίλε Poursas,

      στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι γερμανοί μας σκότωναν με σφαίρες. Τώρα με τόκους. Πάλι πόλεμο έχουμε και πάλι οι εφιάλτες υπάρχουν.

      Αν τους δωθεί η ευκαιρία δεν θα μας πάρουν μόνο δημόσια περιουσία. Και τα σώβρακα θα μας πάρουν.
      Δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

      Φιλικά / Λουκάς
      https://gdailynews.wordpress.com

  19. Ioullianos Says:

    το βασικο θεμα ειναι το εξης τοτε,
    θελουμε να γινουμε επιτελουσ παραγωγικο κρατος;

    μπορουμε να συνεργαστουμε -οχι να υποδουλωθουμε- με τους χ γερμανους,
    και να παρουμε απο αυτους τεχνογνωσια και οργανωση επιχειρησεων;;;

    ναι μπορει εγωιστικα να μην ακουγετε ωραιο,αλλα και εμεις
    θα πρεπει να θυσιασουμε κατι.
    τουλαχιστον μεχρι να φτασουμε σε ενα επιπεδο
    οικονομιας-τεχνογνωσιας και κυριως ΝΟΟΤΡΟΠΟΙΑΣ λαου που δεν θα τους
    εχουμε αναγκη!που θα τους πουμε οτι τωρα θα πορευτουμε μονοι μας!

    εαν δεν θελουμε,τοτε θα μεινουμε υπερηφανοι(εσωτερικα) ,φτωχοι και μονοι!
    οι και να γινει η κριση ειναι μια τεραστια ευκερια να ξανακανουμε μι ακαινουρια αρχη
    σε προσωπικο και εθνικο επιπεδο. Το αν θ απετυχουμε η οχι εχει να κανει αποκλειστικα
    με εμας και το ποσες θυσιες ειμαστε διατεθημενοι να κανουμε!
    η θα πετυχουμε η θα χαθουμε , μεση λυση δεν υπαρχει.

  20. Αλέξανδρος Ι. Κατσανεβάκης Says:

    Τα χρέη δε χαρίζονται ούτε είμαστε ραγιάδες ούτε ζητάμε ελεημοσύνη…

    Από τον περασμένο Δεκέμβριο, έχοντας συμπεράνει οριστικά ότι «τα κουκιά δε βγαίνουν», κατέφυγα σε αυτό που μετάφρασα από το διεθνή όρο “Odious Debt” ως «ειδεχθές χρέος» (ένα, δηλαδή, χρέος που είναι αποκρουστικό στην όψη, σιχαμερό). Επικρατεί, τελικά, ο όρος «επαχθές» που είναι ηπιότερος και νομικά ορθότερος όρος. Άλλοι το λένε απεχθές. Εγώ επιμένω να το ονομάζω ειδεχθές, αλλά είναι δουλειά του κ. Μπαμπινιώτη να μας πει πως θα το λέμε. Σημασία έχει ότι έχει δημιουργηθεί ένας μικρός διαδικτυακός πυρήνας 40.000 ανθρώπων που πιστεύει στον Λογιστικό Έλεγχο και που διευρύνεται. Έλεγα ότι αν συμφωνούμε με το Λογιστικό Έλεγχο, πρέπει να κλείνομε τα κομπιούτερ μας για λίγες ώρες την ημέρα και να ζητάμε από τους φίλους μας και τους δικούς μας που δεν τα καταλαβαίνουν τα διαδυκτιακά, να ενημερωθούν και να συνυπογράψουν.
    Πρότεινα να ανοίξομε βιβλία υπογραφών στις Πλατείες. Πιστεύω ότι αν μαζευτούν αρκετές υπογραφές, η Επιτροπή Λογιστικού Έλεγχου μπορεί να μετεξελιχθεί από μια γραφική καρικατούρα που είναι σήμερα, σε θεσμό του ελληνικού κράτους.

    Οι ριζοσπαστικότεροι θα αναρωτηθείτε αν βγαίνω να υπερασπιστώ τις αδηφάγες τράπεζες που μας έχουν σφιχταγκαλιάσει με τα στεγαστικά, τις κάρτες, τα εορτοδάνεια και τα λοιπά θαλασσοδάνεια. Οι τράπεζες θα συμπεριληφθούν αναπόφευκτα στο Λογιστικό Έλεγχο. Από εκεί έφυγαν πολλά από τα λεφτά που κρύβονται στην Ελβετία και αλλού. Ταυτόχρονα, όμως, στα μετοχολόγια των τραπεζών, περιλαμβάνονται και πολλοί μικροσυνταξιούχοι που εγκλώβισαν τα εφάπαξ τους σε τραπεζικές μετοχές. Διάφορα κληροδοτήματα στηρίζονται σε τέτοιους μετοχικούς τίτλους για να συνεχίσουν να ενισχύουν τις τέχνες, τα παιδιά, τους άστεγους. Το ίδιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιβιώσουν οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα. Ο πρώτος λόγος είναι για να μην κλάψει ξανά κόσμος και κοσμάκης. Ο δεύτερος λόγος, για να είναι δυνατό να ελεγχθούν και όταν αποδειχθεί, να δημευτούν υπέρ του Δημοσίου τα μερίδια εκείνων που τις χρησιμοποίησαν ως οχήματα για να πλουτίσουν αδικαιολόγητα. Μακάρι να βρει το Δημόσιο μερικά από τα λεφτά που υπάρχουν σε χέρια καταχραστών για να αγοράσει συμπληρωματικά μερίδια, τώρα που οι τράπεζες είναι τζάμπα. Αρκεί να μην καταρρεύσουν.


Σχολιάστε